31.07.11, 18:25
Przejrzałam watki i nie jestem jedyna, która ma problem z brodawkami. Mała na początku ostro mi się przyssała i od tego czasu mam problem, brodawki z strupkami. Młoda jak się przyssie to strupki schodzą, brodawka zaczyna znowu krwawić. Używam nakładek. Po ost. wizycie położnej ponoć dobrze ją przykładam. Karmię na leżąco i na siedząco. Ręce mi opadają.

Jak długo brodawki będą się goić? Smaruje maściami, próbuje wietrzyć. I czy jak się zagoją to czy problem nie powróci?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: Brodawki 31.07.11, 19:15
      Najlepiej smaruj swoim lekiem. Jak się zagoją problem nie powinien powrócić- u mnie nie wrócił.
    • justkawb Re: Brodawki 31.07.11, 19:26
      Przy prawidlowym przystawianiu do piersi nic nie powinno dolegac. Mozesz zwrocic uwage na to, czy Twoja coreczka ma szeroko otwarta buzie i ma w niej wiecej piersi spod brodawki niz znad. Wyobraz sobie to jak Ty jesz Big Maca ;) Nie namierzasz sie na kanapke centralnie, tylko raczej nieco od dolu, bo tak jestes w stanie wiecej zmiescic w buzi. Podobnie niemowle ;)
      Zwroc tez uwage, czy trzymasz corke wystarczajaco bliko siebie.
      A poza tym, czy ktos sprawdzil u Twojej corki wedzidelko?
      • agniecha_p1984 Re: Brodawki 31.07.11, 21:27
        Nie sprawdzali.
        A co z tym wędzidełkiem? Ma jakiś wpływ na karmienie?
        • justkawb Re: Brodawki 01.08.11, 17:56
          Krotkie wedzidelko moze powodowac bol przy karmieniu bo niemowle moze plytko chwytac. Polozna, lekarz lub doradca laktacyjny moga sprawdzic i ewentualnie zadecydowac o przecieciu.
    • matka_karmiaca Re: Brodawki 31.07.11, 20:09
      Wietrzyć, wietrzyć, wietrzyć, nie da rady, strupki muszą się zagoić, bo nawet po poprawieniu techniki rozmoczone podczas karmienia strupki odłażą... Jak przeglądałaś wątki, to pewnie widziałaś, że zawsze polecam do wietrzenia muszle laktacyjne, dzięki nim wygoiłam piersi po dwóch tygodniach ślimaczenia.
    • mag1982 Re: Brodawki 31.07.11, 21:06
      Ja miałam bardzo poranione brodawki. Nie używałam nakładek tylko starałam się ją dobrze przystawić. Całkowicie zagoiły mi się po ok. 2 m-cach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka