Gość: Ania_mama_2Budrysow
IP: *.*
21.02.02, 16:50
Moje drogie mam pytanko!Czy jest jakaś forma wyliczenia wysokości alimentów. Mam dwuch synów 11 i 9 lat.Ojciec moich dzieci zarabia sporo(ok 3tys netto).Ostatnio zaproponowałam mu (po 3 latach niepodnoszenia) zmiane wysokości alimentów. Tak jak mi doradził prawnik najpierw wysłałam do Niego list z propozycja zmiany(poprzednim razem zgodzil sie bez protestów). Tym razem przysłał mniej niż mu zaproponowałam (bez żadnego wyjaśnienia). Nie wiem czy jest sens iść z tym do sądu. Mój były maż płaci alimenty rególarnie (dotychczas w kwocie 350 na dziecko od tego miesiąca 400). Problem w tym, że młodszy syn od ponad 2 lat jest przewlekle chory (nerczyca) i ma w tym roku nauczanie indywidualne (musiałam zatrudnić opiekunkę), wymaga też diety. Chciałam, żeby na młodszego syna przysyłał 500zł. Wiem, że wiekszość kobiet dostaje znacznie mniej i dlatego nie wiem czy właśnie takiej odpowiedzi nie dostane od sądu. Czy jest wogóle sens się szarpać? Czy mam szansę otrzymać taką kwotę jakiej się spodziewałam?Rusauka