Gość: Jenny
IP: 212.160.213.*
14.07.16, 15:05
Hej. Czytam to forum od początku ciąży i dużej mierze dzięki niemu karmię moją prawie miesięczną córkę piersią.Mam do was dziewczyny obeznanie w temacie karmienia kilka pytań - mam nadzeję że mi pomożecie.
Córka karmiona piersią nie używamy smoczków ani butelek waga urodzeniowa 2590 spadkowa 2390 teraz (w przyszły poniedzałek skończy miesiąc) - 3200. Karmię na żądanie ale wyglada to tak że młoda wisi na piersi przez 2 godziny po czym zapada w sen i śpi od dwóch do 3 godzin( rekor 4 godziny snu) Tak to ma wyglądać czy lepiej próbować jakoś uregulować to karmienie np co 2 godziny?
Pozatym córka ma problemy z brzuszkiem - nie jest to kolka ( tak zawyrokowała położna środowiskowa) ale brzuch jest wzdęty dziecko się pręży i stęka, nie płacze jakoś bardzo ale widać że jak puści bąka czy zrobi kupę to jest jej lżej. Jak mogę jej pomóc?
Póki co kładę ja na brzuchu - trochę pomaga ale dalej się meczy szczególnie w nocy. Przez te problemy z brzuchem ('przynajmniej tak mi się wydaje że to od brzucha) słabo śpi w nocy ale w dzień też bardzo niespokojnie. Znajoma pediatra zasugerowała mi że częste karmienie może mieć wpływ na te problemy z brzuchem ale jak to się ma do karmienia na żądanie to nie wiem.