Dodaj do ulubionych

pytanie do Pani Ekspert

07.12.13, 22:16
witam,jestem mama karmiaca na diecie beznabiałowej sporadycznie dokarmiam bebilonem pepti,tzn 2-3 razy na tydzien kiedy widze ze Mały jest głodny po oproznieniu 2 piersi,oczywiscie cały czas jestem głodna i sprawgniona wszystkiego dlatego postanowiłam ze na chrzcinach dziecka po prostu musze sie najesc:)jednorazowo oczywiscie,po jakim czasie w moim mleku nie bedzie pozostalosci tego co niezdrowe dla Maluszka,czy wystarczy 24h?dziekuje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malwina.okrzesik Re: pytanie do Pani Ekspert 11.12.13, 14:27
      jeśli Pani jest wiecznie głodna to znaczy że jadłospis nie jest ułożony prawidłowo, brak nabiału nie ma tu znaczenia. Pewnie trzeba poszukać nowych pomysłów na potrawy, z mniej Pani znanych produktów

czy 24 godz wystarczy? niekoniecznie

szkoda przerywać karmienie, w końcu wtedy musi Pani podac dziecku coś innego, mleko odciagane wcześniej (to ew. może być), lub mieszankę. Nie sądzę, żeby mieszanka była zdrowsza od Pani mleka z menu chrzcielnego :-)
      • gosiadamamore Re: pytanie do Pani Ekspert 11.12.13, 22:22
        dziekuję za odpowiedz,syn ma uczulenie na nabiał potwierdzone przez pediatre,po bananie tez nieciekawie,czekolady nie moge,smazonego tez,kapusty sie boje tak wiec robie jeden dzien przerwy
        • mad_die Re: pytanie do Pani Ekspert 12.12.13, 12:40
          Czym się to uczulenie objawia?
          Ile syn ma teraz?
          Dlaczego po bananie jest nieciekawie?
          Czemu czekolady nie możesz?
          A kapusta co? Gryzie?

Jeden dzień na sztucznym mleku zaszkodzi małemu bardziej, niż mleko z alergenami potencjalnymi.
    • iga_koch Re: pytanie do Pani Ekspert 11.12.13, 22:46
      Kiedyś moja córa była na diecie bez nabiału i jajek. Odpowiedzią na taką dietę, są przepisy wegańskie. Ja zawsze twierdzę, że nie ma lepszych kucharzy od wegan i wegetarian, tylko trzeba dodać jeszcze mięsko. Ja korzystałam ze sklepu www.evergreen.pl przepisy: www.zielenina.blogspot.com www.weganie.blogspot.com i pewnie znajdziesz ich jeszcze trochę. To tak na marginesie, jakbyś miała chwilkę czasu to polecam obejrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka