Dodaj do ulubionych

butla i pierś

18.09.05, 20:37
Czy któraś z Was ma może doświadczenia z łączenia karmienia piersią i butelką.

Muszę wracać na uczelnię (zjazdy co dwa tygodnie, całe weekendy) i
zastanawiam się jak sobie poradzimy. Mała ma miesiąc.
Chcę odciągać pokarm i zostawiać butlę, ale boję się, ze potem będą problemy
z ssaniem piersi.
Czy któraś z mam miała podobną sytuację i jak to się potoczyło?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andaba Re: butla i pierś 18.09.05, 20:40
      Mój najstarszy był trudny do oderwania od cycka, więc po tygodniu nie
      wytrzymałam i zaczęłam mu wpychać butlę. Mimo to piersią karmiłam 15 miesięcy.
      Najpierw dostawał pierś, a potem flachę, żeby się dopchać.
    • bafilek Re: butla i pierś 18.09.05, 20:55
      Od początku miałam problemy z pokarmem, więc moja córka była i na piersi i na
      butli z mlekiem modyfikowanym. Przez dwa miesiące 1-2 razy dziennie butla, a
      później 2-3 razy. Tak było dokładnie przez 4 miesiące. Nie miała ŻADNEGO
      problemu z przestawianiem się z piersi na butelkę i odwrotnie.
    • anonim37 Re: butla i pierś 18.09.05, 21:12
      NIE BEDZIESZ MIALA PROBLEMU DZIECKO NIE PRZESTANIE PIC Z PIERSI A SZCZEGOLNIE
      TAKIE MALE MOJA CORECZKA MA NIECALE 5 MIESIECY I GDY JESTEM W DOMU TO PIJE Z
      PIERSI A GDY JESTEM W SZKOLE BO CHODZE DO WIECZOROWEJ TO PODAJA JEJ POKARM Z
      BUTELKI.
    • asia_grzes Re:pracowalam i karmilam tylko piersia 18.09.05, 22:44
      do pracy wrocilam 4tygodnie po porodzie.odciagalam mleko laktatorem i
      zamrazalam,pilam przy tym ok.4litry plynow dziennie.mleko podawano synkowi w
      butelce ze smoczkiem anatomicznym AVENT NATURALLY,po ktorym maly nie mial
      problemow z ssaniem piersi.karmilam Werniego tylko piersia ponad pol roku i
      dopiero teraz po 9miesiacach wprowadzam mleko sztuczne,ale nadal karmie
      naturalnie noca.polecam odciaganie,dasz rade.a karmienie dziecka piersia to
      najlepsza lokata w zdrowie dziecka-mniejsze ryzyko wystapienia alergii,cudowna
      więz z matka.powodzenia
    • przeciwcialo Re: butla i pierś 19.09.05, 08:41
      Córka miała miesiąc gdy wróciłam na zajęcia. Dostawała Bebiko i dostała
      uczulenia. Dostała Nutramigen i została na butli. To było 8 lat temu i trafiłam
      na lekarza który od razu zapisał mlekozastepczy preparat a nie diete bezmleczna
      dla mnie. Z alergii wyrosła. A syn po 5 miesiacach na piersi zaczął dostawac
      moje mleko z butelki i nie chciał ssac piersi. Przez miesiac ściągałam a potem
      dałam sobie spokój. Szybko odstawił sie tez od butelki i wszystko jadł łyzeczką.
      A jesli chcesz podawac mleko modyfikowaneto kup wersje HA. kilka lat temu nie
      było takiego.
      • shamsa Re: butla i pierś 19.09.05, 09:09
        a jak sie objawia alergia? od zeszlej nocy wlasnie wprowadzam butelke (1
        karmienie na dobe) z powodu studiow wlasnie i nie widze zeby sie cos dzialo.
        dzidzi leci 3 tydzien i slyszam ze to ostatni dzwonek na bezbolesne
        przestawianie

mam tylko nadzieje ze uda mi sie utrzymac karmienie mieszane, ze mala nie
        odrzuci piersi
        • przeciwcialo Re: butla i pierś 19.09.05, 14:16
          czerwona wysypka i czerwone jakby polakierowane policzki. Po odstawieniu bebika
          wszystko ładnie sie cofneło. Ale ntutramigen został na kilka lat. Na szczęscie
          wyrosła z tego.
    • ageminix Re: butla i pierś 19.09.05, 09:32
      Gdy zaczelam odciagac pokarm i dawac mleko w butelce moj synek zaczal
      przyzwyczajac sie do butli i potem juz nie chcial ssac piersi (po prostu z
      butelki bylo mu latwiej). No i z czasem tego pokarmu bylo coraz mniej i
      mniej...wprowadzilam dodatkowo mleko modyfikowane i ok 4 m-ca dziecko pilo
      jedynie mleko modyfikowane...
      • asia_grzes Re: butla? to tylko z anatomicznym smoczkiem 19.09.05, 13:08
        jak juz pisalam-jesli chcesz karmic mieszanie to kup butelke z anatomicznym
        smoczkiem,dziala
        • qumqwat Re: butla? 19.09.05, 14:02
          poniewaz od poczatku nie mailam za duzo pokarmu to co jakis czas nasz dzidzius dostawal butelke.
          wiedzialam ze wracam do pracy wiec swiadomie chcielismy ja nauczyc uzytkowania butli i przyzwyczaic
          do smaku sztucznego mleka. Jakis tydzien przed moim powrotem zaczelismy jej dawac butle na noc
          (miala prawie 4 miesiace) i dzieki temu budzila sie po okolo 5 godzinach, co pozwalalo mi sie wyspac i
          normalnie funkcjonowac w dzien. Od 3 tygodni jestem w pracy, poniewaz blisko mieszkam myslalam ze
          dzidzius bedzie mogl mnie odwiedzac na karmienie. okazalo sie to niewykonale bo byla tak
          zainteresowana nowym miejscem ze wcale jesc nie chciala tylko gadala ze wszystkim i ze wszystkimi
          (tylko nie z moja piersia). No wiec butla! Rano pred wyjsciem karmie, w pracy odciagam (super
          odciagacz Avent!! mialam tez medela ale byl beznadziejny...) i trzymam w lodowce, mala dostaje to
          nastepnego dnia rano, pozniej karmie piersia w domu. smoczek - mamy avent (nie specjalnie lubi) bo
          pasuje do butelki i odciagacza Avent oraz nuk (bo pasowal do poprzedniego odciagacza...), ktory
          uwielbia. Troche jej si enie chce ssac z piersi ale ja przymuszam troche bo to jednak wygodne (jak
          jedziemy gdzies czy wychodzimy nie ma problemow z glodem).
          trzymaj sie i powodzenia! nic na sile!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka