maryma 18.03.05, 11:57 jak poradzić sobie ze zbyt szybim wypływem mleka? leci strumieniami i to niezależnie czy pierś jest pełna czy prawie pusta (właściwie nigdy nie jest pusta) mam wrażenie jaky mleko znajdowało się w piersipod ciśnieniem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryma Re: za szybko płynie 18.03.05, 15:08 zapomniałam dodać karmię od 3 m-cy a poprzednie dziecko karmiłam prawie 2 lata i też raczej był ten sam problem. Ale Maciek się krztusi i zastanawiam się czy jest jakiś sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
kulka28 Re: za szybko płynie 21.03.05, 17:13 Mój synek ma 3 miesiące i z każdym tygodniem mam większe problemy z karmieniem. Na początku karmienia mleko płynie tak szybko, że po jakichś 2-3 minutach ssania, synek zaczyna bardzo płakać, prężyć się, tak jakby miał silną kolkę. Zwykle mija to po 20 minutach, pół godzinie i dopiero wtedy mogę go spokojnie nakarmić. Jak mogę sobie z tym poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
fizula Re: za szybko płynie 21.03.05, 23:02 A próbowałyście karmić maluszka w pozycji leżącej (Wy na plecach) podczas, gdy dzidziuś leży na brzuchu swoim i Waszym? Mleczko leci pod górkę, a więc wolniej. Maluszek nadąża wypijać (łykać). Nie łyka za to niepotrzebnego powietrza. Można też karmić na bujanym fotelu (próbowałam) będąc odchyloną do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia13 Re: za szybko płynie 21.03.05, 23:12 a ja gdzies wyczytalam zeby przed karmieniem odciagnac ten lecacy nadmiar pokarmu Odpowiedz Link Zgłoś
dorrisa Re: za szybko płynie 22.03.05, 10:33 Mleko leci pod gorke ? :)))))) Nie sadze aby dla kurczacych sie miesni odpowiedzialnych za wyplyw pokarmu grawitacja byla znaczaca przeszkoda. Co najwyzej opryskamy sufit a nie sciany, jak napisala ktoras z dziewczyn :))) Odpowiedz Link Zgłoś