Dodaj do ulubionych

Piersiowe pytanie :)

07.09.11, 15:36
Dziewczyny, mam parę pytań dotyczących piersi.
Po pierwsze co się u was sprawdziło, aby przywrócić dobry wygląd piersi po ciąży - mi się piersi znacznie powiększyły i mam rozstępy na nich, chciałabym ogólnie poprawić ich wygląd, ale nie wierzę w żadne kremy, bo używałam i nic nie dało - macie jakieś sprawdzone sposoby?
Po drugie karmię piersią i czasem jak czuję, że się pokarm produkuje czuję taki ból w piersiach straszny, aż muszę je przytrzymać. Poczas karmienia także jak mała ssie jedną pierś to druga mnie boli z powodu produkcji. Czy jest na to sposób? A może to mija?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zawsze_zielona Re: Piersiowe pytanie :) 07.09.11, 15:49
      Pierwsze pytanie: zainwestowac w dobry stanik. dobry, czyli w dobrym rozmiarze, dopasowany itd. Zajrzyj na lobby biusciastych. Od razu dodam, ze jako matka karmiaca nie jestes skazana na bezksztaltne bezfiszbinowce, bo mozna miec porzadny stanik do karmienia z fiszbinami. Jest to szczegolnie wazne w przypadku wiekszego biustu.

Czy to jest bol czy takie raczej mrowienie? Ja odczuwam dosc silne mrowienie przy wyplywie pokarmu. Karmie jak na razie niecale 4 miesiace i jak na razie nic sie nie zmienia.
      • ciociacesia ten bol top najpewniej 07.09.11, 16:48
        oxytocyna
        w miare karmienia bol-mrowienie pojawia sie rzadziej. mi sie ostatnio zdazylo, a karmie juz ponad 2 lata
    • sugarka Re: Piersiowe pytanie :) 07.09.11, 18:11
      lemonna, dobry stanik to podstawa, Mnie przez okres ciazy, poczatkow i konca karmienia biust zmienial rozmiar dosc znaczaco. Mierzylam sie dokladnie i inwestowalam w odpowiednie staniki, ktore wcale nie musza byc drogie - musza byc dobrze dopasowane.

Ten bol moze zmniejszyc sie troszke za jakis czas. Mnie tez bolalo, a zwlaszcza gdy zblizala sie pora karmienia. Srednio przyjemne. Taka natura.
    • xxxtabxxx Re: Piersiowe pytanie :) 07.09.11, 23:38
      Tekst linka
      ta strona i poprzednia - do poczytania i pooglądania. Więcej chyba nie muszę dodawać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka