Dodaj do ulubionych

Pomocy! Nie chce ssać

05.06.06, 14:46
Mam 7tyg córkę. Po urodzeniu leżała w szpitalu przez 12 dni i karmili ją butelką(moim mlekiem). Po wyjściu do domu przystawiałam ją do piersi, ale nie umie ssać- wierci się, pręży,puszcza pierś,łapie ją zbyt płytko, strasznie się złości, a na lewą nawet nie spojrzy. Cały czas odciągam mleczko i podaję butelkę,ale jest mi ciężko. czy możecie mi coś podpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: Pomocy! Nie chce ssać 05.06.06, 15:12
      Najlepeij by było gdyby mogła Pani spotkać sie z laktacyjnym specjalistą. jesli
      w PAni okolicy nie ma nikogo takiego zapraszam jutro (9.00-14.00) na mój
      telefoniczny (022 555 31 10) dyżur w redakcji "Dziecka".
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • karla113 Re: Pomocy! Nie chce ssać 09.06.06, 23:07
        Cierpliwości dziecko nauczy się napewno jeśli tego naprawdę chcesz. Ja z
        pierwszym dzieckiem miałam problem gdyż miałam wklęsłe brodawki i mały nie mógł
        złapać piersi ale walczyłam pragnęłam karmić małego i nie wyobrażałam sobie
        inaczej początkowo korzystałam z kapturka i wierz jeśli tylko człowiek naprawdę
        czegoś pragnie to jest się wstanie tego dokonać. Maleństwo napewno będzie się
        złościć lecz jeśli nie podasz jej nic innego oprócz piersi to się nauczy gdyż
        głód zmusi dziecko do ssania a Ty poczujesz się wspaniałą matką, która walczyła
        o to by zaspokoić w pełni potrzeby swej pociechy bo powiem Ci że nie tylko je
        nakarmisz ale dasz poczucie ciepła i bezpieczeństwa, zbudujesz nierozerwalną
        więź uczuciową wierz mi tak jest. Dlatego niepoddawaj się i spokojnie. Karolina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka