aas1 04.09.04, 16:02 Mam pytanie dotyczące tych tabletek. Czy któraś z mam słyszała lub brała takie tabletki na zwiększenie laktacji???? ANIKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zullka Re: metoklopramid 05.09.04, 22:29 a to nie jest czasem lek na problemy gastryczne? Ja brałam ten lek jak mialam problemy zołatkowo- jelitowe (nie bylam ani w ciazy, ani karmiaca) po tym leku efekmtem ubocznym byl wyciek siary i piersi sie troche powiekszyły... Pozdrawiam, Zulka Odpowiedz Link Zgłoś
aas1 Re: metoklopramid 05.09.04, 22:44 Tak właśnie czytałam, ale znajoma położna powiedziała, że w przypadku zaniku pokarmu możemy się tym ratować. Czytałam również informację (niestety nie pamiętam gdzie - jak będę wiedzieć to dam znać), że lek ten "testowano" nawet u matek wcześniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
aas1 Re: metoklopramid 05.09.04, 22:49 znalazłam to jest taki adres - niestety nie umiem zrobić odnośnika do danej strony www.laktacja.pl/leki/grupy.html ale to jest rzeczywiście lek gastryczne - nie wiem co o tym sądzić. Pozdrawiam ANIKA Odpowiedz Link Zgłoś
kluska39 Re: metoklopramid 06.09.04, 20:57 mi na szkole rodzenia, specjalistka ds laktacji, lekarka tez wymienila nazwe tego leku jako wspomagajacego laktacje. choc jak zaczelam czytac w internecie na jego temat i znalazlam to o cym Ty piszesz , tez mnie to zastanowilo... ale chyba jednak jest to lek na pobudzenie laktacji. slyszalam, ze jest jeszcze jeden - sandopart, lek na obkurczanie macicy, ktory pobudza wydzielanie sie oksytocyny a tym samym pobudza laktacje. jak zastosujesz, to prosze daj znac, bo ja tez sie zastanawiam nad wzieciem recepty w celu zwiekszenia laktacji.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: metoklopramid 06.09.04, 23:35 Lek ten bierze osoba, która robi badanie prolaktyny - prolaktyna jest po nim podwyższona. Podwyższona prolaktyna powoduje zwiekszenie laktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aas1 Re: metoklopramid 07.09.04, 14:57 Narazie jestem jeszcze na etapie prób z KARMI i lekiem homeopatycznym RICINUS COMMUNIS 5CH. Jeżeli to nie pomoże to mam w domu już metoklopramid. Jak mi pójdzie z "eksperymentami" dam znać. Mam nadzieję, że nie będę musiała brać tego leku. Wczoraj piłam KARMI, a dzisiaj jest trochę lepiej. Pokarmu jest trochę więcej :) i Kamilka nie marudzi już przy jedzonku. Leci jej ładnie (słyszę), a nawet czuję, że piersi mam pełniejsze. OBY SIĘ UDAŁO!!! POZDROWIENIA Anika i MILKA (30.05.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_igora Re: metoklopramid 08.09.04, 22:02 brałam te tabletki, jednak u mnie nie zwiększyły w widoczny sposób laktacji. brałam chyba dwa tygodnie i przez ten czas bardzo schudłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kluska39 Re: metoklopramid 10.09.04, 22:00 mama_igora - schudlas po metoklopramidzie? oj to mi by sie przydalo w takim razie. on ma takie wlasciwosci odchudzajace ? czy ktos jeszcze stosowal ten lek ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_igora Re: metoklopramid 04.10.04, 21:02 ja chudłam w oczach a Igor rósł w oczach (oprócz cyca dostawał już butlę). tata dostawał oczopląsu! a tak serio to miałam wrażenie że przyspiesza przemianę materii. Odpowiedz Link Zgłoś
aas1 Re: metoklopramid 05.10.04, 08:08 Ja biorę od jakiegoś czasu (z przerwami. Nie schudłam, pokarmu może jest trochę więcej, ale żebym zalewała się mlekiem tak jak mówiła położna... Na jedno dodatkowe odciągnięcie i zamrożenie na ciężkie czasy, które już nadchodzą wiekimi krokami(12.10 powrót do pracy) starcza. Pozdrawiam Anika Odpowiedz Link Zgłoś
aas1 Re: metoklopramid 12.09.04, 20:50 BIORĘ. Jednak się zdecydowałam. Jest różnica, choć nie tak wielka jak się spodziewałam. Ale przynajmniej mogę odciągać pokarm dla MILKI na trudniejsze czasy (za miesiąć wracam do pracy :(((((((((((((((((( ). Oprócz tego biorę tabletki homeopatyczne i raz na jakiś czas wypiję piwo (KARMI OCZYWIŚCIE). ACHA motoklporamid biorę w najmniejszej zalecanej w tym celu dawce tj. 20mg/dobę. Pozdrawiam ANIKA i KAMILA Odpowiedz Link Zgłoś
virus_alfa Re: metoklopramid 06.10.04, 10:54 czy te tabletki zalecił ci lekarz? I ile kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
aas1 Re: metoklopramid 07.10.04, 22:10 Zalecenia położnej, recepta od lekarza. Koszt śmieszny niecałe 2 złote. Odpowiedz Link Zgłoś