Dodaj do ulubionych

jak wyleczyć sutek

15.10.14, 17:32
Moja pięciomiesięczna córka poraniła mój sutek ranę smaruję bepanthenem i okładam rumiankiem ale ona ciągle maltretuje ten sutek i rana się otwiera czy jest jakiś inny sposób wyleczenia tej rany na sutku? Mam ochotę dać jej butlę, bo odczuwam okropny ból podczas karmienia dziękuję za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: maddie Re: jak wyleczyć sutek IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 15.10.14, 19:56
      Jest jeden sposob - dobre ssanie.
      Czy mala ssie smoczki? A moze byla chora ostatnio?
      Jaki bol odczuwasz?
    • Gość: yen26 Re: jak wyleczyć sutek IP: *.212.40.175-internet.zabrze.debacom.pl 16.10.14, 17:47
      Zobacz mój wątek o mocno peknietej brodawce Ja wyłączyłem juz prawie ale trwało to 5 tyg Dużo wietrzyc Do tego smarować fioletem na wodzie tzn gencjana oraz maść z lanolina Ja mam a-pectus firmy kosmed Jest tania i dobra
      • amand1 Re: jak wyleczyć sutek 17.10.14, 09:34
        mała dobrze ssie tylko mnie gryzie i stąd rana na około sutka mam żywą ranę jakby ktoś mi nożem przejechał na około sutek drugą pierś lepiej toleruje a przy tej wiecznie mnie ściska ciągnie i ciągle próbuje z sutkiem w buzi przekręcać się na brzuch jestem zmęczona psychicznie i mam dość
        • Gość: maddie Re: jak wyleczyć sutek IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 17.10.14, 10:10
          Czym Cie gryzie? I dlaczego? Mala zna smoczki ze sobie gryzienie na czyms uskutecznia?
          Jesli tak sie dzieje, to powinnas piers zabierac jak widzisz, ze wydziwia. Powiedziec, ze nie wolno gryzc, ze to boli, ze ma buzie szeroko otwierac. Smoczki oczywiscie wyeliminowac.
          A po masc najlepeij udaj sie do lekarza domowego.
    • malwina.okrzesik Re: jak wyleczyć sutek 23.10.14, 00:05
      na duże rany brodawek polecam opatrunki żelowe, np takie:
      kikgel.com.pl/wp-content/uploads/2010/03/aqua-gel-opatrunki-hydrozelowe.pdf

na brodawki dobre będą okrągłe, średnica- 6,5cm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka