Dodaj do ulubionych

Słonko świeci!!!

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.02, 11:08
Wspaniali mężczyźni i boskie kobietki - u mnie świeci cudowne słońce i niebko
jest cudownie niebieskie!!! czyżbym przespała i był to już marzec conajmniej??
aż żyć sie chce-znowu!!! i co Wy a to?
Obserwuj wątek
    • balba Re: Słonko świeci!!! 23.01.02, 11:23
      Wolne żarty... niby gdzie? bo u mnie buro ciągle :(((((
      • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.02, 11:28
        balba napisał(a):

> Wolne żarty... niby gdzie? bo u mnie buro ciągle :(((((

nie wolne żarty tylko najszczersza prawda, a gdzie? ano w środku naszego woda
        płynącego kraju!
        • balba Re: Słonko świeci!!! 23.01.02, 11:39
          czekaj, pakuje kanapki i lecę sprawdzić ;))
    • petelka Re: Słonko świeci!!! 23.01.02, 11:44
      Hej Skorpiku! Faktycznie zaczyna pachnieć wiosną. I tylko obawiam się, żeby
      roslinki, zwierzaczki i inne takie nie zgłupiały od tej przdwczesnej wiosny. Bo
      jeżeli jeszcze zima przypomni sobie, że to jej czas, to co ta zbudzona
      przedwczesnie flora i fauna zrobi?
    • Gość: Tomasz Re: Słonko świeci!!! IP: 193.59.192.* 23.01.02, 11:45
      Faktycznie wczoraj było "upalnie", słoneczko pogrzało i zaczęło pachnieć wiosną.
      Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni ... .
      • Gość: lucy_z Re: Słonko świeci!!! IP: 192.168.0.* 23.01.02, 12:02
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Faktycznie wczoraj było "upalnie", słoneczko pogrzało i zaczęło pachnieć wiosną
        > .
        > Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni ... .

U mnie też słoneczko:)))))))) Wolę nie patrzeć na chodniki i trawniki;)
        Pozdrawiam Was słonecznie:)))
        • Gość: Tomasz Re: Naprawdę ... IP: 193.59.192.* 23.01.02, 13:01
          ... jest klimat kiedy zaczyna pachnieć w marcu, a nawet w roztopach lutego
          kiedy roślinność się odsłania i ziemia pachnie, jeszcze przed wegetacją roślin.
          Pomijając wiosnę, bo to szał zapachowy, pięknie pachnie w sierpniu, jak świeży
          budyń waniliowy babci i to rżysko - odlot. Najbardziej kocham jesień - to
          poezja zapachów. A pachnie nawet pierwszy śnieg !
          MIMO WSZYSTKO życie jest piękne. Miłego Dnia !
          • Gość: skorpik Re: Naprawdę ... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.02, 13:06
            Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> ... jest klimat kiedy zaczyna pachnieć w marcu, a nawet w roztopach lutego
            > kiedy roślinność się odsłania i ziemia pachnie, jeszcze przed wegetacją roślin.
            > Pomijając wiosnę, bo to szał zapachowy, pięknie pachnie w sierpniu, jak świeży
            > budyń waniliowy babci i to rżysko - odlot. Najbardziej kocham jesień - to
            > poezja zapachów. A pachnie nawet pierwszy śnieg !
            > MIMO WSZYSTKO życie jest piękne. Miłego Dnia !

Tomaszu, pieknieeee powiedziane (napisane), az zatęskniłam ......

• Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.02, 13:09
          Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: Tomasz napisał(a):
          >
          > > Faktycznie wczoraj było "upalnie", słoneczko pogrzało i zaczęło pachnieć w
          > iosną
          > > .
          > > Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni ... .

witaj Lucy!!! miło Cie poczytać! może i nie czyni ale może jednak .... a niech
          fauna i flora głupieją, ja tez chce!!! pozdrawiam
          >
          > U mnie też słoneczko:)))))))) Wolę nie patrzeć na chodniki i trawniki;)
          > Pozdrawiam Was słonecznie:)))

• mat.pl Re: Słonko świeci!!! 24.01.02, 10:47
      Świeci, świeci - tak że aż miło ..... pracować.
      hej
      Pozdrowienia dla wszystkich "wypatrywaczy" wiosny.
    • petelka Re: Lucyi!!! 25.01.02, 09:01
      Hej Lucy! Coś Cię wczoraj cały dzień nie widziałam. Taka zajęta??? Jak tam na
      południu - mocno płynie?
      Pozdrowienia:)))
      • iwa.ja Re: Lucyi!!! 25.01.02, 09:07
        Wszyscy tej Lucy szukają. A Ty biedactwo, nie masz w domu kabla, więc nie uczestniczylaś wczoraj.
        Poczytaj sobie. Chociaż części imprezy nie ma na forum, bo się mysmy przenieśliśmy (tzn. mnie
        przenieśli)...
        • petelka Re: Lucyi!!! 25.01.02, 09:12
          iwa.ja napisał(a):

> Wszyscy tej Lucy szukają.

A to do Lucy niepodobne, żeby tak bez słowa wyjaśnienia ni z tego ni z owego
          znikać. A wogóle to co robi kierowniczka - nie pilnuje swoich podwładnych? :))

A Ty biedactwo, nie masz w domu kabla, więc nie uczes
          > tniczylaś wczoraj.
          > Poczytaj sobie. Chociaż części imprezy nie ma na forum, bo się mysmy przenieśli
          > śmy (tzn. mnie
          > przenieśli)...

Czytałam, czytałam..:))

• lucy_z Re: Lucyi!!! 25.01.02, 10:18
            petelka napisał(a):

o do Lucy niepodobne, żeby tak bez słowa wyjaśnienia ni z tego ni z owego
            > znikać. A wogóle to co robi kierowniczka - nie pilnuje swoich podwładnych? :))
            >
            > A Ty biedactwo, nie masz w domu kabla, więc nie uczes
            > > tniczylaś wczoraj.
            > > Poczytaj sobie. Chociaż części imprezy nie ma na forum, bo się mysmy przen
            > ieśli
            > > śmy (tzn. mnie
            > > przenieśli)...
            >
            > Czytałam, czytałam..:))
            >

Witaj Petelko:)))) Jestem, jestem:)))
            Gdzieś tu wczoraj chyba coś wpisałam?????
            Wczoraj miałam inne sprawy rodzinne i nie wchodziłam, dzisiaj jeszcze nie wiem
            czy będę:)))
            Pytasz o pogodę???????
            W tej chwili trochę się przejaśnia ale rano było ponuro i padał deszczyk.
            Śniegu prawie nie ma, jakieś smętne resztki....
            Petelko!!!! Wiosna chyba Cię przywita w tych Bieszczadach:) Chyba, że zima sobie
            przypomni, że to dopiero styczeń i jeszcze da popalić;)) A jak jest u Was??????
            • petelka Re: Lucyi!!! 25.01.02, 10:46
              A u nas? Nie może się zdecydować co to w końcu ma być: zima czy wiosna. Nieźle
              wieje, rano próbował padać śnieg, ale teraz świeci słońce. A "Mercedes-benz"
              udało Ci się skończyć?
              Pozdrowienia:))
              • lucy_z Re: Lucyi!!! 25.01.02, 10:49
                petelka napisał(a):

> A u nas? Nie może się zdecydować co to w końcu ma być: zima czy wiosna. Nieźle
                > wieje, rano próbował padać śnieg, ale teraz świeci słońce. A "Mercedes-benz"
                > udało Ci się skończyć?
                > Pozdrowienia:))

Jeszcze nie preczytałam ale już jestem w środku bo wstałam w nocy o 2.00 i
                czytałam. Jakoś nie mogłam spać ;))))
                • petelka Re: Lucyi!!! 25.01.02, 11:00
                  lucy_z napisał(a):
                  >
                  > Jeszcze nie preczytałam ale już jestem w środku bo wstałam w nocy o 2.00 i
                  > czytałam. Jakoś nie mogłam spać ;))))

Współczuję nocnej bezsenności. Rzadko mi się to zdarza, ale nie jest mi to też
                  całkiem obce.:)

• lucy_z Re:Słońce świeci :))))))) 25.01.02, 11:16
                    petelka napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                    > >
                    > > Jeszcze nie preczytałam ale już jestem w środku bo wstałam w nocy o 2.00
                    > i
                    > > czytałam. Jakoś nie mogłam spać ;))))
                    >
                    > Współczuję nocnej bezsenności. Rzadko mi się to zdarza, ale nie jest mi to też
                    > całkiem obce.:)
                    >
                    Ja wcześniej jak o 2.00 nie zasypiam, bo bardzo lubię słuchać radia, na
                    słuchawkach:) Zasypiam, budzę się i znowu zasypiam. Czasami a właściwie często
                    kot się do mnie ładuje i mruczy pod nosem, też mnie budzi. A jak siadam przed
                    komputerem to zaraz mam kota też, prawie że leży na klawiaturze i mam utrudnione
                    pisanie. On to uwielbia, ja mniej, ale żadna siła nie może go usunąć:))))
                    Słońce świeci!!!!!!!! :)))))))
                    • petelka Re:Słońce świeci :))))))) 25.01.02, 11:28
                      lucy_z napisał(a):

> Ja wcześniej jak o 2.00 nie zasypiam, bo bardzo lubię słuchać radia, na
                      > słuchawkach:) Zasypiam, budzę się i znowu zasypiam. Czasami a właściwie często
                      > kot się do mnie ładuje i mruczy pod nosem, też mnie budzi. A jak siadam przed
                      > komputerem to zaraz mam kota też, prawie że leży na klawiaturze i mam utrudnion
                      > e
                      > pisanie. On to uwielbia, ja mniej, ale żadna siła nie może go usunąć:))))
                      > Słońce świeci!!!!!!!! :)))))))

A to rozumiem. Z natury też jestm nocnym markiem chociaż życie, tzn. konieczność
                      wstawania o godz. 06,00 trochę mi tę naturę zmieniła. Ale pamiętam taki jakiś
                      tygodniowy urlop, kiedy to nigdzie nie wyjeżdżałam i byłam sama w domu. Tak mi
                      się wtedy poprzesuwał czas, że jedna noc wogóle wypadła z kalendarza (o godz.
                      5,30 doszłam do wniosku, że już nie ma sensu spać, ubrałam się i wyszłam na
                      spacer). Zresztą wcześniej jedyne wschody słońca, jakie udało mi się oglądać to
                      były własnie takie po nieprzespanych nocach.:)))

• lucy_z Re:Słońce świeci :))))))) 25.01.02, 11:34

Ostatnio nie mogę czytać w nocy, wyjątek tej nocy, ale mimo nawału pracy,
                        wczesnego wstawania, musiałam czytać, to mnie odprężało, odsuwało od kłopotów
                        życia codziennego. Teraz jakoś nie mogę się skupić w nocy ;)))
                    • petelka Re:Słońce świeci :))))))) 25.01.02, 11:44
                      lucy_z napisał(a):
                      Czasami a właściwie często
                      > kot się do mnie ładuje i mruczy pod nosem, też mnie budzi. A jak siadam przed
                      > komputerem to zaraz mam kota też, prawie że leży na klawiaturze i mam utrudnion
                      > e
                      > pisanie. On to uwielbia, ja mniej, ale żadna siła nie może go usunąć:))))

A kot to jaki? Dachowiec? Uwielbiam koty! Są piękne, inteligentne, niezależne, a
                      te ich ruchy - ubóstwiam patrzeć na polujacego kota, słuchać jego głebokiego
                      mruczenia. Teraz wprawdzie nie mam żadnego zwierzaka, ale przez całe dzieciństwo
                      przez dom przewijały się jakieś czterołape stworzenia.:)

• lucy_z Re:Słońce świeci :))))))) 25.01.02, 11:55
                        petelka napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                        > Czasami a właściwie często
                        > > kot się do mnie ładuje i mruczy pod nosem, też mnie budzi. A jak siadam pr
                        > zed
                        > > komputerem to zaraz mam kota też, prawie że leży na klawiaturze i mam utru
                        > dnion
                        > > e
                        > > pisanie. On to uwielbia, ja mniej, ale żadna siła nie może go usunąć:))))
                        >
                        > A kot to jaki? Dachowiec? Uwielbiam koty! Są piękne, inteligentne, niezależne,
                        > a
                        > te ich ruchy - ubóstwiam patrzeć na polujacego kota, słuchać jego głebokiego
                        > mruczenia. Teraz wprawdzie nie mam żadnego zwierzaka, ale przez całe dzieciństw
                        > o
                        > przez dom przewijały się jakieś czterołape stworzenia.:)
                        >

Pętelko:) Ja mam i psa. Kot został znaleziony na klatce, maciupeńki, mizerny i
                        nie mieliśmy sumienia wyrzucić go na dwór. Jest dachowcem ale ślicznym, czarno-
                        białym, tzn cały czarny a dodatki białe. Pies 7-letni, też kundelek go
                        zaakceptował, może dlatego, że to takie maleństwo było. Już kotek-psotek
                        podporządkował sobie całkowicie psa. Strasznie jest zabawny kot i strasznie
                        rozrabia. Choinka to leżała ze dwa razy a ile razy łapałam;)))))
                        A dywan suszył się całe święta bo woda spod choinki się wylała. Mogła bym tu
                        opisywać i opisywać..... Pies liże kota po pysku i uszach a on to uwielbia.
                        Może kiedyś opiszę co ten kot wyczynia:))))
                        • petelka Re:Słońce świeci :))))))) 25.01.02, 12:06
                          O zwierzakach to rzeczywiście można opowiadać i opowiadać. Moja siostra miała
                          suczkę i kotkę no i suczka miała właśnie małe. Szczeniaczki mieszkały w
                          szufladzie, ale pewnego dnia wylazły z niej i rozbiegły sie po całym pokoju.
                          Biedna suczka ganiała z obłędem w oczach usiłując zagonić dzieciaki na miejsce,
                          podczas gdy kotka ze stoickim spokojem siedziała i oblizywała łapki. W końcu
                          podniosła się, przeciagnęła podeszła do małych i "pac, pac" - łapką powrzucała
                          je wszystkie do szuflady.:)))
                          • Gość: lucy_z Re:Słońce świeci :))))))) IP: 192.168.0.* 25.01.02, 12:15
                            petelka napisał(a):

> O zwierzakach to rzeczywiście można opowiadać i opowiadać. Moja siostra miała
                            > suczkę i kotkę no i suczka miała właśnie małe. Szczeniaczki mieszkały w
                            > szufladzie, ale pewnego dnia wylazły z niej i rozbiegły sie po całym pokoju.
                            > Biedna suczka ganiała z obłędem w oczach usiłując zagonić dzieciaki na miejsce,
                            >
                            > podczas gdy kotka ze stoickim spokojem siedziała i oblizywała łapki. W końcu
                            > podniosła się, przeciagnęła podeszła do małych i "pac, pac" - łapką powrzucała
                            > je wszystkie do szuflady.:)))

A moja nas zadziwia. Najlepszą zabawką jest b, długi sznureczek, taki dość
                            śliski, który bierze w pysk, chodzi wokół wszystkich nóg od stołu, krzeseł i
                            oplata, nie jest to bezmyślne tylko celowe. Widać jak metodycznie to robi ;)))
                            A pies jest też b. mądry. Wie, że z dworu musi czekać pod łazienką, żeby wytrzeć
                            łapy. Często nie przestrzegamy tego jak jest ładna pogoda i jest sucho. On też.
                            Jak jest błoto i mokro, siedzi pod łazienką mimo, że nieraz się zapomni, nie
                            odejdzie dopóki nie wytrze mu się łap:)))
                            • petelka Re: właśnie prószy snieg... 25.01.02, 13:11
                              A za oknem własnie prószy śnieg lecz słońce też świeci. Lucy muszę wyskoczyć na
                              chwilę,ale nie powinno mi do zająć dużo czasu.
                              • lucy_z Re: właśnie prószy snieg... 25.01.02, 14:10
                                petelka napisał(a):

> A za oknem własnie prószy śnieg lecz słońce też świeci. Lucy muszę wyskoczyć na
                                >
                                > chwilę,ale nie powinno mi do zająć dużo czasu.
                                > Pozdrowienia:)))

Petelko:))))) Mnie też nie było. Przyszłam, żeby się pożegnać z Tobą, bo od
                                poniedziałku Cię nie będzie, prawda?????
                                Życzę Ci ,żebyś odpoczęła, zrelaksowała się i nabrała sił do pracy:)))))
                                Kiedy wrócisz????
                                • petelka Re: właśnie prószy snieg... 25.01.02, 14:24
                                  lucy_z napisał(a):

> Petelko:))))) Mnie też nie było. Przyszłam, żeby się pożegnać z Tobą, bo od
                                  > poniedziałku Cię nie będzie, prawda?????
                                  > Życzę Ci ,żebyś odpoczęła, zrelaksowała się i nabrała sił do pracy:)))))
                                  > Kiedy wrócisz????

Nie bedzie mnie 4 tygodnie, tak że usłyszymy się dopiero pod koniec lutego. No
                                  chyba, że w Bieszczadach oprócz wilków i niedźwiedzi będą też kawiarenki
                                  internetowe.:)))
                                  Trzymajcie się i działajcie! Mam nadzieję, że w trakcie mojej nieobecności
                                  przekroczycie 20000 (juz całkiem blisko).
                                  Jak byś usłyszała Kasię, to pozdrów ją ode mnie.:)))

• lucy_z Re: właśnie prószy snieg... 25.01.02, 14:34
                                    petelka napisał(a):

> lucy_z napisał(a):
                                    >
                                    > > Petelko:))))) Mnie też nie było. Przyszłam, żeby się pożegnać z Tobą, bo o
                                    > d
                                    > > poniedziałku Cię nie będzie, prawda?????
                                    > > Życzę Ci ,żebyś odpoczęła, zrelaksowała się i nabrała sił do pracy:)))))
                                    > > Kiedy wrócisz????
                                    >
                                    > Nie bedzie mnie 4 tygodnie, tak że usłyszymy się dopiero pod koniec lutego. No
                                    > chyba, że w Bieszczadach oprócz wilków i niedźwiedzi będą też kawiarenki
                                    > internetowe.:)))
                                    > Trzymajcie się i działajcie! Mam nadzieję, że w trakcie mojej nieobecności
                                    > przekroczycie 20000 (juz całkiem blisko).
                                    > Jak byś usłyszała Kasię, to pozdrów ją ode mnie.:)))
                                    >

Myślałam, że jedziesz na dwa tygodnie. To strasznie długo Cię nie będzie,
                                    szkoda:((

Z drugiej strony życzę Ci jednak wypoczynku. Tylko bedziesz musiała dużo rzeczy
                                    zabrać na tak długi okres. Jeszcze może być tam zima, że ho, ho:)))))))
                                    Kasię oczywiście pozdrowię od Ciebie!!!!
                                    Jeżeli chodzi o forum to jakoś to leci, raz lepiej , raz gorzej ale zawsze do
                                    przodu;))) Coś mało ludzi rano tu zagląda. Może nasz Beast wróci w końcu;)))
                                    • petelka Re: właśnie prószy snieg... 25.01.02, 14:43
                                      lucy_z napisał(a):

> Myślałam, że jedziesz na dwa tygodnie. To strasznie długo Cię nie będzie,
                                      > szkoda:((

> Z drugiej strony życzę Ci jednak wypoczynku. Tylko bedziesz musiała dużo rzeczy
                                      >
                                      > zabrać na tak długi okres. Jeszcze może być tam zima, że ho, ho:)))))))

Już sobie wyobrażam tę ciężką walizę. I to przewaga letnich urlopów - pakujesz
                                      dwie podkoszulki, coś na wierzch, najlepiej ciepłego i nieprzemakalnego i hajda w
                                      drogę!

> Kasię oczywiście pozdrowię od Ciebie!!!!
                                      > Jeżeli chodzi o forum to jakoś to leci, raz lepiej , raz gorzej ale zawsze do
                                      > przodu;))) Coś mało ludzi rano tu zagląda. Może nasz Beast wróci w końcu;)))

Słyszałam, że zapowiadał się na koniec stycznia, początek lutego. Mam nadzieję,
                                      że i tak będzie:)))

• petelka Re: właśnie prószy snieg... 25.01.02, 14:56
                                        No teraz to już ostatecznie do usłyszenia!
    • Gość: ach Re: Słonko świeci!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.01.02, 14:59
      wlasnie proszy snieg?hehehe wieje na potege nie proszy, grad wali z nieba
      niemal jak kurze jaja wielki..a wy sie tu uwijacie na watku slonko swieci miast
      liste podpisac...
      taak to bylo do petelki
      :))))))))))
    • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 31.01.02, 14:38
      Szkoda tylko, że nie nad Trójmiastem.
      Dzisiaj przynajmniej dość głośno wołały wiosnę ptaki.
      • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.01.02, 16:23
        mat.pl napisał(a):

> Szkoda tylko, że nie nad Trójmiastem.
        > Dzisiaj przynajmniej dość głośno wołały wiosnę ptaki.

u mnie świeciło od samego ranka, ale teraz chmurki nadciągnęły czarne brrrr ale
        fakt, ptaki śpiewają i to jak!!!

• Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 11:11
          chyba staję sie monotemtyczna - ale radość mnie rozpiera, słońce tak
          świeci!!!!!!! jest wspaniale, cieplutko, milutko tylko jeszcze należałoby sie
          zakochać! a jak w 3m?
          • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 01.02.02, 11:28
            Na razie tak, jak wczoraj. Czyli ciemno.
            No i dość mokro.
            hej
            • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 14:03
              mat - ciągle świeci! wiem, że na tym forum jesteśmy jako "buce" ale mimo
              wszystko dla Słonka i niebieskiego niebka warto tu zajrzeć! zapraszam, nie
              wszyscy jestesmy tacy źli... ewentualnie pogadam ze słonkiem coby zajrzało do
              3m!!
              miłego weekendu wszystkim!! bez względu na miejsce zamieszkania, płeć i
              obiegowe opinie
              • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 01.02.02, 14:23
                Gość portalu: skorpik napisał(a):

> mat - ciągle świeci! wiem, że na tym forum jesteśmy jako "buce" ale mimo
                > wszystko dla Słonka i niebieskiego niebka warto tu zajrzeć! zapraszam, nie
                > wszyscy jestesmy tacy źli... ewentualnie pogadam ze słonkiem coby zajrzało do
                > 3m!!
                > miłego weekendu wszystkim!! bez względu na miejsce zamieszkania, płeć i
                > obiegowe opinie
                Ale ja piszę z 3m!!!
                A tak poza tym to z Wa-wą nie mam nic wspólnego.
                hej
                • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 15:16
                  mat.pl napisał(a):

> Gość portalu: skorpik napisał(a):
                  >
                  > > mat - ciągle świeci! wiem, że na tym forum jesteśmy jako "buce" ale mimo
                  > > wszystko dla Słonka i niebieskiego niebka warto tu zajrzeć! zapraszam, nie
                  >
                  > > wszyscy jestesmy tacy źli... ewentualnie pogadam ze słonkiem coby zajrzało
                  > do
                  > > 3m!!
                  > > miłego weekendu wszystkim!! bez względu na miejsce zamieszkania, płeć i
                  > > obiegowe opinie
                  > Ale ja piszę z 3m!!!
                  > A tak poza tym to z Wa-wą nie mam nic wspólnego.
                  > hej

wiem, wiem, miałam na mysli siebie i innych mi podobnych! a nie Ciebie!
                  nie czuj sie urazony!
                  • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 01.02.02, 15:23
                    Skądże znowu. Nie mam powodów do obrażania. :-)
                    Miłego weekendowania.
                    hej
                    • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 12:30
                      u mnie też świeci nieprzerwanie od paru dni, jest 15 st , kwitna bazie, ptaki
                      tak świergolą, że az głowa boli! podobno na podkarpciu zakwitły stokrotki na
                      łąkach i obudziły sie pszczółki, jest WSPNIALE!!!
                      pozdrowienia
    • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 04.02.02, 12:11
      3m pięknieje w promieniach słońca.
      hej
    • Gość: AnA Re: Słonko świeci!!! IP: 168.143.112.* 12.02.02, 16:20
      U u mnie nadal pochmurno i pada :(

Pomimo...slonecznym usmiechem pozdrawiam :)
      • Gość: iwa Re: Słonko świeci!!! IP: 10.133.130.* 12.02.02, 21:02
        Puryści forumowi mogliby powiedzieć, ze po co taki temat o słonku.. A ja mowię,
        że jest to temat bardzo potrzebny. Tak potrzebny, jak nadzieja, ze będzie
        lepiej..Chociaż chyba jeszcze nie jest źle, co? Nawet, jezeli pada...
        • Gość: kosa Re: Słonko świeci!!! IP: *.gdan.gazeta.pl 12.02.02, 21:31
          Iwa, jestes niezmordowana.
          A slonce zaswieci jutro.
          • Gość: iwa Re: Słonko świeci!!! IP: 10.133.130.* 12.02.02, 22:04
            nie, raczej się już poddaję...ale słońce, chociaż wschodzi raz na dzień, jest!
            Jest! Jest! i w to trzeba wierzyć...
            • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.02.02, 09:44
              po wczorajszej burzy !!!! (tak, tak w lutym i to z piorunami), gradobiciu dziś
              jest pięknie słonecznie, błękitnie choć znacznie chłodniej. Ale jest bosko!
              miłośnicy pierwszych oznak wiosny łączcie się!!
              • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 13.02.02, 10:46
                Nad 3m wiszą czarne chmury, ale słońce nie daje za
                wygraną. Co jakiś czas jest ślicznie, ale padało też
                coś przypominającego śnieg.
                hej
                • Gość: AnA Re: Słonko świeci!!! IP: 168.143.112.* 13.02.02, 16:07
                  U mnie slonko swieci, az sie serducho raduje !.
                  Co prawda one zawsze swieci, tylko czasami nadchodza
                  czarne chmury i je przyslania.
                  Juz zielono robi sie w okolo, przyroda sie budzi ze
                  swojego snu, ptaszeta wiosennie i zalotnie pospiewuja
                  o poranku.
                  Czuc juz wiosenke w powietrzu :)
                  • mat.pl Re: Słonko świeci!!! 15.02.02, 09:00
                    Całe 3m w słońcu.
                    Po prostu pięknie...
                    • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.02.02, 09:04
                      mat.pl napisał(a):

> Całe 3m w słońcu.
                      > Po prostu pięknie...

łał, a u mnie TEŻ!!! troche mrozku ale co tam, świeci, świeci i niech świeci!
                      pozdrowienia
    • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.02.02, 13:09
      po przepieknym weekendzie, nastał cudowny poniedziałek..... ciepło, słonecznie,
      trawka zielenieje - bynajmniej nie ze złości! oj poszło by sie na spacerek ...
      a tu trza charować! Miłego dnia dla wszystkich 3miejskich sympatyków Słoneczka!
      • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 18.02.02, 14:45

> po przepieknym weekendzie, nastał cudowny poniedziałek..... ciepło, słonecznie,
        >
        > trawka zielenieje - bynajmniej nie ze złości! oj poszło by sie na spacerek ...
        > a tu trza charować! Miłego dnia dla wszystkich 3miejskich sympatyków Słoneczka!

U mnie ponuro, troszkę kapie...kap, kap, ale tak poza tym jest ok.!!!!!
        Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :)))))))
        • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.02.02, 16:27
          lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: skorpik napisał(a):
          >
          > > po przepieknym weekendzie, nastał cudowny poniedziałek..... ciepło, słonec
          > znie,
          > >
          > > trawka zielenieje - bynajmniej nie ze złości! oj poszło by sie na spacerek

> ...
          > > a tu trza charować! Miłego dnia dla wszystkich 3miejskich sympatyków Słone
          > czka!
          >
          > U mnie ponuro, troszkę kapie...kap, kap, ale tak poza tym jest ok.!!!!!
          > Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :)))))))

Lucy, gdzie się poziewałaś????? jakiś zasłuzony urlopik? tęsknota mnie zżerała,
          mało brakowało zostałyby po mnie same kostki.... a u mnie nadal świeci, ciepełko
          i wiosna całą parą
          uściski
          • Gość: lucy_z Re: Słonko świeci!!! IP: 192.168.0.* 18.02.02, 16:42

Lucy, gdzie się poziewałaś????? jakiś zasłuzony urlopik? tęsknota mnie zżerała
            > ,
            > mało brakowało zostałyby po mnie same kostki.... a u mnie nadal świeci, ciepeł
            > ko
            > i wiosna całą parą
            > uściski

Skorpiku:))) Też się cieszę!!! Zrobiłam sobie urlop od forum, trochę od
            komputera ale już mi się ckniło!!!!!
            W której części kraju taka ładna pogoda?????? U mnie pada ale nie leje;)
            • iwa.ja Re: Słonko świeci!!! 18.02.02, 22:23
              Lucy, jak się cieszę, że się odezwałaś!!!!Mnie dzisiaj (tylko dzisiaj) przez
              cały dzień nie było w ojczyźnie z powodu bylam w stolicy Europy. Tam też lało
              rano, ale po południu zrobiła się wiosna, że hej! Ale już dobrze, że wskoczyłam
              we własne papcie (kapcie). Całuski!
              • Gość: aCH Re: Słonko świeci!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.02.02, 22:44
                hehehe a jak ja sie ciesze!
                lucy gdzie bylas kiedy cie nie bylo?
                hem?
                iwunia ja juz zmykam
                :)))
                • Gość: fulmar Re: Słonko świeci!!! IP: 212.187.240.* 18.02.02, 23:37
                  Wy macie dobrze, ja mam wiatr, snieg, grad, deszcz a nawet burze. A to wszystko
                  wsrod skal Norwegii, brrrr.
                • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 19.02.02, 00:04
                  Gość portalu: aCH napisał(a):

> hehehe a jak ja sie ciesze!
                  > lucy gdzie bylas kiedy cie nie bylo?
                  > hem?

Pamiętasz ACH co przyrzekałam z nowym rokiem????? Mniej internetu!!!!!!!!
                  Trochę mi rodzina pętała się też !!!!!! Postanowiłam - pora wracać!!! :))))))))
              • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 19.02.02, 00:02
                iwa.ja napisał(a):

> Lucy, jak się cieszę, że się odezwałaś!!!!Mnie dzisiaj (tylko dzisiaj) przez
                > cały dzień nie było w ojczyźnie z powodu bylam w stolicy Europy. Tam też lało
                > rano, ale po południu zrobiła się wiosna, że hej! Ale już dobrze, że wskoczyłam
                >
                > we własne papcie (kapcie). Całuski!

O!!!!!! Ja też bardzo się cieszę:)))))) Wyjeżdżałaś?????? I już wróciłaś?????
                Jakimś odrzutowcem;)))))
                • Gość: Piotr Re: Słonko świeci!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 00:52
                  fajnie jak słonko świeci, ale od jutra podobno wraca zima :-(
                  • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.02, 09:10
                    Gość portalu: Piotr napisał(a):

> fajnie jak słonko świeci, ale od jutra podobno wraca zima :-(

no, no, nie strasz! u mnie zachmurzenie ale czasami słonko sie przebija, o rany
                    tylko niech nie pada, nie mrozi, nie sypie, juz nie!!!! plissss niech ten
                    wspaniały nastrój trwa i trwa i trwa ...
                    miłego dnia

• Gość: ACH lucy! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 19.02.02, 08:49
      ja tez sobie obiecalam mnostwo rzeczy...a skonczylo sie tak ze nie mam juz
      abonamentu na net szalenstwa i to co teraz robie to sie nazwywa jazda bez
      trzymanki...aaaaaaa
      :))))
      ale bardzo ale to bardzo sie ciesze ze wrocilas. w takim razie bede tu zagladac
      czesciej
      :)))))))))
      • lucy_z Re: lucy! 19.02.02, 09:17
        Gość portalu: ACH napisał(a):

ale bardzo ale to bardzo sie ciesze ze wrocilas. w takim razie bede tu zagladac
        >
        > czesciej
        > :)))))))))

Mnie też jest bardzo miło, że tak mnie witacie sympatycznie:))))))
        Trzeba częściej znikać, żeby zauważyć, że się tęskni do kogoś!!! Powroty są
        fajne!!! ;))))))
        • Gość: skorpik Re: lucy! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.02, 10:18
          lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: ACH napisał(a):
          >
          > ale bardzo ale to bardzo sie ciesze ze wrocilas. w takim razie bede tu zagladac
          > >
          > > czesciej
          > > :)))))))))

ani mi sie waz tak znikać, serca łamać!!!! prosze być i juz!!!!
          ale fakt dopiero jak kogos brakuje doceniamy jego istnienie!!
          o jejku wyszło zza chmurek słoneczko .... mmmmm
          miłego dzionka!
          >
          > Mnie też jest bardzo miło, że tak mnie witacie sympatycznie:))))))
          > Trzeba częściej znikać, żeby zauważyć, że się tęskni do kogoś!!! Powroty są
          > fajne!!! ;))))))

• mat.pl Re: Słonko świeci!!! 19.02.02, 12:14
      Minęło południe i chmury się rozstąpiły!!!
      Słońce górą!!!
      Wiosna, wiosna, czy to ty???
      hej
      • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.02, 13:56
        i znowu nie będe oryginalna.... świeci na całego, na niebie ani jednej chmurki!!
        byłam przed chwilką na spacerku .... mmmm cudownie!!! a teraz kawka, drożdżówka
        i zastanawianie się (z okazji tego słonka oczywiście) gdzie na majowe wakacje:
        Juratka, Rowy a może Grodno?
        cieplutkie pozdrowienia
        • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 20.02.02, 10:21
          Słońce świeci i śnieg leży na trawnikach!!!!! Wczoraj późnym wieczorem była
          straszna zadymka, wiało strasznie. Wyobrażam sobie co się u Was działo!!!!!!
          Napiszcie o tym!!!!!!
          • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.02.02, 13:57
            lucy_z napisał(a):

> Słońce świeci i śnieg leży na trawnikach!!!!! Wczoraj późnym wieczorem była
            > straszna zadymka, wiało strasznie. Wyobrażam sobie co się u Was działo!!!!!!
            > Napiszcie o tym!!!!!!

juz pisze droga Lucy! u mnie wczoraj ok 18 zerwała sie straszliwy wiaterek, potem
            pokropiło i zapadła ciemność a ja w sen. Dziś rano błekitne niebo, słońce, a na
            trawnikach ..... tez śnieg, a po 12 zaczęło znów delikatnie wiac i prószyć! a
            było tak wspaniale wiosennie.... wracaj, wracaj i to szybko panno wiosno!!!!
            pozdrawiam
          • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 19:31
            lucy_z napisał(a):

> Słońce świeci i śnieg leży na trawnikach!!!!! Wczoraj późnym wieczorem była
            > straszna zadymka, wiało strasznie. Wyobrażam sobie co się u Was działo!!!!!!
            > Napiszcie o tym!!!!!!

Dzis po raz pierwszy tej zimy ujrzalam snieg za oknem, spadl zdrajca noca i cicho
            legl...( znacie to ? Rosiewicz " Zenek blus ").
            Pozniej sloneczko rozjasnilo twarze, ale nie na dlugo hehh...
            Od poludnia pada deszcz i ciagle pada...a rekami juz strumienie wody plyna, jakas
            para sie okryla peleryna...A ja, a ja chodze desperandzko i na przekor wszystkim
            mokne. Patrze w niebo, chwytam w usta deszczu krople. Patrza na mnie
            rozplaszczone twarze w oknie...
            Nie pamietam czyje to jest i tytul tez nie :(
            Moze ktos odswierzy mi pamiec ?.

• Gość: iwa Re: Słonko świeci!!! IP: *.astercity.net / 10.133.130.* 20.02.02, 19:35
              Ja Ci mogę odświeżyć, proszę bardzo: "Ciągle pada", Czerwone Gitary...
              • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 19:53
                Gość portalu: iwa napisał(a):

> Ja Ci mogę odświeżyć, proszę bardzo: "Ciągle pada", Czerwone Gitary...

Dziękuje, to miłe z Twojej strony...
                Moja pamięć jest jak gołąb, czasami odlatuje ;-)
                • Gość: iwa Re: Słonko świeci!!! IP: *.astercity.net / 10.133.130.* 20.02.02, 20:51
                  Ale, Carioca, jak można nie pamiętać "Czerwonych Gitar"! Ja co jakiś czas robię
                  pamięciowy lifting i chodzę na ich koncert. Trochę wyłysieli, ale ciągle to są
                  oni..A kiedyś byłam na imprezie, na której całe granie wysiadło i był tylko
                  stary adapter i jedna płyta. ICH właśnie. Troche było nad ranem, więc dość
                  dokładnie analizowaliśmy głębię zdania "dziadek miękko machnął ręką..." Moja
                  ulubiona piosenka...Nie możemy iść dzisiaj do kina, dozwolone od lat
                  osiemnastu...A teraz mogę chodzić do kina, ale...
                  • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 21:19

> Ale, Carioca, jak można nie pamiętać "Czerwonych Gitar"! Ja co jakiś czas robię
                    >
                    > pamięciowy lifting i chodzę na ich koncert. Trochę wyłysieli, ale ciągle to są
                    > oni..A kiedyś byłam na imprezie, na której całe granie wysiadło i był tylko
                    > stary adapter i jedna płyta. ICH właśnie. Troche było nad ranem, więc dość
                    > dokładnie analizowaliśmy głębię zdania "dziadek miękko machnął ręką..." Moja
                    > ulubiona piosenka...Nie możemy iść dzisiaj do kina, dozwolone od lat
                    > osiemnastu...A teraz mogę chodzić do kina, ale...

Jak widzisz, conieco można zapomniec po 15 latach nieobecnosci w Polsce.
                    Pamietałam dobrze slowa, ale reszte czas mi zamglił :(
                    Pamiętam też dobrze ich nagranko; Nie zadzieraj nosa !.
                    O ! Pamietam też; Powiedz stary gdzieś ty był...
                    Szkoda, że nie mamy okazji spytać o to U92 hehh...
                    Niestety nie mam okazji chodzić na ich koncerty, co bardzo żałuje :(
                    • iwa.ja Re: Słonko świeci!!! 20.02.02, 21:24
                      Ha, a pamiętasz, ja się słuchało na tranzystorze w kościele na
                      rekolekcjach "znów za rok matura"? Tego U już o nic pytać nie zamierzam, jego
                      broszka, a nie nasza, prawda Carioca?
                      • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 22:08
                        iwa.ja napisał(a):

> Ha, a pamiętasz, ja się słuchało na tranzystorze w kościele na
                        > rekolekcjach "znów za rok matura"? Tego U już o nic pytać nie zamierzam, jego
                        > broszka, a nie nasza, prawda Carioca?

Pamietam i to bardzo dobrze, tez te piesni przerobione na nowoczesny sposob.
                        W takim zespole koscielnym graly i spiewaly moje kuzynki - obecnosc ( z/w na
                        rodzinke ) byla obowiazkowa na takiej mszy.

Nie wiem czyja broszka (?), ale brak mi U92 wpisow tu na tym forum.

U mnie ciagle pada, deszcze splukaly sniegu slady... czyzby koniec zimy i wrescie
                        wiosna pojawi sie ?.
                        • Gość: iwa.ja Re: Słonko świeci!!! IP: *.astercity.net / 10.133.130.* 20.02.02, 22:20
                          Mnie też brakuje jego postów, oj, jak brakuje. Ale, wyszło, jak wyszło...
                          Wiesz, w Brukseli widziałam kwitnące forsycje. Trzeba wierzyć, że będzie
                          wiosna... Bo musi być!!!!
                          • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 22:38
                            Gość portalu: iwa.ja napisał(a):

> Mnie też brakuje jego postów, oj, jak brakuje. Ale, wyszło, jak wyszło...
                            > Wiesz, w Brukseli widziałam kwitnące forsycje. Trzeba wierzyć, że będzie
                            > wiosna... Bo musi być!!!!

Wiosenka bedzie i to pewnikiem (!), u mnie juz pokazala sie, ( juz krzewy
                            puszczaly swe zielone paki i ptaszeta spiewaly radosnie :) tylko chwilowo snieg
                            ja przykryl swa biala pierzyna.
                            Sloneczko rozjasni nasze skronie i usmiech pojawi sie na naszych twarzach - oby
                            do wiosenki !
                            • Gość: iwa Re: Słonko świeci!!! IP: *.astercity.net / 10.133.130.* 20.02.02, 22:43
                              A moj piesio juz czuje wiosne! nie pozwala mi wyjsc na byle chwile...Musi byc
                              długo...Wszystko obsikuje...Znak, ze jednak idzie wiosna...A ja puszczam pąki...
                              • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 20.02.02, 23:05

> A moj piesio juz czuje wiosne! nie pozwala mi wyjsc na byle chwile...Musi byc
                                > długo...Wszystko obsikuje...Znak, ze jednak idzie wiosna...A ja puszczam pąki..
                                > .

Dzisiaj to zima wróciła, gdzie ta wiosenka????????
                                Chciałam powiedzieć, że mnie też szkoda że nie ma U :((( Szkoda!!!!!!
                              • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 23:14

> A moj piesio juz czuje wiosne! nie pozwala mi wyjsc na byle chwile...Musi byc
                                > długo...Wszystko obsikuje...Znak, ze jednak idzie wiosna...A ja puszczam pąki..

Bedzie wiosenka pewnikiem, bez niej nie byloby lata !
                                A Twoja psine moze ponosi tylko zapach sasiada suni, hi hi hi
                                U mnie krzewy juz puscily paki, niektore sa juz zielone, oby nadchodzacy
                                przymrozek nie zniszczyl ich.
                                Przed nami jeszcze kwiecien - plecien, ktory poprzeplata troche zimy i troche
                                lata.
    • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.02.02, 10:11
      i gdzie to słonko???? jakoś dzis niemrawo przedziera sie przez chmurki.
      ale przynajmniej nie wieje, nie pada... a u Was jak dzisiejsza aura?
      rozpieszcza czy wręcz przeciwnie?
      • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.02.02, 13:13
        własnie wyszło zza chmurek, wciąz nie pada, nie wieje. Słyszłam że nad morzyko
        wróciła zima??? prawdaz to????
        • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 21.02.02, 15:24
          No i wreszcie zaświeciło czego i Wam życzę!!!:)))
          • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.02, 00:04
            A u nas już nadchodzi wiosenka
            Widać i czuć ją w powietrzu
            Słoneczko jeszcze niesmiało przygrzewa
            Pierwsze pąki puszczają krzewy
            Tak, to właśnie wiosna
            Budzi do życia, podrażnia instynkty
            Ptaszyna już zalotnie śpiewa
            Kwiecie rozkłada swe pierwsze płatki
            Rozkoszując się promieniami slońca
            A od wiosny to już niedaleko do lata

• lucy_z Re: Słonko świeci!!! 26.02.02, 00:13
              W tej chwili jest przepięknie. Śnieg otulił grubą pierzynką drzewa przed moim
              oknem, latarnia świeci...... płatki śniegu wirują i nawet ławka jest otulona
              tym śniegiem........
              • Gość: AnA Re: Słonko świeci!!! IP: 168.143.112.* 27.02.02, 15:47
                U mnie sniegi stopniały, ale jest wietrznie, deszczowo
                i zimno, brrrr.......
                • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.02.02, 16:52
                  nareszcie!!! po porannej wichurze, ciagłj ulewie wyjrzało słonko! miłe
                  zakończenie dnia ....
                  • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 27.02.02, 17:39

> nareszcie!!! po porannej wichurze, ciagłj ulewie wyjrzało słonko! miłe
                    > zakończenie dnia ....

Skorpiku:) Słoneczko??????? Jak ja dzisiaj zmokłam:((((( U mnie wichury nie
                    było ale pogoda pod zdechłym psem:(((
                    • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 20:05
                      U mnie wieczorkiem też było słonecznie, wracałam z centrum i nagle się
                      pojawiło, a jak wspaniale już grzało przez szyby samochodu ! mmmmmm........
                      • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 27.02.02, 21:05
                        Gość portalu: Carioca napisał(a):

> U mnie wieczorkiem też było słonecznie, wracałam z centrum i nagle się
                        > pojawiło, a jak wspaniale już grzało przez szyby samochodu ! mmmmmm........

Ciekawa jestem kto tu jest z Hamburga bo pokazywali w telewizji straszną tam
                        nawałnicę. No u nas też okropnie się działo w Szczecinie, Wrocławiu.......
                        • Gość: Carioca Re: Słonko świeci!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 21:16
                          lucy_z napisał(a):

> Ciekawa jestem kto tu jest z Hamburga bo pokazywali w telewizji straszną tam
                          > nawałnicę. No u nas też okropnie się działo w Szczecinie, Wrocławiu.......

Zgadza sie, w ostatnich dwóch dniach było wiecej niż paskudnie :(
                          Dzis wialo, lało i z wieczorka słonko się pokazało :)
                          Aktualnie ponownie deszcz pada hehh...
                          Dzisiejszy dzień był poprzeplatany jak kwietniowy.

• Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.02.02, 09:11
                            łał, ale dzis ładnie i wiem dlaczego.... wczoraj jeden z moich znajomych
                            odtańczył tanieć słońca i proszę.... świeci,jest ciepełko ok, 10 st, wiaterek
                            dość skromniutki. Słonecznego dzionka
                            • petelka Re: Słonko świeci!!! 28.02.02, 09:24
                              Cześć Skorpiku! U nas też rano świeciło i dzień zapowiadał się całkiem nieźle.
                              Niestey już przestało, zachmurzyło się i zaraz chyba zacznie z nieba coś się
                              sypać. Ale cicho, sza! Słyszałam wczoraj, że w następnym tygodniu to już na
                              pewno będzie ciepło i słonecznie. Oby!
                              Życzę dużo słoneczka każdego dnia.:)))
                              • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 01.03.02, 14:14
                                petelka napisał(a):

> Życzę dużo słoneczka każdego dnia.:)))

No i właśnie świeci, jest pięknie za oknem. Udało mi się wywalczyć na jakiś
                                czas miejsce przed komputerem a tu oprócz Balby, nikogo nie ma:(((((
                                Wszyscy tak pracują intensywnie przed weekendem?????
                                Pozdrawiam:)))
                                • petelka Re: Słonko świeci!!! 01.03.02, 14:20
                                  Hej Lucy! Dzięki za wszystkie wiadomości. Nie bardzo mam dzisiaj czas na
                                  pisanie, ale trochę poczytałam, trochę pomyślałam a wnioski prześlę w
                                  poniedziałek.
                                  • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 01.03.02, 14:26
                                    petelka napisał(a):

> Hej Lucy! Dzięki za wszystkie wiadomości. Nie bardzo mam dzisiaj czas na
                                    > pisanie, ale trochę poczytałam, trochę pomyślałam a wnioski prześlę w
                                    > poniedziałek.
                                    > Pozdrowienia:)))

Jak to dobrze, że jesteś, bo tak pusto na forum:(((((( Iwa wcale się tu nie
                                    odezwała, może dzisiaj nie ma czasu???
                                    • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.03.02, 15:15
                                      własnie rozpędziło chmurki, wyszło słoneczko, niebo stało sie niebieskie!
                                      bardzo się ciesze że coraz częściej mozna Cie "czytać" Lucy, słonecznego i
                                      radosnego weekendu
                                      • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 04.03.02, 09:56
                                        Słońce nie świeci. U nas zima. Śniegu nasypało......Pewno roztopi się szybko bo
                                        jest ok. 0.

Skorpiku:))))) Pozdrawiam:)))))
                                        • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.03.02, 10:11
                                          Witaj Lucy!!! wczoraj było w kratkę, raz słonko raz śniezyca, wieczorem się
                                          wypogodziło i było fantastycznie! a dziś po przebudzeniu widok jaki ukazał sie
                                          moim oczom ..... znowu śnieg!! a teraz powoli chmury sie rozstepują ale o
                                          wielkim słońcu nie ma mowy, temperaturka ok 4 st.
                                          zycze ustabilizowanej aury
                                          • Gość: Ha ! Re: Słonko świeci!!! IP: 209.114.223.* 04.03.02, 16:00
                                            A u mnie słonko nie świeci i pewnikiem dziś już nie zaświeci :(
                                            • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.03.02, 10:18
                                              ale pieknie!!!!! warto było zaczekać na taki efekt. ehh gdyby nie te
                                              obowiązki ...na urlopik!!! ja chce na urlopik, albo chociaż na spacerek chlip,
                                              chlip a jaka pogoda nad morzykiem?
                                              • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 05.03.02, 12:12
                                                Jest dzisiaj cudownie!!!!!!! Ale świeci, ale przygrzewa i jest bardzo
                                                ciepło:))))))
                                              • petelka Re: Słonko świeci!!! 05.03.02, 12:42

> ale pieknie!!!!! warto było zaczekać na taki efekt. ehh gdyby nie te
                                                > obowiązki ...na urlopik!!! ja chce na urlopik, albo chociaż na spacerek chlip,
                                                > chlip a jaka pogoda nad morzykiem?

A nad morzykiem to szaro-bure chmurki i tak jaby chciało trochę popadać. Jedyna
                                                pociecha, że jest ciepło i wiosna coraz bliżej. A właśnie Skorpiku mi się
                                                ostatnio zamarzyło, żeby gdzieś tak powędrować sobie brzegiem morza, najlepiej
                                                gdzie nie za dużo ludzi. Może w sobotę lub niedzielę mi się uda?

• lucy_z Re: Petelko:))))))) 05.03.02, 14:49
                                                  Widziałam Twój wpis z interwencją!!!!! Twoją wiadomość zdążyłam odczytać a
                                                  później wszystko zginęło:(((((( Pozdrawiam, zaraz idziesz do domu??????
                                                  • petelka Re: Petelko:))))))) 05.03.02, 14:54
                                                    Cześć Lucy! Chyba już zaczyna wracać do normy, bo jakiś czas temu zajrzałam do
                                                    skrzynki i było OK!
                                                    Tak, niedługo będę się zbierać. Pozdrowienia
    • Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: 80.48.200.* 08.03.02, 11:59
      trochę wieje, ale jest słonecznie , nie tak ciepło jak wczoraj ale cóż nie
      wymagajmy za wiele. brakuje mi tylko pustej plaży, szumu morza .... i jeszcze
      jednej rzeczy!
      pozdrawiam
      • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 13:31
        Rano była śnieżyca, teraz świeci słońce. Ale wieje przeokropnie:(((((
      • petelka Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 13:54
        Odpukać w niemalowane - też świeci! Choć też trochę wieje i chłodnawo. Ale
        jeżeli się utrzyma do niedzieli to opatulam się ciepło i ruszam na plażę (na
        Wyspę Sobieszewską). O jak mi się marzy.. Dziewczyny trzymajcie kciuki, aby w
        niedzielę też świeciło!
        • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:06
          petelka napisał(a):

> Odpukać w niemalowane - też świeci! Choć też trochę wieje i chłodnawo. Ale
          > jeżeli się utrzyma do niedzieli to opatulam się ciepło i ruszam na plażę (na
          > Wyspę Sobieszewską). O jak mi się marzy.. Dziewczyny trzymajcie kciuki, aby w
          > niedzielę też świeciło!

U nas to dzisiaj i wczoraj to więcej niż wieje:((((((( Strach wyjść!!!!!
          Będę trzymać kciuki za pogodę tylko co ja wtedy w domu zrobię??????? ;)))))))
          • petelka Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:14
            To może tak w przerwach trzymaj te kciuki. Jak gdziesz przysiądziesz na chwilę,
            to wtedy je zaciśnij.:)))
            A już poważniej. Od paru lat zauważam, że gdy zbliża się wiosna, to zaczyna
            mnie nieodparcie ciągnąć nad morze, na spacer dziką, pustą plażą, gdzie wiatr
            hula, białogrzbiete fale rozbijają się o brzeg itd. Potem, latem już nie muszę,
            a nawet latem wolę włóczęgę po lesie, nad jeziorami. Ale na przedwiośnie
            fizycznie i psychicznie potrzebuję szumu morza. Nie bardzo wiem dlaczego
            szczególnie w tym czasie?
            • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:21
              petelka napisał(a):

. Ale na przedwiośnie
              > fizycznie i psychicznie potrzebuję szumu morza. Nie bardzo wiem dlaczego
              > szczególnie w tym czasie?

Wiesz, że ja też bym pochodziła nad morzem, też mnie tak ciągnie ale cóż??;))
              A las kocham nade wszystko;)))))))))
              • petelka Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:31
                lucy_z napisał(a):

> A las kocham nade wszystko;)))))))))

Ja przede wszystkim wodę i to w różnych wydaniach: morze, jeziora, rzeki i rwące
                niewielkie strumyki. Ale las jest tuż za wodą, może tak o pół kroku.

• lucy_z Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:41
                  petelka napisał(a):

Ja przede wszystkim wodę i to w różnych wydaniach: morze, jeziora, rzeki i rwąc
                  > e
                  > niewielkie strumyki. Ale las jest tuż za wodą, może tak o pół kroku.

Nie jesteś przypadkiem "rybą"???????
                  Wiesz co tak skrzynka wyprawia?????? Cuda!!!!!!!! Teraz mam pomieszane listy
                  marzec, z listopadem a jak otwieram np Twoją wiadomość to jest kto inny...itd:(
                  Życzę Ci miłego weekendu i pogody!!!!!!!! :)))))))
                  • petelka Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:47
                    lucy_z napisał(a):

> Nie jesteś przypadkiem "rybą"???????

...nie "bliźniakiem". "Rybą" jest mój pan, chociaż sam śmieje się, że
                    taką "zwodniczałą rybą", bo urodził się na przełomie obu znaków.

> Wiesz co tak skrzynka wyprawia?????? Cuda!!!!!!!! Teraz mam pomieszane listy
                    > marzec, z listopadem a jak otwieram np Twoją wiadomość to jest kto inny...itd:(

... no nie moja takich cudów nie robi. Najwyżej nie chce się otworzyć albo jak
                    próbuję otworzyć wiadomość, to pokazuje tylko główkę i stopkę strony - bez treści.
                    Ale, fakt że gazeta.pl miała wczoraj i ma dzisiaj jakieś kłopoty techniczne.

> Życzę Ci miłego weekendu i pogody!!!!!!!! :)))))))

Dziękuję Lucy i nawzajem! :)))))

• Gość: skorpik Re: Słonko świeci!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.03.02, 14:45
                  oj , ja tez wodę ale w dużym wydaniu - morze! uwielbiam o każdej porze roku,
                  choć mniej w sezonie, ale zawsze znajdę sobie jakąś odludną plażę.. ten kolor,
                  szum, fale.... boże ja chcę tam być!!!! spacer po pustej plaży i ta
                  przestrzeń ... chyba nie wytrzymam :(((( a kciuki trzymać też będę, a co, jak
                  solidarność to solidarność, w ilości siła, im więcej "trzymaczy" tym większe
                  szanse, nieprawdaż?
                  • lucy_z Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:48
                    Ja nie wiem czy Wam obu to mówiłam ale Kasia w listach zawsze o Was pyta:)))))
                    Zapomniałam chyba jednak Wam to powiedzieć, gapa:(((((
                    Ściskam :))))))
                    • petelka Re: Słonko świeci!!! 08.03.02, 14:55
                      To ucałuj ją w najbliższym liście ode mnie!
                      Uciekam już, tak że trzymajcie się i miło spędzajcie ten week-end!
                      Pozdrowienia:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka