Dodaj do ulubionych

O kp w ddtvn

23.01.14, 11:49
Dzisiaj na temat kp był materiał robiony przez młoda mamę Dorote Gardias. Musiała dokarmiać od 3 tyg bo zabrakło jej pokarmu... Niestety nie powiedziano ze to kryzys 3 tyg był i jak mozna było temu zaradzić. Tyle tylko ze pokazali mamę która karmiła długo i karmi nadal młodsza córkę. I raz sie pediatra wypowiedział ze długie kp to nie fanaberie a korzyść dla dziecka wiec jak dla mnie materiał był na plus. I Gardias na koniec stwierdziła ze szkoda ze jej sie nie udało długo karmić.
Obserwuj wątek
    • mamamonika83 Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 11:55
      Lekarka powiedziała wręcz przeciwnie, że matki powinny się zastanowić czy dłuższe karmienie ma sens wogóle bo mleko nie jest już takie wartościowe. Jak na początku i zaleca się karmić kilka pierwszych miesięcy.
      • lezacybyk Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 12:32
        tu powinna być jakaś odpowiedzialność zawodowa za publiczne szerzenie wypowiedzi nie popartych żadnymi badaniami i sprzecznych z wiedzą medyczną. To powinno być karane!
    • awidyna Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 12:18
      Hmm... fakt, że dużo nie dosłyszałam bo gości miałam, ale to co mówiła p.dr to właśnie, żeby się zastanowić czy mleko po roku jest jeszcze wartościowe. Ze karmienie jest ważne w pierwszych miesiącach więc nie wiem czy to takie na plus było.
      • siven1987 Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 12:25
        To ja w takim wypadku przygluchlam bo moj ssak wariujacy bo zabkujacy zagluszal mi tv. Kurczę a juz sie cieszylam ze w końcu ktoś cos mądrze powiedział. No nic moj błąd i niedoslyszenie.
        • awidyna Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 12:36
          Też nie ręczę, że dobrze słyszałam, ale utkwiło mi właśnie zdanie: czy mleko jest wartościowe dla takiego dziecka (chodzi o ponad roczne), że skład już nie jest właściwy itp. Szkoda, że takie osoby się wypowiadają.
    • 22qwerty Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 13:07
      Sama chciałam założyć watek o tym materiale :D
      Mi się on nie podobał. Pani dr wątpi w medyczny sens karmienia po roku, kazała się wręcz zastanowić czy to nie z przyczyn psychologicznych mamy karmią (pewnie też, ale wydźwięk był jak dla mnie taki- po roku leci tylko woda, ale jak mama chce to niech karmi- zaspokaja tylko swoja i baby bliskość).
      O drugie- pani Gardias utrwaliła pojecie "braku pokarmu" (wydaje mi się ze mówiła ze karmiła do 3mies, później trach... Ciekawe czemu. ) Z całym szacunkiem do pani Gardias, ale moze trzeba było poleżeć z dzieciem a nie pozować na ściankach?? Ok, nie moja sprawa. Tylo wkurza mnie, jak nagle celebryci czy inne pseudo gwiazdy nagle po narodzinach dziecka stają się "specjalistkami" od wszystkiego...

Za to specjalistka pediatrii pięknie sie popisała wiedza, nie ma co- EBM jak nic :D

To sie wyzalilam :D
      • mamamonika83 Re: O kp w ddtvn 23.01.14, 14:31
        dokładnie tak i powiem szczerze, że mnie takie zdanie pediatry nie dziwi, jak rodziłam teraz 3 cie dziecko to wręcz zachęcano mnie w szpitalu do karmienia butelką. Usłyszałam słowa, gdyby się Pani nie chciała męczyć to proszę podejść z dzieckiem to nakarmimy. Rodziłam we Wrocławiu. Byłam bardzo zaskoczona bo 2 poprzednie razy jak rodziłam (nie Wrocław) to tam wręcz karmienie było przymusem. Przychodziły i pilnowały czy się karmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka