Dodaj do ulubionych

Chyba mam grypę

23.10.10, 17:29
Mam chyba początki grypy, a już na pewno spore przeziębienie. Ciągle kicham, leci mi z nosa, boli mnie głowa. A w domu półroczny maluch karmiony piersią. Dziś weekend, lekarz nie przyjmuje, nie mam gorączki, więc nie będę biegać po dyżurach.
No i moje pytanie: jakie lekarstwa mogę wziąć, aby trochę sobie ulżyć. W domu mam Aspirin C, ale nie ma w środku ulotki.
No i pytanie nr 2. Mała śpi w łóżeczku, ale rano o 6 biorę ją do siebie i do 8 leży sobie przy piersi. Czy ja ją nie zarażam, czy może jednak nie brać jej do mojego łóżka, czy powinnam nosić jakąś maseczkę?
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Chyba mam grypę 23.10.10, 18:44
      Aspiryna jest niewskazana przy karmieniu oraz u dzieci, zdaje się, ze do 12. roku życia.
      Możesz paracetamol, ibuprom, witaminy, herbate czy sok z malin, jesli mała nie ejst uczulona to miód i cytryny.
      Gdzieś w okolicach grudnia 2007 jestw tym wątku info o lekach na gardło:
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,72448865,,leki_dozwolone_przy_karmieniu_piersia.html?v=2
      Maseczka nic nie da, niebranie do łóżka nic nie da. Jak ma sie rozchorowac, to się rozchoruje, kontakt z wirusem już miała.
    • bathilda Re: Chyba mam grypę 23.10.10, 19:41
      To ja tylko dodam, że w Twoim mleku młoda dostaje automatem przeciwciała, które Twój organizm wytwarza przeciwko rzeczonej grypie. Więc miejmy nadzieję nawet jeśli się zarazi to przejdzie ją lżej.
      • joasia17682 Re: Chyba mam grypę 24.10.10, 07:49
        mialam grype jak moja miala 2 miesiace i bylam u lekarza i powiedzial mi ze z tym karmieniem to jest tak wlasnie ze dostaje taka jakby szczepionke i niezachorowala.od razu sie dzidzia uodparnia.a miesiac pozniej ona byla chora i powiedzial ze nie trzeba dziecku nawet lekow kiedy karmi sie piersia i tez szybko wyzdrowiala.a z lekarstw to powiem tylko tyle ze kiedy bylam w ciazy to w aptece pani powiedziala ze niewolno mi nic bez zgody lekarza a po telefonie na pogotowie dowiedzialam sie ze wolno mi zjesc apap i rutinoscorbin mi przewaznie po apapie duzo przechodzi tak ze w ciazy chyba tak samo jak przy karmieniu mozna to zjesc
    • 98klara Re: Chyba mam grypę 24.10.10, 22:02
      Jestem w tej samej sytuacji. Biorę paracetamol co 4 godziny bo bolą mnie wszystkie kości i gardło szalenie... pomaga nawet trochę:) jutro idę do lekarza ale chyba nic nowego mi nie powie. aa jeszcze pije wapno 3 razy po 2 tabletki.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka