ameba1234 08.07.08, 17:34 Witam okazało się że mam enterobacter cloacae w moczu 10/4 Wiem że teraz czeka mnie leczenie antybiotykiem Czy będę musiała przerwać karmienie piersią w związku z leczeniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: Proszę o pomoc!!!! enterobacter cloacae 09.07.08, 21:49 Nie, nie. Przerwa nie będzie konieczna. jest mnóstwo antybiotyków, które w czasie karmienia można stosować. Właściwie większość. Może Pani zatem być spokojna. pozdrawiam i życzę zdrowia :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1234 Re: Proszę o pomoc!!!! enterobacter cloacae 10.07.08, 14:31 Już nic nie rozumiem ... mój lekarz stwierdził że w przypadku tej bakterii w czasie leczenia antybiotykiem trzeba przerwać karmienie!( otrzymałam baktrim przez 5 dni) Na moje usilne naleganie, ze może jest jakieś inne rozwiązanie Pani doktor stwierdziła, że mogę spróbować leczyć się ziołami tj żurawina i urosept, ale dodała, że pewnie i tak skończy się to antybiotykiem Jestem załamana.... Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1234 Re: Proszę o pomoc!!!! enterobacter cloacae 11.07.08, 13:57 Czy istnieje szanse ze wyleczą mnie te ziołowe lekarstwa???? czy mogę sobie tym zaszkodzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Proszę o pomoc!!!! enterobacter cloacae 11.07.08, 18:36 Baktrim nie jest lekiem przeciwwskazanym w czasie kamienia piersią. Nie wiem w jakim wieku jest Pani dziecię, więc zaproponuje unikanie karmienia w czasie2-4 godziny po przyjęciu leku. No chyba,z e ludzik jest noworodkiem to warto by było rozważyć podanie innego leku. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś