Dodaj do ulubionych

zastoje w piersiach

IP: *.* 24.10.02, 10:34
Dziewczyny mój Kuba w listopadzie kończy 7 miesięcy i nadal go karmię, raz w ciągu dnia, dwa razy w nocy, rano o 6.00 i przed zaśnięciem i już po raz chyba szósty cierpię z powodu zastoju w piersi. Już mam dość gorączki, ogólnego osłabienia i zazwyczaj kończy się to antybiotykiem. Nie cierpię masowania, ściągania itd...Czy któraś z Was miała podobnie i co mam robić dalej karmić, używać laktatora dodatkowo, pomóżcie.Dorka
Obserwuj wątek
    • Gość: domisia chyba nie masz wyjścia - ściągać... IP: *.* 27.10.02, 11:23
      ale może ktoś poleci coś innego? Dominika
    • Gość: Sylwia77 Re: zastoje w piersiach IP: *.* 27.10.02, 12:07
      Mojego synka w wieku 6 miesięcy nie karmiłam już w ciągu dnia tylko rano, wieczorem i oczywiście w nocy ( co też czynię nadal a mały ma rok) miałam podobne problemy na początku. Spróbuj gdy poczujesz że piersi masz przepełnione odciągnąć albo delikatnie odcisnąc odrobinę mleka, tylko tyle, żeby poczuć ulgę. Nie odciągaj po żadnym pozorem całego mleka , bo piersi "pomyślą", że to dziecko wypija i będą produkować mleka jeszcze więcej niż teraz. Jeżeli możesz sobie na to pozwolić czasowo, to również dobrą metodą jest polewanie piersi ciepłą wodą, tak aby nadmiar mleka sam wyplyną bez stymulowania brodawek. Acha ja jeszcze do tego między karmieniami, żeby powstrzymać napływ mleka obwiązywałam sobie piersi pieluchą, tak aby były lekko usiśnięte to też skutkowało. Teraz w ciągu dnia praktycznie wogóle nie mam mleka i napływa mi dopiero na wieczorne karmienie.Pozdrawiam i życzę piersiowego spokoju Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka