09.04.07, 22:59
dostaje na synka 400 zł alimentow wiem, ze to nie mało, ale mam pytani jesli
ja nie pracuje a studiuje( wiec nie mam zadnego dochodu) pomaga mi finansowo
rodzina, płaci za mieszkanie itd, czy moge to przedstawic w sadzie i czy
dostałabym troszke wiecej, nie chce byc pazerna, ale wiem, ze go na to
stac,pracuje on zarabia ok 1400 zł a dodatkowo prowadzi sklep, który jest
jego własnoscia, nirdługo czeka nas sprawa rozwodowa i mysle, czy nie ubiegac
sie o wiecej, poradzcie czy nie chce za duzo
Obserwuj wątek
    • mama_ameleczki Re: alimenty 10.04.07, 13:51
      jezeli on zarabia tylko 1400zl to i tak duzo dostalas. jak mam 450 alimentow a
      ex zarabia od 4000-5000 i tez raczej nie mam co liczyc na wiecej.
      • agus-ka Re: alimenty 10.04.07, 15:05
        Przepraszam, ale dlaczego nie masz co liczyć na więcej przy takich dochodach ex?
        • mama_ameleczki Re: alimenty 13.04.07, 09:00
          bo tak powiedziala mi sedzina. taka ugode zaproponowala i powiedziala mi
          wprost ze moge sie nie zgodzic ale ona i tak to samo zasadzi. Niestety tak sie
          traktuje w sadach dzieci. W pozwie mialam 600zl- powedziala ze to zaduzo!
          • pelagaa Re: alimenty 13.04.07, 09:26
            Ja bym sie na Twoim miejscu nie godzila. Przedstawilabym koszty utrzymania
            dziecka, porownala zasadzona kwote do zarobkow ojca, odwolala sie do rownej
            stopy zyciowej. A w razie przegranej apelowalabym. Alimenty w kwocie 400 zl to
            bezrobotnym sady czasem zasadzaja.
            Alimenty w granicach 20% na jedno dziecko nie sa niczym nadzwyczajnym w
            polskich realiach. A wnosic powinnas o wiecej niz 20%, aby to 20% uzyskac.
            • megan26 Re: alimenty 13.04.07, 09:31
              ja mam 450 zł alimentów mój były do kwietnia tego roku ma rentę w wysokości
              1000 zł ale sędziny to nie interesowało że renta mu sie skończy poprostu
              powiedział mu że to 450 zł to i tak mało jak na 7 letnie dziecko więc mysle że
              masz szansę, a pozatym koleżanka dostała 700 zł alimentów też na 7 latke mimo
              ze ojciec dziecka nie ma rzdnych dochodów, mysle że to wszystko zależy od
              sędziny bądź sedziego. Powodzenia
          • pelagaa Priv 13.04.07, 09:43
            Mama_Ameleczki odbierz gazetowy priv.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka