pychotka13 10.06.05, 13:36 Matki Polki jak odstawic uzaleznione Dwuletnie Dziecie od cyca?? HELP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciezarowka Re: JAK ODSTAWIC.... ?? 10.06.05, 15:00 Ja mam bardzo świeże doświadczenie - nie karmię od tygodnia. Odstawiałam stopniowo, po jednym karmieniu dziennie. Chodzę do pracy więc tych karmień nie było tak dużo rano, po powrocie, wieczorem, do spania i w nocy. Te dzienne karmienia odstawić łatwiej, bo można dziecko czymś zająć, no i trezba pilnować żeby było najedzone cały czas i zeby dużo piło, wtedy jest szansa, że o piersi sobie nie przypomni. Najgorsze jest usypianie i noc. Ja poinformowałam mojego dwulatka, że cycusie są chore i że nie ma mleka. Procedura do spania - taka sama jak zwykle (kąpiel, czytanie bajki, kołysanki) tylko to wszystko poprzedzone duzą kolacją (kanapki i ulubione zbożowe płatki-kółka). Wziełam też w kubeczku mleko krowie i do łóżka. Płakał oczywiście, chociaz przez pierwsze dni nie upominał się o pierś (nawet mówił w ciągu dnia, że cycy chore). Był bardzo marudny i w nocy i w dzień. Przytulaliśmy go, głaskaliśmy, noilismy na rękach itp. Ale teraz już zasypia ładnie, w nocy jeszcze czasem popłakuje, ale nie krzyczy. A jak ty planujesz? Odpowiedz Link Zgłoś