Dodaj do ulubionych

Drapanie w trakcie jedzenia

08.04.14, 11:01
Moja 4 miesięczna córka od niedawna przy każdym karmieniu macha rączką jakby wiosłowała, a potem mocno drapie się po głowie i uchu i ciągnie. Bywa i tak, że do czerwoności. Jak jej przytrzymam rękę to jakoś mocno nie protestuje. Czy któraś z was też tak miała? Jaka może być tego przyczyna?
Na oko jest zdrowa, przybiera na wadze, chętnie je, nawet częściej niż dotychczas.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: panizalewska Re: Drapanie w trakcie jedzenia IP: *.centertel.pl 08.04.14, 12:21
      U mnie taki potwór drapiąco - kopiący pozostał i jest nadal ;) Czasami drapała siebie, częściej mnie, wywijała łapskami na oślep, albo gdzieś mi dłubie, albo stopą wierci dziurę :P
      Niektóre dzieci tak po prostu mają, niektórym mija, niektórym mija z końcem karmienia piersią ;)
      Możesz jedynie trzymać łapkę, zawijać ciasno w kołdrę / koc, żeby to to szataństwo nie wierzgało i nie zrobiło głównie Tobie krzywdy. To może być też jakiś sposób odreagowania bodźców, który jednocześnie nie pozwala się wyciszyć przy piersi, wtedy zawijanie przeważnie pomaga.
    • piksi9 Re: Drapanie w trakcie jedzenia 08.04.14, 14:29
      U nas to samo. Też zaczęło się w 4 miesiącu. Przez jakiś czas był spokój ale ponownie zaczęła się drapać. Głównie ciągnie się i drapie za uszy. Oczywiście była badana i uszy ma zdrowe. Ja podejrzewam, że zęby powoli dają o sobie znać.
      • a_buuuu Re: Drapanie w trakcie jedzenia 08.04.14, 20:29
        Mój szczypie, drapie; mój dekolt, swoje ucho. Dodatkowo wykręca pupę, jakby chciał uciec (ale jak mu cycek wypadnie, rzuca się na niego z dzikim warkotem), kopie do tyłu nogami. I buntuje się, jak go przytrzymać;) Ale na łapkę mam sposób, daję mu taką malutką przytulankę z ikei,mamy łosia i węża. Łoś ma dosłownie 5cm długości i on go trzyma, więc drapać nie może, najwyżej mnie pluszakiem okłada;)
    • malwina.okrzesik Re: Drapanie w trakcie jedzenia 11.04.14, 19:27
      zabawa, w ten sposób dostarcza sobie nowych doznań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka