Dodaj do ulubionych

Drzewo genealogiczne

23.01.05, 20:03
Czy ma ktos z Was moze takie uproszczony rysunek drzewa genealogicznego???
Taki na ktorym mozna wpisac dziecko, rodzicow i dziadkow, najlepiej ladny
graficznie, w ksztalcie prawdziwego drzewa.
Bylabym wdzieczna za pomoc, gdyby ktos podal jakis link gdzie cos takiego
znalezc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alka44 Re: Drzewo genealogiczne 23.01.05, 22:32
      lekcje odrabiasz?
      Ja to robiłam z dziećmi, ale na papierze a nie w komputerze i dawno. Co nie
      wiedziałam, to pozmyslałam.
      • podenka Re: Drzewo genealogiczne 23.01.05, 23:56
        Pelaga, na macochach lideczka27 robiła coś takiego dla Młodej, spróbuj ją
        poprosić, wiem, że inne dziewczyny jakoś jej pomagały przesyłając pomysły.
      • pelaga Re: Drzewo genealogiczne 24.01.05, 07:34
        Wyslalam juz prosbe do Lideczki. Kopalam na macochach, ale jakos ie moglam
        wykopac tamtego watku.
        I tak, to praca domowa, a mnie cholera bierze, bo oczywiscie nie znam drugiej
        strony i tez juz cos nawymyslalam. Mam zrobione takie drzewo z prawdziwymi
        danymi, ale jest spakowane gdzies w pudlach na czas przeprowadzki i nie jestem
        w stanie teraz do niego dotrzec. Na razie zrobilismy na papierze, ale chcialam
        to zrobic w kompie, bo takie zadania beda sie powtarzac podobno jeszcze w
        czwartej klasie sad((
        Pozdrawiam
        • misia_bella2 Re: Drzewo genealogiczne 24.01.05, 09:58
          Masz rację, w czwartej klasie dzieci też robią drzewo,
          tylko bardziej szczegółowe.
          Mam to, dzięki Bogu, za sobą.Jednak robiłam je na kartonie.
          Na drukarce wykonywałam napisy, a potem za pomocą dwustronnej taśmy
          klejącej, przymocowałam je do kartonu. Drzewo namalowałam suchymi pastelami.
          Wyszło piękne, kolorowe...jednak to nie jest zadanie dla dzieci, tylko dla
          rodziców i to jeszcze takich, którzy mają zdolności i dużo czasu.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • lideczka_27 Re: Drzewo genealogiczne 24.01.05, 17:11
      Aga, dla nas to była porażka na całej linii. Zapytaj - koniecznie! - syna, jak
      sobie to drzewko wyobraża, tzn. kogo widzi na tym drzewku - stan faktyczny,
      realia to jeszcze nie wszystko! Nasze drzewko wyszło super, ale zamiast na
      konkurs, poszło do śmieci, gdyż młoda bardzo przeżyła, że na drzewie znalazła
      się matka, a ona nad nią i rozpacz. Nie wiem co to będzie później sad Myśmy
      mieli ubogie drzewko - miało obrazować tylko pokrewieństwo do dziadków - a więc
      dziecko, jego rodzice i rodzeństwo raz dziadkowie - koniec, rodzeństwa rodziców
      brak. Ile osób Wy musicie uwzględnić?
      W mailu podam Ci linka do mojego wątku i chyba przejdziemy na priv, będzie
      wygodniej.

pozdrówki, pa
      lidka
      • pelaga Re: Drzewo genealogiczne 24.01.05, 20:09
        Odpowiedzialam na priv Lideczko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka