Gość: Piotr_S IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 25.03.09, 15:48 Czyli ceny przystępne, to dobra wiadomość, a ciekawa jest taka, że najwięcej chce konsorcjum z Chin... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Gdańsk to normalne miasto IP: 213.192.66.* 25.03.09, 16:00 Gdańśk to ma jednak normalnego, myślacego prezydenta, nie jak my bufetową warszawską. 50 ml na premie dla urzedników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Gdańsk to normalne miasto IP: *.chello.pl 25.03.09, 17:47 Przypominam ze warszawski stadion kosztuje około 500 mln i przetarg był roztrzygnięty pół roku temu a nie teraz podczas kryzysu. A 50 mln premi to tak dużo? W mojej firmie takie poremie to na waciki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOPOT Re: Gdańsk to normalne miasto IP: *.chello.pl 25.03.09, 18:31 500 mln kosztuje stadion Legii na 30 tys. Stadion Narodowy - nie otwarto jeszcze ofert na budowę stadionu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Gdańsk to normalne miasto IP: *.chello.pl 25.03.09, 20:35 A mowiono ostatnio ze 1,4 mln!!! Kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr_S Wiemy, ile chcą za Baltic Arenę IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 25.03.09, 16:15 A tak swoją drogą to za stadion we Wrocławiu chcą ponad 700 mln...lol. Ciekawe co teraz zrobi Wrocław?! Jak dla mnie Gdańsk, Warszawa, Kraków i Poznań są teraz w uprzywilejowanej pozycji. W Gdańsku jest projekt wykonawczy, przystępne ceny za stadion, na które są gwarancje, a we Wrocławiu nie ma ani projektu a ceny są z kosmosu. Nawet jeśli będą odwołania w Gdańsku to i tak przedłużą one procedurę wyboru wykonawcy co najwyżej o 2 masięce. A budowa musie się zacząć najpóźniej w czerwcu, więc nie ma żadnych obawa że budowa niedoszłej "Baltic Areny" nie dojdzie do skutku...Gratulacje dla Gdańska, ja niestety jestem z Wrocławia... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wiemy, ile chcą za Baltic Arenę 25.03.09, 18:26 Gość portalu: Piotr_S napisał(a): A budowa musie > się zacząć najpóźniej w czerwcu, więc nie ma żadnych obawa że budowa > niedoszłej "Baltic Areny" nie dojdzie do skutku... ***************************** Po wielkich bólach przetargowych budowa gdańsko-sopockiej hali sportowej też ruszyła. Szczegóły znajdziesz we wcześniejszych artykułach. W skrócie: wygrała najtańsza oferta; wykonawca zaczął ciąć koszty i przeprojektował dach, których zaczął się walić; na dokończenie inwestycji Gdańsk i Sopot nie mają pieniędzy. Teren, na którym ma stanąć stadion jest trudny. Mogą być niespodzianki. Trzeba się poważnie liczyć ze wzrostem kosztów i zarezerwować kasę, gdyby coś nie poszło jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda to idiota maruda to forumowy idiota z gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:52 wasza ziemianka zwana przez niektórych halą kosztowała 2 razy drożej i dach jej sie prawie zawalił, tak więc gdynska szmato zajmij się swoją bezinwestycyjną wioska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo Re: maruda to forumowy idiota z gdyni IP: *.chello.pl 26.03.09, 13:33 Ale miasto zaoszczędzi 70 baniek, więc będzie kasa na wszelkie poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przydupnik-budynia Re: główne wejście już jest IP: *.chello.pl 26.03.09, 14:15 www.panoramio.com/photo/10847417 i jedna loża dla VIPów po prawej... reszta z górki pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanskaaa widze że kolegę krew zalewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:28 Dla takich jak Ty od wczoraj życie straciło sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przydupnik-budynia Re: jeszcze słońce zaświeci, niejedna hala IP: *.chello.pl 26.03.09, 14:39 do spaprania... ta koło sopotu na twardym gruncie stoi a pękła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horny włóż sobie kij w koszulę IP: *.static.hnet.pl 26.03.09, 15:58 i wzomcnij łeb, bo Ci mózg pęka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski A co z utrzymanie? Ile to kosztuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:46 Może jednak mieszkańcy Gdańska powiedzą, czego naprawdę chcą? Czy chca stadionu na którym kilku wyżelowanych baranów bęzie ganiać raz na tydzień, czy czegoś innego? A ile będzie kosztowało utrzymanie? Kto słyszał o wynikach studium utrzymania przygotowanym przez fir my konsuultingowe? Utajnion, czy okazały sie tak szokujące, że je zagubion. Przecież to oczywiste, że nas na to nie stac! I kto będzie dopłacał? Oczywiście ci głupi mieskzańcy, których nikt nie pyta o zdanie, tylko buduje ten pomnik próżności kilku miernot zarządzajacych miastem. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: A co z utrzymanie? Ile to kosztuje? IP: *.sas.dk 26.03.09, 08:26 Jeśli chodzi o mnie, moje podatki mogą iść na utrzymanie tego stadionu. Nie chodzę regularnie na mecze, nie jestem wielkim fanem sportu, ale ten stadion ma szansę stać się wizytówką miasta i przyciągać pieniądze do miasta, więc przestań narzekać, tylko sie przenieś do innego miasta, który nie jest obciążony kosztami stadionu, a będziesz miał święty spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeddyRax i co PIS-dzielce nie jest Wam głupio? IP: *.static.hnet.pl 25.03.09, 19:01 Gdzie ten miliard o którym krzyczeliscie od pół roku, gdzie półtora miliarda o którym bredził niejaki Kurski? Licytowaliście się kto da więcej, słyszałem nawet o kilku miliardach. No i co? No i stadion będzie tańszy niż miał być! To teraz na klęczki i przepraszać Gdańszczan za sianie defetyzmu i głupotę swoich radnych. Brawo Gdańsk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 Re: i co Teddy, ile miałeś dać na halę a ile dałeś 06.04.09, 11:25 nie chwal dnia przed zachodem..... halę nie wiadomo kiedy skończysz i za ile, a już odsetki niezłe bulisz. 700 mln już wydałeś na stadion i powiedz że widziałeś specyfikację że każdy kabel, krzesełko,monitor jest już zapłacony... 700 mln zł kredytu to jakieś 1,5 mld trzeba będzie oddać bankom hahaha. Przez kilkanaście lat. hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 Re: i co Teddy, dziury w ulicach zostaną? 06.04.09, 11:30 bo wydałeś na stadion i halę. Teddy - taczkę w łapy i lać asfalt w dziury bo całe miasto dziurawe i stoi w koreczkach. Ale nie! Prowizja od hali i stadionu wzięta niech mieszkańcy sobie radzą. Traktujesz Teddy nasze miasto jak swoją kolonię. Zarobiony szmal wywozisz do Szwajcarii. A może zasponsorowałbyś kawałek drogi, mostu nad Armii Krajowej z Łostwicką, a nie tylko rwiesz szmal i za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony a może by tak W-Zkę dokończyć za te pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 19:37 zamiast stawiać jakies idiotyczne stadiony które wogóle się nie zwrócą... Odpowiedz Link Zgłoś
dnzg1939 Re: a może by tak W-Zkę dokończyć za te pieniądz 25.03.09, 20:14 Gość portalu: wkurzony napisał(a): > zamiast stawiać jakies idiotyczne stadiony które wogóle się nie zwrócą... A wuzetka ci sie zwroci? No chyba ze zamierzasz ja budowac i przy tym niezle zarobic...LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny komenta miasta dobrze skomunikowane przyciągają inwestorów IP: 62.61.58.* 25.03.09, 20:47 poza tym turystów... ale to drobiazgi... no i mieszkańcom żyje się lepiej... taka jest zasada... a stadion będą spłacać jeszcze nasze dzieci, bo jakoś nie widzę na nim imprez 7 dni w tygodniu... (oferta dla chętnych na nazwę: stadion żyje 7 dni w tygodniu, stadion trzeba utrzymywać 7 dni w tygodniu, a żyje od czasu do czasu...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksut Wiemy, ile chcą za Baltic Arenę IP: *.nice.hnet.pl 26.03.09, 09:16 Dobrze by było,gdyby autor troszke sie znał na rzeczy-przetarg NIE ZOSTAŁ ROZSTRZYGNIETY.Otworzono oferty....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wiemy, ile chcą za Baltic Arenę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 14:03 No i dobrze. Brzydszy stadion we Wrocławiu będzie 200 baniek droższy. Uważam, że to duży sukces Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk Wiemy, ile chcą za Baltic Arenę IP: *.chello.pl 26.03.09, 14:43 ..ja proponuję postawić zamiast tego niedochodowego siedliska szatana,Świątynię Opatrzności Pańskiej...napewno zarobi na swoje owieczki i baranów;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k 522+102+50+20= prawie 700mln IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 27.03.09, 10:28 ile to rzeczywiście kosztuje nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Już 700 mln wydaliśmy a ile jeszcze? IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 28.03.09, 22:09 na taki zbytek? widziałem dziś mecz polskiej reprezentacji, szkoda gadać. fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Wiemy, ile chcą za Baltic Arenę IP: *.gdynia.mm.pl 06.08.09, 18:09 To dla tego operatorzy zurawi dostaja tam takie grosze :/ 7 72 mln. zaoszczedzone... Czyim kosztem? pracownikow tej budowy... smiechu warte,ze pracujac na dzwigu dostaje 13 zl/h :/ Odpowiedz Link Zgłoś