patyk78 11.01.08, 15:07 Od 1 lutego wracam do pracy, nadal karmię piersią (córka ma 17 miesięcy), czy mogę jeszcze skorzystać z tej godziny wcześniejszego wyjścia z pracy przysługującej karmiącej mamie, czy ono juz mnie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniac1 Re: powrót do pracy a karmienie 11.01.08, 15:39 nie mam doświadczenia w tej kwestii ale wydaje mi się że tak, wczoraj byłam z dzieckiem u pediatry i rozmawiałam na ten temat (moje ma 16 tyg) i powiedziała mi, że przysługuje mi właśnie ta godzina i że jak będę szła do pracy to żebym przyszła po jakieś zaświadczenie do niej w związku chyba z tym ze karmię piersią Odpowiedz Link Zgłoś
aniac1 Re: powrót do pracy a karmienie 11.01.08, 15:41 acha, i dodam, że chyba dopóki się karmi, dopóty przysługuje, tak mi mówila koleżanka Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: powrót do pracy a karmienie 11.01.08, 16:14 Oczywiscie, ze przysluguje albo dwie polgodzinne przerwy albo jedna godzinna. Ja wychodze godzinke wczesniej. Nie wymagano w firmie ode mnie zaswiadczenia od pediatry, aczkolwiek pediatrzy takowe wypisuja karmiacym. Odpowiedz Link Zgłoś