Dodaj do ulubionych

sluzowate kupki

17.12.06, 21:11
witam, moja 3 miesieczna coreczka od ok. 1,5 miesiaca robi kupki ze sluzem o konsystencji kataru,
galaretki, czasem bardziej sie ciagnie, czasem mniej. Podawalam jej przez 2,5tygodnia enterol i nie
zmienilo to specjalnie sytuacji. wiem, ze dziecko karmione piersia moze robic roznej konsystencji
kupki ale czy to w tym przypadku to normalne, czy nie trwa to zbyt dlugo? poza tym przybiera
prawidlowo i jest radosna. zrobilam posiew kalu i moczu ok.3 tyg. temu i w kale wyszla Klebsiella ale
podobno to tez normalne. skonczylam kuracje probiotykiem, kiedy powinnam powtorzyc badanie?
prosze o porade i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • margaretttka Re: sluzowate kupki 17.12.06, 22:22
      witam.
      Moj synek tez robimy sluzowate kupki (3,5m-ca, a kupki sluzowate od 2m-cy).
      Nam badania kalu i moczu wyszly prawidlowe (negatywne), a kupska sa w kolorze
      oliwkowym, sluzowte. Wiele osob (lekarze, polozne) mowi, ze takie kupska sa
      normalne.Wiec chyba tez nie powinnas sie martwic, tymbardziej ze przyrost wagi
      jeak piszesz jest ok.
    • anka197406 Re: sluzowate kupki 18.12.06, 10:04
      Klebsiella, to normalne? U mojego synka wyszla klebsiella, pediatra kazala
      powtorzyc badanie ze wzgledu na to, ze pierwsze badanie bylo robione w szpitalu
      i klebsiella wyszla w kale i w moczu (pielegniarki mogly zabrudzic mocz i tak
      rzeczywiscie bylo bo w drugim badaniu bakteria wyszla tylko w kale). U nas
      kupki byly pieniste ze sluzem, maly byl niespokojny, ale bardzo dobrze
      przybieral na wadze. W tej chwili jest leczony i poprawa jest ogromna. Kupy sa
      cudne, maly jest rozesmiany i wreszcie spi normalnie, a ja jestem juz
      spokojniejsza (jesli poszukasz info w internecie o tej bakterii, pewnie
      przerazisz sie tak jak ja wczesniej). Czekam teraz tylko na wynik posiewu juz
      bez tego swinstwa, ktore zreszta przyniosl ze szpitala. Na Twoim miejscu
      skonsultowalabym ta bakterie z pediatra.
      • gaganiza Re: sluzowate kupki 18.12.06, 20:52
        witam,
        tez sie naczytalam okropnych rzeczy na temat klebsielli ale niestety w tym kraju panuje metoda
        wiecznego zastraszania i wymyslania schorzen
        pediatra zlecil antybiotyk a ja poradzilam sie jeszcze dw?ch innych, ktorzy uznali, ze probiotyk jest
        wystarczajacy a antybiotyk moze tylko przedluzyc "pobyt" bakterii
        ale jesli Pani podaje antybiotyk, ktory pomogl to bardzo dobrze, mysle, ze kazdy przypadek jest
        indywidualny
        pozdrawiam
    • mal-mral Re: sluzowate kupki 19.12.06, 23:20
      śluzowate kupki są też jenym z objawów alergii. Moja córcia ma niecałe trzy
      miesiące. Ma alergię na mleko. wykluczyłam też jajka, bo białko kurze też może
      uczulać. W zeszłym tygodniu zjadłam pokarm zawierający w swym składzie jajko,
      no i zaczęło sie . najpierw wysypka na twarzy, póżniej śluzowate kupki, a
      nastepnie rzadkie kupki, bo od razu wiedziałam co jest grane. Od wczoraj jest
      juz wszystko ok, oczywiście o jajkach mogę zapomnieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka