Dodaj do ulubionych

Do mam ściągających pokarm Aventem

11.05.06, 01:12
Mam problemy ze ściąganiem mleka laktatorem i zastanawiam się czy warto
zmienić i kupić Aventu. Mam teraz ręczny NUK. Czy któraś z was miała taki
przypadek, że po zmianie latatora na Avent odczuła dużą różnicę? NUK działa
na tej samej zasadzie co Avent. Już sama nie wiem. Poradźcie, bo wracam do
pracy i robię zapasy:(((
Nie wiem czy to kwestia psychiki czy laktatora. Jak dziecko ssie a ja ściągam
z drugiej piersi to leci duzo szybciej - sciagam wtedy ok 30 ml w ciagu 10
minut. To chyba mało? Jak nie ssie to tyle sciagam przez godzine. Wszedzie
czytam ze ten Avent taki dobry, czy rzeczywiscie ktos sprobowal aventu i
lepiej ciagnie niz inne? Bo jesli tak to go kupie, po co sie meczyc.
Obserwuj wątek
    • konwersja Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 12.05.06, 01:27
      Aventu używałam w szpitalu, ściąganie szło mi bardzo mozolnie... Kiedy wróciłam
      do domu, dostałam w prezencie laktator canpolu. Na początku byłam
      niezadowolona, bo używałam wcześniej aventu, ale już od pierwszego użycia
      zmieniłam zdanie. Canpol świetnie ściąga pokarm ze względu na masującą
      wkładkę :) Pożyczałam go koleżankom, ponieważ chciały przetestować: jedna była
      zachwycona, natomiast druga niebardzo... Tak więc myślę, że satysfakcja z
      laktatorów różnych firm jest zależna od osoby. Ja jestem zachwycona canpolem, a
      porównanie mam wyłącznie z aventem.
    • goska2771 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 12.05.06, 09:14
      Ja mam tez Nuk-a i jestem srednio zadowolona,w ciagu 30 min.sciagam 60ml,przy
      dobrych wiatrach 80ml,co do sciagania krotko po porodzie to nie ma co sie
      sugerowac,bo wtedy nie moglam nic sciagnac,dopiero po dwoch tyg.cos
      ruszylo.pozdrawiam!
      • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 12.05.06, 09:19
        No to tak jak ja. Czy jest jakies miejsce gdzie mozna przetestowac laktator.
        Mialam wczesniej canpol i nie moglam sciagnac ani kropli!
    • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 12.05.06, 09:27
      Stwierdzilam ze wypozycze laktator i sprawdze.
    • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 12.05.06, 10:08
      Niestety wypozycza sie tylko te wielkie elektryczne medele. A przeciez takiego
      nie kupie. Bez sensu. Jak sprawdzic jaki laktator bedzie dla mnie dobry i czy
      to w ogole zalezy od laktatora?
    • alfikus Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 12.05.06, 16:10
      Ja używam Aventu ręcznego i jestem bardzo zadowolona, ale nie mam porównania z
      innymi. Na początku kiepsko mi szło, a teraz super. Po nocy odciągam około 140
      ml chyba że dziecko często się budzi w nocy to wtedy nie. A tak to odciągam
      zaraz po karmieniu z piersi nieużywanej, albo po jakimś czasie po karmieniu z
      obydwu piersi. Czasem pociągnę 60ml czasem 100 ml, a ostatnio córką nie jadła
      przez 4 godziny i z obydwu piersi odciagnęłam 210ml (szok!!) Czas odciągania
      około 15 minut - góra~!! Im więcej i częściej będziesz odciągała, tym większe
      będzie zapotrzebowanie na mleko i w efekcie będzie go więcej płunęło!!
      Powodzenia:)
    • annor Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 15.05.06, 12:21
      Ja mam laktator aventu i jestem b. zadowolona :) Z początku nie umiałam się nim
      posługiwać, czasem na początku trzeba raz docisnąć ten biały zaworek od dołu i
      wtedy jest ok, ładnie zasysa. Ja ściągam max 30 min. z obu piersi, wychodzi od
      60-120 ml (na początku było 20-80), odciągam po każdym karmieniu i jak mała
      śpi, a mijają 3 godz. od poprzedniego odciągania, w nocy nie odciągam. Z
      pierwszym dzieckiem miałam laktator elektryczny medeli + słabo ssące dziecko
      (tak jak i teraz) - pokarm zanikł po m-cu. Teraz już mała ma 1,5 m-ca a mleczko
      jest i wiem, że to dzięki aventowi, canpolu nie miałam okazji wypróbować.
    • igielka6 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 15.05.06, 21:10
      Hej,
      nie próbowałam nuka ręcznego,ale miałam elektryczny i miałam avent. Avent bił
      go na głowę. Miała też Canpola, prawie identyczny, jak avent, ale jak w
      reklamie Żywca "prawie robi wielką różnicę". Avent dużo lepiej obejmuje pierś,
      wymasowuje mleko i ma dużą regulację siły ssania. Jednocześnie jest na prawdę
      delikatny.
      Co do psychiki, to na pewno też. Ja np. nie byłam w stanie odciągnąc choćby
      kropelki, jak w drugim pokoju ktoś się kręcił. Najlepiej mi się udawało w
      łaziene przy zamkniętych drzwiach - gwarancja, że nikt nie wtargnie. Pomagała
      też wcześniejsza gorąca, relaksująca kąpiel, delikatne masowanie, a właściwie
      głaskanie i "opukiwanie" piersi opuszkami palcy. A najbardziej pocieranie
      brodawek okrężnymi ruchami. To podobno w jakiś spsób działa na hormony, czy
      coś. W każdym razie powodowało "prysznic" pod dużym ciśnieniem. Zauważyłam też,
      że po odciągniećiu pierwszej porcji, gdy już się wydawało, że nie ma więcej, po
      ponownym masażu po chwili pojawiał się ponowny "prysznic". Niektózy polecają
      też, aby odciąganie zacząć ok 1 godzinę po karmieniu i odciągać na przemian raz
      jednaj, raz z drugiej piersi co ok 5 do 7 minut.
      Ja, w zależności od przerwy w karmieniu odciągałam od 60 do 150 ml z jednej
      piersi. (150, jak opuściłam całe jedno karminie).
      Tak więc jestem wielką fanką i zwolenniczką aventu. Polecam go z czystym
      sumieniem. Jest na prawdę wart swojej ceny.
      pozdrawiam
      Izka
    • pucia78 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 15.05.06, 21:41
      Kupiłam sobie zestaw Avent Isis z dwoma buteleczkami i laktator na razie stoi
      bezuzyteczny bo 3 razy próbowałam (rano) i wychodziło mi 20 ml po 10 minutach
      (to chyba bardzo mało). Stwierdziłam że nie mam czasu na taka zabawę i w związku
      z tym moja 3 miesieczna corcia zna tylko pierś. Ma 64 cm wzrostu i waży prawie 7
      kg. Natura chyba po prostu tak mnie stworzyła że nie nadaję się do "ściagania"
      .... :-)
    • mamasary5 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 16.05.06, 08:20
      Ja od początku (ponad 4 miesiące) ściągam laktatorem z AVENTu i bardzo go sobie chwalę. W 10 minut ściągam od 60 do 100 ml z jednej piersi (w zależności ile wcześniej piłam płynu i ile mam pokarmu). Ale nie wiem jak by było z innymi laktatorami...
    • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 16.05.06, 08:43
      Właśnie kupilam Avent i czekam aż przyjdzie. Na Allegro nowe laktatory są po
      110 zł! W sklepie 200. Mam nadzieję, że będzie różnica. Dam znać.
    • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 17.05.06, 10:59
      Mam już avent i różnica jest ogromna! Rewelacja po prostu. On wytwarza taką
      próżnię, mleko samo leci, od razu!!!
      • annor Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 17.05.06, 11:39
        Super :))
      • goska2771 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 18.05.06, 18:42
        A ile dajesz sciagnac jednorazowo,bo moze tez powinnam odstawic tego Nuka i
        zamowic Aventu,zwlaszcza,ze za dwa miesiace wracam do pracy i chce odciagac
        wieksze ilosci pokarmu.pozdrawiam!
        • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 18.05.06, 20:19
          Butelkę 125 ml w 15 minut. Więcej ściągać nie próbowałam. Na allegro avent jest
          po 110 zł już z przesyłką. Polecam. Musi się tylko dobrze zassać.
          • goska2771 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 19.05.06, 10:45
            W takim razie zamawiam,dzieki za odpowiedz!
    • black.lady Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 19.05.06, 11:58

Ja mam ręczny laktator Aventu.
      Od początku, czyli od ponad 7 miesięcy karmię tylko ściąganym mlekiem.
      Ściągam 4 razy dziennie. Za każdym razem ściągam około 600-800 ml na raz.
      Laktator jest obłędny :))) Fakt, że moja produkcja mleka również :)

Jak będę kończyć karmienie będzie konieczna interwencja farmakologiczna :)
    • betsetse Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 20.05.06, 12:58
      czy mozesz podac nick osoby z allegro u ktorego kupilas laktator
      • sylwuniaw Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 21.05.06, 11:58
        Ja też kupiłam na allegro. Nick tej osoby to timur00. Polecam ta osobę,kupowałam tamm dużo rzeczy. pa
    • kabiria Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 28.05.06, 15:28
      Ze swojego skromnego doświadczenia wiem, że rzecz nie w laktatorze ręcznym, a
      sposobie: ja śiągam pokarm zawsze ok. 7 rano- chwilę po karmieniu małego np.
      lewą, z "niejedzonej" prawej piersi (w której zbieram pokarm w nocy, bo karmię
      go lewą dwa razy: między 12 a 2 i o 7 rano), bez przerwy 15 minut, i kończę
      niezależnie od tego, ile mam: czasem 100 a czasem 180 ml. Na drugą noc staram
      się aby "niejedzona: była z kolei prawa, i z niej potem ściągam, itd. I też
      czasami po 10 minutach mam dopiero 30-50, a potem leci mocniej:) Pozdrawiam
      serdecznie, może na coś się Ci to przyda
      • ewi.w Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 29.05.06, 13:00

Ja mam reczny laktator aventu, ale nie wiem co robie nie tak :( wiem ze czasem trzeba docisnac ten maly bialy zaworek od dolu, ale mimo wszystko cos dziwnie ciagnie, na 10 sciagniec 1 mam normalne, czyli udaje sie. Nie wiem czy cos jest nie tak z uszczelka ktora masuje cycucha, bo w czasie sciagania, tam mi mleko ucieka pod ta uszczelke i wtedy zle zasyssa bo dostaje sie powietrze. Ktoras tez ma takie problemy? moze trzeba wymienic te uszczelki ? ciekawe czy sa dostepne..
        • eps Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 29.05.06, 14:20
          chyba nie ma znaczenia jaki laktator. Ja obojętnie jakim a ściagam dużo.
          To ile mleka sciagniesz nie wiem od czego zalezy. Ja ściagam tylko po karmieniu
          i z tej piersi z której jadło dziecko (drugiej nie ruszam) to zalezy od dnia to
          sciągam ok. 80. Chyba duzo ale idzie mi dobrze tylko dlatego że co chwile
          przykładam gorący kompres na pierś żeby rozgrzac
          • goska2771 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 30.05.06, 21:26
            Chyba nie masz racji,ja za przykladem autorki postu zaopatrzylam sie takze w
            laktator aventu,wczesniej mialam Nuka i sciagalam 60ml w pol godziny,a teraz
            125 w 10 min.wiec roznica jest ogromna,pozdrawiam!
            • megi616 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 31.05.06, 10:47
              Też mam avent i bardzo polecam.Mam pytanie:czy przed kazdym uzyciem
              wygotowywujecie laktator czy wystarczy wyparzyc????????
              • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 31.05.06, 11:04
                Super goska2771 ze ci sie tez udalo!!! Ja wygotowuje co kilka dni, a przed
                kazdym uzyciem wyparzam rozkrecony. Pozdrowienia!
                • goska2771 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 31.05.06, 21:58
                  To tylko dzieki Tobie!!!pozdrawiam!!!
                  • lacido regulacja ssania 02.06.06, 23:32
                    CZy laktator Aventu ma regulację ssania-tak to można chyba nazwać
                    • maja2101 Re: regulacja ssania 03.06.06, 11:02
                      Nie ma pokrętła, jeśli o to pytasz, ale siłę ssania regulujesz sama poprzez
                      dociskanie rączki brdziej lub mniej.
        • 7platek Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 03.06.06, 19:10
          ewi.w napisała:
          w czasie sciagania, tam mi mleko u
          > cieka pod ta uszczelke i wtedy zle zasyssa bo dostaje sie powietrze

ja mam to samo i nie wiem w czym tkwi problem :(
          • 7platek Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 03.06.06, 19:31
            moj maz stwierdzil ze mam zaduze piersi i ten laktator nie jest dla mnie..
            • maja2101 Re: Do mam ściągających pokarm Aventem 03.06.06, 19:37
              Nakładkę trzeba mocno wcisnąć w lejek laktatora i ściągać w pozycji pochylonej
              do przodu lekko, żeby mleko leciało prosto do lejka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka