sama.mama 17.02.05, 20:06 właśnie napisąłam wniosek o wszczęcie egzekucji z wynagrodzenia o pracę - do tego musze załączyć tytuł wykonawczy - czy może byc kopia wyroku>? Czy ktoś załtwiał te sprawy i może mi to jakoś podpowiedzieć>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelaga Re: Komornik raz jeszcze 18.02.05, 07:31 Tytul wykonawczy to oryginal wyroku i to ze specjalna pieczatka, wiec raczej nie moze byc to kopia (tak bylo wiele lat temu jak ja to zalatwialam). Ja taki musialam dostarczyc do zakladu pracy i odciagaja mojemu mr de do pensji i przelewaja na moje konto kwote alimentow. Sposob uwazam za bardzo dobry Skuteczny i prosty. Szkoda, ze mr de nie docenia, ze nie poszlam do komornika i ze nie musi ponosc dodtkowych kosztow komorniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Komornik raz jeszcze 18.02.05, 08:27 Jesli masz odpis wyroku z klauzula wykonalnosci, to go zalaczasz. Jesli nie masz - piszesz podanie do sadu o wydanie takowego. Jak pomolestujesz panie w sekkretariacie, to wydadza ci go od reki, jelsi nie - przysla poczta. Odpowiedz Link Zgłoś
sama.mama Re: Komornik raz jeszcze 18.02.05, 09:35 Dziękuję mam jeszcze pytanie - z tym zakładem pracy - poprostu idę z wyrokiem do kadr czy czegos takiego i koniec>? Mam wyrok - ale oczywiście jeden egzemplarz - ciekawe-czy moge zrobić kopie i potwierdzić notarialnie>? Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Komornik raz jeszcze 18.02.05, 09:45 Pewnie mozesz, ale prosciej bedzie wyciagnac kolejny odpis z sądu Odpowiedz Link Zgłoś