Dodaj do ulubionych

Ból piersi.

11.02.11, 21:34
Pewnie takie posty już były ale nie mam siły przeszukiwać forum. Boli mnie jedna pierś a właściwie połowa piersi. I czuję się osłabiona, rozbita nie mam gorączki. Czy to jest zastój? Jak postępować? Co robić aby uniknąć w przyszłości?
Chyba sama się dorobiłam. Mała ssie przeważnie jedną pierś. Przez co piersi są nie równej wielkości. Chciałam pobudzić laktację w mniejszej piersi i do niej częściej przystawiałam i chyba przez to mam zastój. jak uniknąć zastoju lub zapalenia bo, nie wiem z czym mam do czynienia i jak wyrównać laktację w obu piersiach?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: Ból piersi. 11.02.11, 21:57
      Połoz się do łózka najlepiej, odpocznij tak z pół dnia - jesli masz mozliwość. Weź coś przeciwbólowego - paracetamol na przykład.
      Karm jak najcześciej z tej obolałej piersi. Zrób sobie ciepły okład na nią. Na to bolące miejsce.
      Zmieniaj pozycje do karmienia często.

Piersi wyrównasz właśnie tak robiąc, jak robiłaś - czyli częściej karmiąc z tej mniejszej piersi.
      Miałam tak samo, różnica widoczna była dosyć. Kilka tygodni pilnowania, by dziecię jadło więcej z tej mniejszej i piersi się wyrównały :)

Będzie dobrze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka