Dodaj do ulubionych

leukocyty w moczu

05.01.11, 13:08
Dziewczyny mam metlik w głowie już... nie wiem już sama czy sie przejmowac czy nie... moja pediatra twierdzi że jest ok... w pierwszym badaniu leukocytow było 2-3 wpw, drugie 5-10 a teraz powtorzylam i jest 12-16... mała jest strasznie ospala, polecono mi ja dokarmiac ale i tak zjada jak na swój wiek (prawie 6 miesiecy) niewielkie ilosci... spadla ponizej 3 centyla... ostatnio bardzo rzadko udaje sie ja nakarmić do syta, tzn tak żeby sama puściła cyca... znalazłam w necie opis objawów jakie występują przy infekcjach układu moczowego i mała ma połowę z nich... będę jej robić posiew jeszcze... czy te nasze klopoty z jedzeniem mogą byc z tym wszystkim powiazane?
Obserwuj wątek
    • dziub_dziubasek Re: leukocyty w moczu 05.01.11, 15:25
      Leukocytów za dużo jest, a jesli masz też inne objawy - a zwłaszcza że dziecko nie chce jeść- to pewnie niestety coś się w tym moczu przypałętało. Migusiem posiew zrób. A jak pozostałe parametry moczu? Tylko w leukocytach jest nieprawidłowość?
      • mama_smerfetki Re: leukocyty w moczu 05.01.11, 17:32
        pH ma 7, czyli nieznacznie podwyższone, nablonki płaskie - dość liczne, nablonki okragle - pojedyncze w polu widzenia i bakterie pojedyncze... tak reszta jest ok... z innych objawów to wzdecia, brak apetytu, senność...
    • mrowka75 Re: leukocyty w moczu 05.01.11, 20:40
      na moje oko infekcja ukł. mocz. w rozwoju. Stąd ospałość i niechęć do jedzenia. Nie dokarmiaj tylko zrób posiew oczu z antybiogramem i przelecz dziecko (oczywiście pod kierunkiem lekarza)
    • zaba133 Re: leukocyty w moczu 06.01.11, 21:39
      skonsultuj z innym pediatrą, u nas leukocyty były 12, w 2 miesiącu życia objawy to nieprzybieranie na wadze, ospałość, przeleczone antybiotykiem- po kilku dawkach dziecko "ożyło", po tygodniu przybywa na wadze w szybkim tempie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka