Dodaj do ulubionych

Laktator do szpitala?poradzcie prosze

20.04.06, 15:06
Powoli szykuje sie do szpitala, termin cesarskiego ciecia 2.maja. Zastanawiam
sie czy przedtem zakupic laktator aby miec przy sobie. Nie wiem czy jest sens
i dlatego prosze Was o rade, jak to wyglada z Waszego doswiadczenia.
Obserwuj wątek
    • bamboo Re: Laktator do szpitala?poradzcie prosze 20.04.06, 16:00
      Dowiedz sie w szpitalu, w ktorym masz zamiar rodzic, czy moze jest tam
      wypożyczalnia laktatorów. Jesli chodzi o zakup, to ja na przykład kupiłam przed
      porodem, bo miałam okazję i tanio było, ale w szpitalu używalam elektrycznego,
      szpitalnego. Poza tym szpitale sprzedają laktatory - medeli.
      pozdrawiam :)
      • majan2 Re: Laktator do szpitala?poradzcie prosze 20.04.06, 19:59
        W moim szpiatlu pozyczali laktatory elektryczne, tylko trzeba bylo dokupic taka
        koncowke. najlepiej zadzwon do spzitala i sie zapytaj.
        • kasia2705 Re: Laktator do szpitala?poradzcie prosze 21.04.06, 10:36
          Laktatorow w szpitalu nie ma. Tak wiec kupic?
          • asimama Re: Laktator do szpitala?poradzcie prosze 21.04.06, 11:42
            Kup. Ja tez mialam cc, choc nieplanowane. Mala byla dokarmiana przez pierwszych
            kilkanascie godzin, zanim bylam w stanie dojsc do siebie i przytrzymywac ja
            przy karmieniu - a jak sie wreszcie przyssala, to spowodowala taki nawal
            pokarmowy, ze bez laktatora piersi na pewno by mi eksplodowaly :-). Potem
            przydal sie jeszcze przez jakies dwa -trzy tygodnie w domu, zanim laktacja sie
            w miare ustabilizowala. Przez pare miesiecy lezal w szufladzie, byl znowu
            potrzebny gdy wracalam do pracy i musialam sciagac jedzenia dla Asi na czas
            mojej nieobecnosci w domu. Teraz mala ma 7,5 miesiaca, w ciagu dnia je stale
            pokarmy, karmie juz tylko rano, wieczorem i raz w nocy, ale z laktatorem sie
            zaprzyjaznilam i ciesze sie, ze mialam go jeszcze przed porodem.
            Powodzenia!
          • mruwa9 nie 21.04.06, 11:45
            IMHO zbedny wydatek. Cc nie musi oznaczac problemow z laktacja, najwazniejsze i
            tak bedzie prawidlowe i w miare szybkie przystawienie dziecka do piersi. Po cc
            nie zawsze udaje sie to w ciagu 2 godzin, czasem mijaja 4 godziny, czasem
            wiecej. Mam za soba 2 planowe cc "na zimno" i bezproblemowe karmienie. Mozesz
            przed porodem zastrzec w szpitalu, ze nie zgadzasz sie na ewentualne
            dokarmianie dziecka butelka (zreszta w ogole powinnas byc kazdorazowo pytana o
            zgode na dokarmienie). Problemy z karmieniem po cc sa IMHO jednym ze
            szkodliwych mitow.
            • majan2 tak kup 21.04.06, 12:51
              kup, ja miałam plnowane cc i mimo, ze dziecko szybko przystawiono nie chcilo
              ssac- wczesna i duza zoltaczka, dzieki laktatorowi rozbudzilam soibie laktacje.
              kup aventu lub jesli ciue stac elektrycznyt medeli
      • justynek13 kup! 22.04.06, 14:48
        polecam avent reczny, latwo nim rozbudzic laktacje, dzieki niemu tylko moje
        dziecko jest karmione piersia
    • kasia2705 dziekuje za rady 21.04.06, 21:20
      Postanowilam kupic i...miec, zawsze moge oddac do sklepu jesli nie otworze, bo
      nie bede potrzebowac, tudziez wymienic na cos innego, a tak przynajmniej nie
      bedzie sytuacji, ze mam nawal, jest weekend i MM nie moze kupic, bo pozamykane
      sklepy. Zdecyduje sie najpewniej na Avent Isis, reczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka