Dodaj do ulubionych

Amotax mama - dziecko Augumentin

13.10.10, 17:26
Witam dziewczyny czytałam na forum i już wiem że Amotax to względnie bezpieczny antybiotyk dla karmiących - natomiast mam pytanie - mój synek (6 m-cy) do piątku bierze Augumentin w zawiesinie - mnie natomiast dziś lekarka przepisała Amotax 1.0 czy to może wywołać jakieś skutki niepożądane - dodam że przed antybiotykiem próbowałam wszystkiego co możliwe by się obronić, ale bakcyl siakiś okrutny się przyplątał. Proszę jeszcze o info jak wygląda sprawa odciągania pokarmu i mrożenia w wypadku przyjmowania antybiotyku. Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkie karmiące :D
Obserwuj wątek
    • kammik Re: Amotax mama - dziecko Augumentin 13.10.10, 19:22
      Oba te antybiotyki to amoksycylina, więc nie ma potrzeby cudowania z odciąganiem i mrożeniem, skoro 1) jest bezpieczny w trakcie karmienia 2) dziecko i tak go dostaje bezpośrednio.
    • mrowka75 Re: Amotax mama - dziecko Augumentin 13.10.10, 23:10
      amotaks i augmentin to amoksycylina tylka ten ostatni preparat jest z dodatkiem kwasu klawulanowego . Nieznacznie mozę się zwiększyć ilość substancji czynnej dla dziecka, ale szkody to dziecku nie uczyni. Nie ma potrzeby odstawiać na czas antybiotyku od piersi
      • magicdiune Re: Amotax mama - dziecko Augumentin 14.10.10, 06:25
        Dziękuję wam bardzo dziewczyny za odpowiedź - a jeśli chodzi o mrożenie to źle się wyraziłam - ja odciągam i zamrażam bo 17 listopada wracam do pracy i nie wiem czy na czas przyjmowania antybiotyku nie zaprzestać "procederu" :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka