krysiaczek77 18.05.08, 20:08 Moja 3 -miesięczna córeczka bardzo krótko ssie 5-10min. Niepokoje się czy to wystarczy (wcześniej jadła do 20 min- karmiłam przez kapturki)Jak długo jedzą Wasze dzieciaki , czy ktoś ma podobnie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilactk Re: krótko ssie 18.05.08, 22:08 Hej. Moja córa też od początku je nie dłużej niż 5-10 minut a ma już 11 tygodni. Jeśli przyrost wagi jest ok a zachowanie dziecka cię nie niepokoi, jeśli nie budzi się z głodu co chwilę to nie masz się o co martwić :))) Zresztą im starsze dziecko tym aktywniej i sprawniej wychodzi mu ssanie więc krótszy czas karmienia jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniatje Re: krótko ssie 19.05.08, 10:08 Z tego co wiem to maluchy po pewnym czasie jedza krocej. Jesli do tego przeszlas z kapturkow na naga piers to Twoj szkrab dostaje wiecej mleka bo lepiej ssie wiec nie musi ssac tyle czasu co przedtem. Moj syn od poczatku jadl co najwyzej 15 minut (najczesciej okolo 10) i pieknie przybiera na wadze, nawet tez zapytalam Pania Monike co z tym robic :-). Jesli Twoje dziecko jest pogodne, sika wystarczajaco i robi przerwy miedzy karmieniami odpowiedniej dlugosci to wydaje mi sie, ze wszystko jest OK. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś