ave_satanas_666 02.01.09, 20:49 Gdańskie władze -> nieroby! Gdańscy urzędnicy -> też nieroby a oprócz tego szczyt niekompetencji! Czy jest jeszcze ktokolwiek kto twierdzi, że w Gdańsku wszystko jest ok i zmian nie trzeba??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurotram Za dużo wazeliny! 02.01.09, 20:56 Drogi Autorze,to zakończenie nie było potrzebne.Wiem,że ta ekipa jest Ci bliska,ale bez przesady;zachowaj resztki dziennikarskiej neutralności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UIC 60 Re: Za dużo wazeliny! IP: *.chello.pl 02.01.09, 21:32 Fajny pomysl,zarzadzanie gdanska komunikacja oddac "szczurko-podobnym".To zakrawa na dywersje lub jakis sabotaz!!!!.Czy u nas nie ma odpowiednich ludzi z kwalifikacjami???Na pewno sa...tyle tylko,ze trzeba wyp..... paru lesnych dziadkow,krewnych i znajomych krolika i bedzie OK.A propos,proponuje UM by wyslal dyr.ZKM-u na bardzo dlugi urlop,bez odprawy,a zastepczynie na rente.A tak w ogole dlaczego "Pan redaktor" uwaza,ze to byla rewolucja...oddanie paru linii prywatnym przewoznikom to nie rewolucja a kosmetyka,a efekt to nieudolnosc i brak kompetencji i pomyslunku."Prywaciarze " wyszli z zalozenia ,ze jakos to bedzie...no i bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Za dużo wazeliny! IP: *.witnet.pl 02.01.09, 21:47 Burdel zawsze byl a zarzad KM w Gdansku to przetrwaly PRL. Jest jeszcze nadzieja w p. Lisickim ktory slynie z kontrowersyjnych ale odwaznych pomyslow, wiec moze jednak po wielu, wielu latach odwazy sie cos zmienic. Oddanie kilku linii prywatnym przewoznikom to akurat dobry ruch, poczatkowych problemow nie wyolbrzymialbym az tak (zawsze zmiany powoduja zamieszanie - przyklad: wejscie Arrivy do woj. kujawsko-pomorskiego w zeszlym roku - tytuly gazet:klapa, falstart, kompromitacja... a teraz wszyscy sa zadowoleni, oczywiscie z wyjatkiem PKP). Nie usprawiedliwia to jednak nieudolnosci ludzi z ZTM - poprzez brak nadzoru i nieumiejetnosc organizacji marnowany jest efekt drogich inwestycji Gdanska w infrastrukture i tabor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Za dużo wazeliny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 07:52 >Oddanie kilku linii prywatnym przewoznikom to akurat dobry ruch, poczatkowych Tak, choć powinno się raczej oddawać brygady, a nie linie. Ale to szczegół. >problemow nie wyolbrzymialbym az tak (zawsze zmiany powoduja >zamieszanie - >przyklad: wejscie Arrivy do woj. kujawsko-pomorskiego w zeszlym >roku No tak, ale tam to była kolej i na większą skalę. A tu - zmiana, jakie w Warszawie robi się średnio co 3 miesiące. I wcale nie żadna nowość, bo już od pewnego czasu na liniach ZTM jeździły Planetobusy, PKS Gdańsk itp. Zresztą to nie niedociągnięcia Warbusu (choć kompromitujące) są największym problemem, ale to, czego narobił ZTM - brak rozkładów na przystankach i w internecie, bo dzieci sobie nie poradziły z zabawką. Dno. A przekazanie kompetencji ZTM do MZKZG powinno nastąpić jeszcze przed jego powstaniem. Nigdy nie rozumiałem, po co on powstał, skoro już wówczas MZKZG był w powijakach. Natomiast nazwanie MZKZG "szczurkopodobnymi" jest krzywdzące. Między Szczurkiem a profesorem Wyszomirskim jest spora róznica - personalna, stanowiskowa, jakościowa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Za dużo wazeliny! 02.01.09, 21:57 eurotram napisał: > Drogi Autorze,to zakończenie nie było potrzebne.Wiem,że ta ekipa > jest Ci bliska, ****************************** Właśnie, że było. Tym bardziej, że współautor, Michał Tusk częstokroć był atakowany za zbyt subiektywny gdański patriotyzm i niepotrzebne atakowanie Gdyni. Gdyby zakończenia nie było, to forumowi klakierzy Adamowicza z tego forum uspokoiliby swoje sumienia tradycyjnym "A w Gdyni...". Nie na tym ma polegać lokalny patriotyzm, by władzom w tyłek wchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
eurotram Re: Za dużo wazeliny! 03.01.09, 12:38 maruda.r napisał: > Właśnie, że było. Tym bardziej, że współautor, Michał Tusk częstokroć był > atakowany za zbyt subiektywny gdański patriotyzm i niepotrzebne atakowanie Gdyni. Teraz to ja Ciebie poproszę o linki do artykułów Michała,w których jechał po GDYŃSKIEJ KOMUNIKACJI,jednocześnie WYCHWALAJĄC GDAŃSKĄ. Bo na łamach tej gazety czegoś takiego raczej nie było;za to jego tutejsze (a także inne,mniej oficjalne wypowiedzi w innych środkach miedzyludzkiej komunikacji) teksty nie pozostawiają wątpliwości,za kim M.T. się opowiada :) > Gdyby zakończenia nie było, to forumowi klakierzy Adamowicza z tego forum > uspokoiliby swoje sumienia tradycyjnym "A w Gdyni...". Nic mnie nie obchodzi Adamowicz (którego notabene nie znoszę i którego powinien zastąpić ktoś lepszy,byle nie z PiS!) ani jego klakierzy. Tutaj nie ma co uspokajać sumienia,ale i ślepe zapatrzenie w Gdynię jest błędem;tam też nie wszystko gra. > Nie na tym ma polegać lokalny patriotyzm, by władzom w tyłek wchodzić. Kiedy Michał właśnie wchodzi w tyłek nowym władzom;nie Gdańska ale nowym władzom mającym objąć rządy nad komunikacją w całej naszej metropolii.A jeśli chce być głównym dziennikarzem ds. komunikacji w regionie,to nie powinien tego robić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Za dużo wazeliny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 08:03 >Bo na łamach tej gazety czegoś takiego raczej nie było;za to jego >tutejsze (a także inne,mniej oficjalne wypowiedzi w innych środkach >miedzyludzkiej komunikacji) teksty nie pozostawiają wątpliwości,za >kim M.T. się opowiada :) No ale czy to świadczy o braku obiektywizmu, jeśli ci ludzie zasługują na to, żeby się za nimi opowiadać? MZKZG jest wielką nadzieją dla rozwoju komunikacji, bo jesteśmy jako Polacy wciąż sto lat za murzynami. Dość powiedzieć, że gdy wielkim sukcesem w skali kraju było wprowadzenie wspólnych biletów z pociągami SKM, a w cywilizowanych krajach byłoby rzeczą oczywistą, że są one ważne także w pociągach regionalnych i wszelkich prywatnych autobusach typu 8xx. > Tutaj nie ma co uspokajać sumienia,ale i ślepe >zapatrzenie w Gdynię jest błędem;tam też nie wszystko gra. Pewnie że nie wszystko, choćby przez wchodzenie w zadki związkowemu betonowi pana Sz. Ale profesor Wyszomirski to jedyny w tym kraju człowiek na stanowisku, który naprawdę wie, o co w komunikacji chodzi. >Kiedy Michał właśnie wchodzi w tyłek nowym władzom;nie Gdańska ale >nowym władzom mającym objąć rządy nad komunikacją w całej naszej >metropolii. I bardzo dobrze. Znaczy to, że rozumie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer2 Re: Za dużo wazeliny! IP: *.limes.com.pl 02.01.09, 23:50 Autorze, zdecydowanie za dużo wazeliny! Osobiście wolę komunikację, w której po dwóch dniach od otwarcia ulicy kursuje po niej komunikacja miejska (Wilanowska, Wodnika), niż taką w której od kilku dobrych lat komunikacja nie objęła żadnego nowego osiedla (nie licząc minibusów, które kursują z taką częstotliwością i na takich trasach, że korzystają z nich praktycznie tylko osoby starsze). Taka komunikacja na pewno gdańszczanom na dobre by nie wyszła. A początki funkcjonowania prywatnych przewoźników w gdyńskiej komunikacji też były trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Komunikacja stanęła na głowie IP: *.chelmnet.pl 02.01.09, 22:04 Pan Lisicki ma faktycznie bardzo kontrowersyjne pomysły,ale po fakcie okazuje się że są one do niczgo.To On nie dopilnował,aby komunikacja była sprawna od pierwszego dnia,bo to właśnie Lisicki jest odpowiedzialny za jej funkcjonowanie i powinien zostać ukarany za panujący bałagan w pierwszej kolejności. Z PRL to mamy faktycznie dużo wspólnego,bo w Sylwestra na Chełmie o 13 w mojej okolicy nie można było kupić chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torek Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: *.static.hnet.pl 03.01.09, 00:55 > Z PRL to mamy faktycznie dużo wspólnego,bo w Sylwestra na Chełmie o 13 w mojej > okolicy nie można było kupić chleba. To pewnie też wina Lisickiego, że piekarzom nie chciało się wiecej wypiec:) PS W tym wszystkim najbardziej poraża beztroska pana Popiołka, wiedząc, że z-ca choruje on sobie wyjeżdża na urlop. Niech się wali, ważne że śnieg spadł i na nartach pojeździć w końcu można. Niechże ten Lisicki zrobi długo oczekiwany porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Komunikacja stanęła na głowie IP: *.chello.pl 03.01.09, 09:50 Czy prokurator juz wie? To sa po poprostu jakies zarty. Gdansk znowu udowodnil ze jest duza wioska, ktora nalezy podzielic na mniejsze bo magistrat sobie po prostu nie radzi. Nie jezdze komunikacja miejska ale jak widze brudne autobusy z numerami na kartkach A4, przyklejonymi na tasme samoklejaca to trafia mnie szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtx Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: *.izacom.pl 03.01.09, 16:52 A co ma prokurator do kartek przyklejonych na szybie? To nie jest przestępstwo, o ile mi wiadomo. Do psa sr..jącego na chodnik też będziesz prokuratora wołać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Cichy Komunikacja stanęła na głowie IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.09, 10:09 Zanim się przejmie czyjeś zadania, może warto byłoby nauczyć się od niego, jak je wykonywać? Rozkład na stronie ZKM posiadał możliwość sprawdzenia, po jakim czasie dojedziemy do konkretnego przystanku, na stronie ZTM nie uświadczymy już takiej usługi. Co więcej ni widu ni słychu o rozkładzie w formie strony WAP. Czy ZTM dowiedział się o przejęciu internetowych rozkładów jazdy 31.12.2008 wieczorem? Szczerze w to wątpię. Zatem uważam, że należało się wcześniej przygotować technicznie do tej operacji, a nie teraz wykręcać przyczynami technicznymi. Z głębokim żalem po wap.zkm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Za dużo wazeliny! 03.01.09, 11:18 Gość portalu: Danziger napisał(a): > ROTFL!!! > > Naucz się znaczenia słów bo czytać to może umiesz ale nie rozumiesz, analfabeto > . > Michaś dyletant Tusk od zawsze jak i w tym tekście jedzie po Gdańsku a włazi > szczurkowi do dupy bez wazeliny. Większej bzdury po wypocinach Tuska ostatnio > nie przeczytałem. ****************************** Jakiś link, trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Re: Za dużo wazeliny! IP: *.chello.pl 03.01.09, 19:47 no właśnie analfabeto LINK proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Komunikacja stanęła na głowie IP: *.limes.com.pl 03.01.09, 12:10 Nie mogę czytać wypocin Tuska, czy to przypadkiem nie w Gryfie uczył sie jeździć autobusami? czy przypadkiem nie w Gdyni jeździł na liniowych kursach, na pół etatu jako kierowca. Do cholery, jakim prawem pisze coś o Gdańsku, na pewno nie będzie obiektywny. Tak, upokorzyć Gdańszczan i oddać zrobienie rozkładów do Gdyni!!!! Super myśl, proponuję to zrobić, a wybory włodarze mają przegrane jak na 100 proc. Jakoś nikt, nigdy nie podał ile naprawdę kosztuje komunikacja w Gdyni...a wtedy się okaże, że więcej niż w Gdańsku. A pomijając wszystko, proponuję, żeby przemianować Gazetę Trójmiasto na Gazetę Gdynia, bo tylko ona jest cudowna, fantastyczna , a reszta to śmieci i dno, i nikt nic nie umie. Obiketywnośc dziennikarska, niech to szlag.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socrtp Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: *.maxnet.net.pl 03.01.09, 12:52 dość tych bredni. tak bardzo byłoby to złym pomysłem przekazać organizowanie przejazdów w Gdańsku nie ZTM Gdańsk, a ZKM Gdynia tudzież MZKZG? korzystam z KM zarówno w Gdańsku jak i w Gdyni i widzę ogromną różnicę jakości. jest tak jak autor pisze - w Gdyni wszystko funkcjonuje dobrze, rozkłady są ułożone z głową, autobusy punktualne. a w Gdańsku? śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 12:52 Hehe, pracownicy ZTM i gdańskiego UM jak widać usiedli przy klawiaturach. I już w Gdańsku nie jest wcale źle. :D Odpowiedz Link Zgłoś
poprawna_pisownia Re: Komunikacja stanęła na głowie 03.01.09, 13:53 Gdybyś samodzielnie myślał, już dawno byś to stwierdził. Korzystam zarówno z KM w Gdańsku jak i Gdyni i jedno co nasuwa mi się na myśl to mit, częstokroć przechodzący w bełkot "jaka ta komunikacja w Gdyni doskonała". Kilkudziesięcioletnie, zatłoczone Jelcze na liniach trolejbusowych to ta wizytówka? Przecież one pamiętają Gierka (może Gomułkę). Z dokładnością kursowania (podobno mozna zegarki regulować) też nie jest najlepiej. Niech Pan redaktorze Tusk pamięta, że lepsze jest wrogiem dobrego, a i zagłaskać na śmierć również można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: *.limes.com.pl 03.01.09, 18:27 jasne, jasne... jak ktoś broni swoich racji, a nie daj Bóg miasta w szerokim pojęciu, to na pewno urzędnik. Palnij sie w łeb... ciekawi mnie tylko jakie notki będą wybrane na druga stronę wyborczej w poniedziałek - niech zgadnę - ten o Dyni jaka jest fantastyczna i niech oni zrobią rozkłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 01:40 Sam palnij się w łeb. Tu nikt normalny niczego nawet nie będzie próbował bronić jeśli nie ma w tym własnych korzyści. Jak wygląda komunikacja publiczna w Gdańsku każdy kto z niej korzysta wie, a porównanie z gdyńską jest na niekorzyść tej pierwszej miażdżące. Dlatego też, chcąc nie chcąc, musiałem się wreszcie przesiąść do własnego auta bo szlag mnie już trafiał. A jak czytam, co się wyprawia z rozkładami i gdzie są odpowiedzialni za to urzędnicy to nóż się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Komunikacja stanęła na głowie IP: *.chello.pl 03.01.09, 12:31 Czy przy tym bałaganie komunikacyjnym mogę jeszcze miec nadzieję na usprawnienie dojazdu mieszkańców ul.Chrobrego, Kościuszki i ulic przyległych do tzw. centrum Wrzeszcza, w okolice dworca PKP ? szkoda, ze powrotna trasa autobusu 124-w kierunku Wrzeszcza - nie przebiega przez w/w ulice!! Przesuniecie trasy nie wymagałoby zadnych inwestycji i kosztów, bo istnieją zatoki na ktorych mozna ustawic przystanki np. przy cmentarzu [Chrobry i wzdluz Kosciuszki].Myśle, ze propozycja ta będzie miała duzo zwolennikow i mam nadzieje, ze u decydentow tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaa Komunikacja stanęła na głowie IP: *.chello.pl 03.01.09, 13:52 Powyzszy tekst abba polecam p.Lisickiemu - moze zajrzy w rewiry ulic Chrobrego i Kosciuszki i stamtąd spróbuje dostac się do centrum Wrzeszcza - gwarantuję długi spacer! Tylko proszę wziąc siatki z zakupami, by docenić zbawienny wpływ chodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Najlepszym... IP: *.gprs.plus.pl 03.01.09, 14:09 Najlepszym przykładem jak działa ZTM w Gdańsku to, że od lat nie potrafił utworzyć bezpośredniego połączenia Oruni Górnej z sąsiednim Chełmem. Kiedyś na Oruni pojawił się ankieter i wypytywał mnie o ceny biletów, jakość usług, a także czy będę korzystał z nowo wybudowanej linii tramwajowej na Chełm. I ja się pytam jak mam z niej korzystać... mam dojechać na Chełm, a później 30 min piechotą zasuwać na Orunię? Ten ankieter sam już od siebie mi dodał, że większość ankietowanych mieszkańców Oruni Górnej jako bolączkę wskazuje brak bezpośredniego połączenia z Chełm. To było około roku temu. Do dziś połączenia nie ma. Po drugie: Nie wiem jakie są nowe rozkłady jazdy z Gdańska Głównego do Pruszcza. Te poprzednie były super ... 3 autobusy odjeżdżały w odstępie ok. 10 min (232, 207 i 205) a później trzeba było czekać 40 - 50 min na kolejny. Dodatkowo te autobusy jakoś dokładnie wstrzeliwały się w godzinę odjazdu pociągów osobowych. Nic dziwnego, że autobusy najczęściej odjeżdżały puste bo strata 1,20 na bilecie w sytuacji gdy kolejka jedzie ok. 12 min a autobus 30 do 1h w godzinach szczytu nie jest taka straszna. Po trzecie: dlaczego w ZTM nikt nie badał punktualności autobusów odjeżdżających do Pruszcza. O godz.18:23 i 19.13 korków juz nie było, a autobus potrafił się spóźniać nawet do 20 min, choć dopiero zaczynał kurs z Gdańska. Po czwarte: Jak można korzystać z jednego biletu przy przesiadkach jeśli zdarza się, iż kasownik w pierwszym z pojazdów wybija czas nieadekwatny do pory dnia. Zdarzyło mi się to parę razy w listopadzie i grudniu. I jeszcze jedna rzecz nie związana z ZTM, a SKM w Trójmieście. Dlaczego ograniczono połączenia w kierunku Tczewa. Jeśli ograniczono połączenia w tym kierunku to wypadałoby utworzyć punkt zwrotu biletów w Gdańsku (wystarczy w kasie biletowej) bo nie każdy chce jechać do Gdyni aby zwrócić papierkowe bilety szczególnie jeśli ma ich kilka sztuk i to o niskich nominałach. PS. Co do rzetelności autora nie mam zastrzeżeń ale mógłby kiedyś przygotować artykuł gdzie wskazałby ile kosztuje komunikacja w Gdańsku i Gdyni. Mierników jest sporo i każdy sobie sam wtedy oceni która komunikacja jest lepsza. O tej gdyńskiej wiem jedynie że charakteryzuje ją zdecydowanie lepsza jakość od tej w Gdańsku. Ciekawe czy ta jakość dużo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Komunikacja stanęła na głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:01 Komunikacja w Gdańsku działa fatalnie, obecnie ze względu na prace muszę codziennie z niej korzystać, i moja opinia coraz bardziej sie pogarsza. Czemu np jeśli się w Gdańsku autobus popsuje nigdy nie zostanie podstawiony na jego miejsce inny. Nigdy nikt nie potrafi podać przyczyny nie pojechania autobusu itp. Kto korzysta lub korzystał z komunikacji miejskiej w Gdyni ten sam widzi iż można to dobrze zorganizować. Może i w Gdyni tęż by coś można lepiej zrobić, ale w porównaniu z Gdańskiem to jest wzorcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Komunikacja stanęła na głowie 03.01.09, 16:07 Kamyczek do ogródka naszej komunikacji. Pierwszego stycznia w godzinach porannych, bardzo porannych, dotarcie z Łódzkiej w okolice Swojskiej zajęło mi prawie półtorej godziny. A to dzięki tramwajowi nr 10 na który czekałem po przesiadce ze 175 prawie 20 minut a który odjechał z pętli na Kartuskiej punktualnie ale z napisem "Wóz uszkodzony"... Następny odjechał po kolejnych 30 minutach... Był rześki mroźny poranek :) Odpowiedz Link Zgłoś
eurotram To i w Gdyni normalka :) 03.01.09, 16:41 W dni powszednie pod gdyńskim dworcem głównym stoi rezerwa taborowa (obsługiwana przez PA Gryf),której w dzień świąteczny nie uświadczysz.Generalnie (z tego co zauważyłem) podchodzi się w ten sposób,że jeśli rezerwa (którą w święta,a zwłaszcza w święta o świcie można wysłać jedynie bezpośrednio z zajezdni) nie jest w stanie przyjechać znacząco wcześniej przed kolejnym rozkładowym kursem,to z reguły ten kurs po prostu wypada.Uwierz,w Gdyni jest tak samo (jestem w stanie podać przykłady).Co więcej,jak rezerwa akurat śmiga po mieście zastępując inny padnięty wóz,to kurs z reguły też wypada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtx Re: Za dużo wazeliny! IP: *.izacom.pl 03.01.09, 16:51 Prostaku jeden, może byś tak choć raz napisał posta bez obrażania innych? Teksty na twoim poziomie byłyby może odpowiednie na jakimś forum dla kiboli, ale nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blix Re: Komunikacja stanęła na głowie IP: 81.190.124.* 03.01.09, 17:18 Znowu pobawię się w naiwne dziecko, które właśnie przyszło na świat i z rozdziawioną gębką "połyka" wszystko wzrokiem. Towarzyszą temu pytania typu : " a dla cego ?, a po co ? a cemu ci panowie i panie cały czas są dopuszczani do robienia tego na czym się nie znają? " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon ammann Komunikacja stanęła na głowie IP: *.pro-internet.pl 03.01.09, 19:50 Szczerze powiedziawszy to mówiąc o kompetencjach i dziennikarstwie to ani jedno ani drugie Panu Tuskowi nie wychodziło i nie wyjdzie nigdy. Lepiej by było i dla niego i dla czytelników żeby wrócił do Gdyni jeździć autobusem. W Nowym Roku życzę nam wszystkim zakończenia przez tego Pana "kariery" w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Michał Tusk, Michał Jamroż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 09:32 Przecież to dzieci znanych osób a tylko w Gdańskiej Gazecie Wyborczej tacy mogą pracować He he he Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon Komunikacja stanęła na głowie 04.01.09, 19:38 przekażcie zadanie zarządzania komunikacją miejską gdańska, ZKM Gdynia - ta firma przynajmniej od 2000 roku nie ma problemów i prawidłowo zarządza tym w Gdyni. ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebunie Komunikacja stanęła na głowie IP: *.cable.tmark.pl 06.01.09, 00:22 Skąd to zafascynowanie komunikacją miejską w Gdyni - a raczej jej organizacją.Mamy dwóch przewoźników z Warszawy tj. Warbus i Orbis / PKS Gdańsk /.Teraz nagle kolejne sugestie w zakresie zarządzania tą komunikacją przez specjalistów z zewnątrz. Wszystkie zmiany wymagają czasu i rozsądku - fachowców znajdziemy na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś