Dodaj do ulubionych

Treningi a kp

IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 00:16
Czy dość intensywne treningi typu 3 razy w tygodniu siłownia i bieganie codziennie podczas wyłącznego karmienia piersią (dziecko 4,5 miesiąca) mogą negatywnie wpłynąć na jakość lub ilość pokarmu? Muszę wziąć się za siebie po porodzie i najchętniej bym to zrobiła hurtowo a nie wiem czy nie zaszkodzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mama ćwicząca Re: Treningi a kp IP: *.tktelekom.pl 06.02.14, 06:34
      Wzięłam się po roku, jestem mamą pracującą. Chodzę 3 razy w tygodniu na basen i 1-3 razy ćwiczę w domu, z ciężarem ciała, obwody i są to ćwiczenia interwałowe, do samych śniegów jeździłam też codziennie do pracy rowerem. Czyli dość intensywnie nie zauważyłam spadku ilości mleka ale nie stosuję diet, tylko odżywiam się zdrowo.
    • yumemi Re: Treningi a kp 06.02.14, 10:56
      Kazdy biegacz Ci powie ze bieganie codziennie nie jest wskazane, swietna droga ku temu zeby sie jakichs problemow nabawic.
      Z bieganiem musi byc czas na regeneracje, najlepiej z 1-2 dni w tygodniu.
      Ja wrocilam do treningow kiedy mala miala 4 mce. Problem moze byc wtedy jesli cwiczymy z ogromna intensywnoscia, dziecku moze troszke mleko nie smakowac:)
    • malwina.okrzesik Re: Treningi a kp 08.02.14, 18:08
      W takim trybie treningów nic nie zaszkodzi kp, a Pani na pewno poprawi humor
      Prosze zwrócić uwage, aby idąc na trening nakarmić dziecko, aby piersi były opróżnione, to da większy komfort w czasie ćwiczeń
      Konieczny dobrze podtrzymujący biustonosz
      Po powrocie z ćwiczeń opłukać ciało pod prysznicem przed przystawieniem dziecka od piersi. Mleko po intensywnych ćwiczeniach może zmienić swój smak, bo wzrasta ilość kwasu mlekowego, dlatego dorze jest odczekac ok 1 godziny zanim poda Pani pierś, lub jęsli nie am takie możliwości, podać mleko wcześniej odciągane.
      Zadbać o uzupełnienie utraty płynów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka