98klara 31.10.11, 18:53 co moge brac na zaparcia karmiąc piersią?? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matka_karmiaca Re: zaparcia u mamy 31.10.11, 19:52 Najlepiej naturalnie - suszone owoce, dużo błonnika. Kryzysowo czopki glicerynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mad_die Re: zaparcia u mamy 31.10.11, 20:21 Siemie lniane w jogurtem Otręby z jogurtem Suszone śliwki, tudzież sok z suszonych śliwek - zalać suszone śliwki wrzątkiem, wypić sok Duzo ruchu - brzuszki dobrze robią :) Dużo wody (tak ze 2 litry dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: zaparcia u mamy 01.11.11, 23:42 Masz jakieś duże ograniczenia w diecie? Jak nie, to po prostu musisz jeść zdrowo: ciemne pieczywo, kasze, owoce, warzywa, mogą być kefiry, duuużo oliwy do wszystkich posiłków. Wyeliminować ewentualnie marchew, ryż - zapierają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: zaparcia u mamy 09.11.11, 12:02 mnie pomagały jabłka, kompot z jabłek, dużo wody,ciemny chleb, możesz spróbować wypić rano na czczo szklankę wody z cytryną o ile masz w diecie cytrusy i dziecko nie reaguje źle, w ostateczności czopek, ponoć probiotyki też regulują, ja łacznie z dietą na zaparcia zaczęłam brać provag, ale słyszałam tez o siemieniu lnianym-choć sama nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
cheeringup Re: zaparcia u mamy 09.11.11, 15:36 ja się wspomagam syropem douphalac. Nie przedostaje się do mleka mamy i nie uzależnia. Odpowiedz Link Zgłoś
adzisan Re: zaparcia u mamy 13.11.11, 19:52 buraczki :)))) Jarzynka z buraczków - rewelacja ;) No i jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś