Gość: ginger Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: 62.189.40.* 07.09.07, 11:00 Serdecznie gratuluje i podziwiam! Brawo, piekny gest i godna pozazdroszczenia kondycja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Co za absurdalny tytul artykulu IP: *.ukrom.umusic.com 07.09.07, 11:42 Od Jowity Kiwnik dowiadujemy sie, ze Profesor Damięcki pokonał Bałtyk ... potem okazuje sie ze to nie Baltyk tylko zatoke gdanska emeryt przeplynol i to nie cal, gratuluje ale to jest sredni wyczyn. Czego ale absolutnie nie rozumje to jest jego dedykacja dla chorych dzieci ... moze Pani Jowita napisze jakie konkretne korzysci maja te dzieci po tym pluskaniu sie emeryta w zatrutej wodzie ? ... bo jak narazie to tylk Pan Prof. ma z tego medialny zyska. (Typowy absurdlany belkot medialny) Jak sie niema o czym pisac to sie pisze o pogodzie jak godel Onkel Hansi z Wdzydz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: Co za absurdalny tytul artykulu IP: *.ukrom.umusic.com 07.09.07, 12:26 Dodac chce jeszcze, ze tak niezetelnej informacji w tym artykule nie jest dobra baza do animowania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Co za absurdalny tytul artykulu 07.09.07, 12:51 Gość portalu: Dante napisał(a): > ... potem okazuje sie ze to nie Baltyk tylko zatoke gdanska emeryt > przeplynol i to nie cal, gratuluje ale to jest sredni wyczyn. ************************************** Zatoka jest częścią Bałtyku, a więc wypełniona jest wodą Bałtyku. I w tytule stoi "pokonał", nie "przepłynął". To poetyka tytułów prasowych. Radzę się oderwać od instrukcji obsługi, a poświęcić trochę czasu literaturze i poezji. Wtedy będzie mniej zdziwień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: Co za absurdalny tytul artykulu IP: *.ukrom.umusic.com 07.09.07, 13:39 @maruda.r: W takim razie trzeba miec bardzo wyrozumiala wyobraznie, aby nie assocjowac "pokonal" z " przeplynol" , a poza tym nie wiedzialem, ze wyladowalem a dziale literacko-poetycki co by naturalnie tlumaczylo ze Baltyk to wcale nie Baltyk ino bibilijne bajorko, ktore mozna po palach przejsc z brzegu na brzeg albo z lodki do lodki a jak komus sie nie podoba to moze sobie popieprzyc.Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funthomas Re: Co za absurdalny tytul artykulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:49 A co ty dałeś społeczeństwu od siebie...? Raczej nic! Sączysz tylko cynicznie swój jad i kaleczysz język niedbałą ortografią. Jeżeli masz gdzieś społeczeństwo i tych co robią coś dla innych, na miarę swoich możliwości, zaszyj się ze swoją nienawiścią i kompleksami gdzieś, gdzie nie będziesz nikogo widywał. Won trolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 11:54 Przyłączam się do gratulacji.Dziwi i martwi mnie fakt że prawie nikt nie wspomniał dla jakiej sprawy Pan Profesor podjął to ryzyko.Wyczyn sportowy jest ważny ,ale ważniejsza jest IDEA. MUKOPOLISACHARYDOZA-to choroba z którą walczą setki rodzin w kraju a brak jest wsparcia rządzących,tylko dlatego że leczenie jest bardzo drogie.Brak leczenia tych dzieci skazuje je na powolną /w wielkich bólach i cierpieniu / śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Ja też pokonałem Bałtyk 07.09.07, 12:21 Ja też pokonałem Bałtyk .Od falochronu do falochronu. W 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: Ja też pokonałem Bałtyk IP: *.ukrom.umusic.com 07.09.07, 12:38 A ja nie pokonalem Baltyku i tez tego nie zamierzam, no moze poplywal bym w nim ale napewno nie w szambie nazywaneym zatoka gdanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 13:11 Brawo ........ tak trzymać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szajsman Komuna mnie pokonala IP: *.mad.east.verizon.net 07.09.07, 13:57 Szczurek Won z Gdyni! Zatoka Gdanska kwitnie latem na kolor siny-szambo,szajs,gnojuwka na mega skale od 1945 roku wali Wisla do Zatoki! Bajki typu:delfin,wieloryb,profesor Skura,marsz Sledzia,Tydzien Nurkowy,oraz pokonal Baltyk to typowa propaganda mydlenia oczu chorym na raka mieszkancom Trujmiasta oraz dziennikarstwo uslugowe! Rzeczka Kacza w 89% zawiera scieki,szajs,gnojuwke i SZAMBO! Tawerna Orlowska jest ostatnia na biegu tej rzeczki co dolewa SZAMBA ile wlezie bo i tak nic juz nieda sie zrobic z tak wielka katastrofa ekologiczna Zatoki Gdanskiej. Szczurek jest specjalista od "zamiatania pod dywan "takich spraw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivat! Re: Komuna mnie pokonala IP: *.pronets.pl 08.09.07, 13:28 Brawo prof. DAMIECKI! Prawdą jest też, że Zatoka Gdańska jest zatruta i zasmrodzona. Wiadomo czym i dlatego. Wiadomo, że wszystkie w Gdańsku inkryminowane z tą sprawą fakty są zamiatane pod dywan. Trójmiasto bije w skali ogólnopolskiej rekordy zachorowań i zgonów na RAKA. Przy okazji: nie ma w tej tak skażonej aglomeracji prawdziwego centrum ONKOLOGICZNEGO. Prof. Jassem dwoi się i troi, ale ... nawet Salomon z próżnego nie naleje. Szanowni internauci i mieszkańcy TRUJMIASTA (bo taką w tym aspekcie należy stosować pisownię). Jeśli Wam - nam - nie zależy na tym, to powinno Wam i nam bardzo zależeć na losie tych wszystkich młodych ludzi, którzy tu będą trochę dłużej niż my żyć. Z oczywistych powodów. Ponieważ w coraz to młodszym wieku wpadają w nałóg palenia papierosów (już od 11., 12. roku życia - szczególnie dziewczęta), to można sobie wyobrazić, jaka nas czeka pandemia chorób onkologicznych i innych im towarzyszących za jakieś 30 - 40 lat. TRUJMIASTO będzie wówczas nadal w czołówce "miast umierających na raka). Sprawa kosztów tego zjawiska będzie bardzo doskwierać temu naszemu państwu - ale kto się tym dziś przejmuje, po nas choćby potop, a "kaczor jest wiecznie żywy" (jak niegdyś Lenin), nic mu nie zaszkodzi. Zatem: NAJWYZSZY CZAS, BY SPRAWE NAGłOSNIC W UNII EUROPEJSKIEJ I TAM UDAC SIE PO RADE. Nie widac bowiem innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys zamiast dużo pisac nie na temat może pomógłbys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 18:12 chociaż jednemu choremu dziecku zamiast krytykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-my Gratulacje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:17 Jesteśmy pełni podziwu dla Pana wyczynu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Brawo! Szczere gratulacje i podziw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:53 uznanie za dobre serce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.gdynia.mm.pl 07.09.07, 18:06 Jaki Bałtyk? Zatokę Gdańską jak coś :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 18:27 a ja smarowałam mu plecy o godzinie 7 rano :) nie miałam pojęcia po co płynie... super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.09.07, 08:34 dobrze ze przeplynąl ale sposób w jaki sie przygotował to zupelna bezmyslnosc. ta krótka pianka to jest dobrana moze srodziemne albo na basen. i mowa o rękawicach gospodarskich !! ciekawe kiedy trafi do szpitala za takie "rekordy" Damięcki, kup sobie profesjonalny zestaw jesli chcesz to dlej robic. po co masz walczyc z zimnem. przeplyniesz dalej i nie bedziesz ryzykowal zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo .... zmiana tytułu - LEKkoMysLNOsC ! IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.09.07, 08:36 OT WłAśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.gdynia.mm.pl 09.09.07, 09:45 SZACUNEK PANIE PROFESORZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia-matka Profesor Damięcki pokonał Bałtyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 14:19 Panie Profesorze,jestem mamą chorego Ludwiczka,mój synek skonczył właśnie 5Lat.Jaet chory na mukopolisacharydozę.Nie potrafię wyrazić nawet swojej wdzięczności za to co Pan zrobil dla takich dzieci jak mój synek,pokazując światu ,że istnieje taka straszna choroba na korą istnieje już lek a nasz Rząd nie chce przeznaczyć pieniędzy na ratowanie życia tej garstki dzieci w Polsce.DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Vivat Pan Profesor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:14 Wielki Szacunek dla Pana Profesora za Orginalny pomysł i silną wolę i Dziękuję za to ,że zwrócił Pan uwagę na chorobę dzieci ,które nasz rząd skazał na powolną śmierć . ten rząd woli rozprawiać jak uszczęśliwi 38milionów -a nie chce pomóc w ratowaniu życia garstce Dzieci swoich Obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szajsman Re: Supermarkety IP: *.mad.east.verizon.net 11.09.07, 06:59 dzieci choruja bo na sa na diecie manipulowanych produktow ze supermarketow! Poprzednie kierownictwo kraju prokomunistyczne do tych supermarketow sie przylozylo! Odpowiedz Link Zgłoś