06.01.09, 21:35
witam smile
dzisiaj zdecydowałam się zgłocić wniosek do prokuratury o ściganie "tatusia" . nie interesuje się dzieciem od urodzenia. nie płaci zasądzonych alimentów.nie odbiuera wezwań na sprawę o podwyżkę alimentów,gdy otrzymał wezwanie w irlandii to ...zmienił miejsce zamieszkania nie odbierając wezwania. mam już dosyć ciągłego proszenia się o pieniądze należne dziecku.taki "kochany i idealny" tatuś wziął dziecko po kilku miesiącach na dwie godziny, opowiadał co drugiemu dziecku przywiózł i kupił...a mojemu synowi głupiej czekolady nie dał! syn potem przez dwa dni się nie odzwyał, po przyjeździe płakał nie rozmawiał z nikim.
śmieje suie ze nigdy nie dostanę od nie go alimentów a tym bardziej podwyżki. syn jest chory i przydałoby się kasy na leczenie.
dlatego zdecydowała się na ten krok.
teraz przy każdorazowej kontroli będzie miał problemy, na granicy go złapią itp...
Obserwuj wątek
    • furiagburia Re: 2009 06.01.09, 21:50
      gratulacje! nieco podobny problem mam i bujam się czy się sadzic juz
      czy jeszcze nie i choc najchętniej machnęłabym ręką na tę jego
      żenującą forsę. A w ogóle to ograniczyła prawa rodzicielskie co
      najmniej bo nigdy nie wiadomo czy np za pare lat nie zechce mu się
      pozgrywac tatusia i przeleciec jak meteoryt czy inna spadająca
      gwiazda...
      • famisia Re: 2009 06.01.09, 22:01
        "tatuś" mojego syna nie dostał władzy rodzicielskiej i tu się ciesze.
        sądź się! robisz to dla dobra dziecka żeby miało lepiej!!!
        nieźle to ujęłaś smile
        • in-ca Re: 2009 13.01.09, 18:32
          Mój ex "zwiał" z miejsca zamieszkania w Anglii, które znałam, teraz znam tylko
          miasto, w którym mieszka bez adresu, czy mogę coś z tym zrobić?
          Dzięki z góry za radę smile
          • famisia Re: 2009 15.01.09, 08:59
            ja też znałam jego dokładny adres który zresztą posałam do sądu. ale gdy tylko tam dostał pozew którego nie odebrał zmienił miejsce zamieszkania. spokojnie podaj wszystko to co wiesz. gdzie może byc itp. jak tam jest napewno go znajdą. złóż pismo w prokuraturze i tam dokładnie ciebie poinformuja co i jak dalej robic.nie ma się czym martwić oni go ZNAJDĄ! a już na graciny będzie miał "wesoło"...
            pozdrawiam smile
            • roburb1 Re: 2009 15.01.09, 09:45
              famisia napisała:

> ja też znałam jego dokładny adres który zresztą posałam do sądu. ale gdy tylko
              > tam dostał pozew którego nie odebrał zmienił miejsce zamieszkania. spokojnie po
              > daj wszystko to co wiesz. gdzie może byc itp. jak tam jest napewno go znajdą. z
              > łóż pismo w prokuraturze i tam dokładnie ciebie poinformuja co i jak dalej robi
              > c.nie ma się czym martwić oni go ZNAJDĄ! a już na graciny będzie miał "wesoło".

Na jakiej granicy, dziecko? Wypowiedzieliśmy układ z Schengen jakos ostatnio?

W.
    • bancha Re: 2009 13.01.09, 21:24
      os stycznia 2009 weszło w zycie nowe unijne prawo, ktore obowiazuje
      kraje czlonkowskie, do zalozenia specjalnych komorek do namierzania
      i egzekwowania dluznikow alimentacyjnych na terenie calej unii.
      pisałam juz o tym wcześniej:

prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/20836,latwiej_bedzie_zmusic_do_oplacania_alimentow_rodzicow_mieszkajacych_za_granica.html
      • in-ca Re: 2009 14.01.09, 11:20
        Dziękuję smile
        • famisia Re: 2009 15.01.09, 09:50
          proszę. jeśli masz jeszcze pytania to śmiało pytaj. odpowiem jeśli b
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka