Dodaj do ulubionych

Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dziećmi ?

29.12.11, 13:57
Mam pytanie, czy Wy jako samodzielne mamy jeździcie na wakacje same ze swoimi dziećmi, czy raczej staracie się skompletować ekipe, np. inne mamy z dziećmi ? Dzisiaj moja córka spytała, dlaczego na wakacje jeździmy same a nie np. z innymi mamami.
Obserwuj wątek
    • agus-ka Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 29.12.11, 15:34
      ja zwykle jeżdże z kimś, ale bywa że same tez jeździmy. Jak jedziemy same to zwykle na miejscu kogoś poznajemy. Niektóre znajomości utrzymują się długosmile
      • annes67 Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 29.12.11, 21:25
        z wiekiem trudno jest dogodzic. jak ktos inny to jeszcze musi pasowac dzieciakowi...
        ja nie sama zwykle ale bywa ze zostajemy dluzej bez ekipy...
        • evi85 Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 30.12.11, 21:20
          ja w te wakacje zjechalam cala Polske (tydzien nad morzem, 10 dni w gorach) pociagiem! z 2ka dzieci w wieku 3 lata i 5,5 , jechalam z zaprzyjazniona mama i jej synkiem w wieku 8 lat
          jestem towarzyska i osobiscie nie wyobrazam sobie jechac samej na wakacje
          poza tym i dla dzieci jakas atrakcja w towarzystwie dzieci

www.kryzys.org/
          • ma_niusia Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 02.01.12, 11:51
            Sama lub z dziadkami.
    • olik7 Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 02.01.12, 14:11
      My też raczej same, towarzystwo lubimy ale wyjazdy to jedyny czas gdy mamy siebie nawzajem w 100% więc nie przeszkadza nam to, jest okazja aby pobyć tak naprawdę z dzieckiem. Poza tym gdziekolwiek jesteśmy to kogoś poznajemy. W necie ciężko się z kimś spasować szczególnie jeżeli -nie piję, nie rozmawiam o facetach byłych, przyszłych i jakichkolwiek, nie narzekam na swój los, nigdy nikomu nie mówię, że jesteśmy same itp.
    • dora_ko Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 04.01.12, 14:56
      Do tej pory wystarczały córce wakacje ze mną, ale mam wrażenie, że to pytanie było z jej strony próbą zorganizowania większej grupy na wyjazd. Wśród mojej rodziny i najbliższych znajomych, nie ma samotnych mam. Tylko my jeździmy same, więc zaczęłam teraz się zastanawiać, czy przypadkiem nie jest jej z tego powodu przykro. Muszę z nią jakoś o tym porozmawiać sad
      • olik7 Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 05.01.12, 09:03
        A może córka po prostu dorosła do wyjazdu z grupie z dziećmi? Tak jest też u mnie. Dalej zamierzam z Nią wyjeżdżać ale w tym roku pojedzie też pierwszy raz na obóz, myślę, że jak tam sie wyszaleje, do tego wyjedzie też z babcią to zatęskni za czasem tylko z mamą wink
        • dora_ko Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 05.01.12, 09:44
          a wiesz, że to jest dobry pomysł ? Muszę z nią o tym dzisiaj porozmawiać i zaproponować jej np. kolonie a później wczasy ze mną. Kurcze dziecko mi dorasta i faktycznie może woleć wyjazdy z rówieśnikami a nie ze "starą matką" smile
    • bea.bea Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 05.01.12, 15:11
      z ekipa weselej, i od dzieci spokój smile jak mają towarzystwo smile bez ekipy sie nie ruszam smile
      • miaowi Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 05.01.12, 19:30
        Podpisuję się pod tym 4 rękami.
        • leolina Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 30.01.12, 16:17
          Tak,jeżdżę z synkiem sama pociągiem. Czasami jeździmy z dziadkami-jest wtedy raźniej i weselej.
          • basia_34 Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 18.02.12, 11:54
            ja pierwszy raz wybrałam się z moim synem nad morze 2 lata temu z moją siostrą jak mały miał 5 lat (bałam się 15 godzinnej podróży autobusem sama). w tamtym roku pojechałam z nim już sama. Dałam radę mimo wielkiej odległości, bagaży, możliwości zachorowania (ma astme). Po prostu wrzuciłam na luzz i spędziliśmy fajne 10 dni nad morzem smile

w tym roku też się wybieramy!

• annes67 Re: do basia_34 18.02.12, 21:28
              daj znac jesli chcecie towarzystwo? mam syna tez prawie 8lat i tez jedziemy raczej pkp. napisz na
              • mysz1978 Re: do basia_34 23.02.12, 21:35
                sama z dwojka (obecnie 2 lata i prawie 5). Nie znam innych smaotnych mam, a koelznaki to wiadomo ze wola ze swoimi mezami jechac wink
    • under-grund Re: Czy na wakacje jeździcie same ze swoimi dzieć 22.03.12, 14:53
      Ale czy trzeba koniecznie wybierać się z drugą samotną mamą? Zawsze można wybrać się z innymi rodzicami. Przeważnie da się kogoś namówić na taki wspólny wyjazd. Jednak czasami warto po prostu pojechać ze swoją pociechą, tak żeby nikt nie przeszkadzał. Takie wyjazdy po prostu potrafią zbliżyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka