gercia5 09.10.09, 08:31 Jak wasze dzieci zachowywaly sie po tej szczepionce? Moja miala gazy w brzuchu, napinala sie do zrobienia kupy i nie mogla. Meczylo ja bardzo. Dodam ze normalnie robi kupy bez problemu i bardzo czesto. Tez tak bylo u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka.g1 Re: Rotarix skutki uboczne 09.10.09, 08:47 to chyba nie skutki uboczne tylko zatwardzenie żadnych niepokojących objawów nie zauwazyłam Odpowiedz Link Zgłoś
gercia5 Re: Rotarix skutki uboczne 09.10.09, 08:55 Tylko skad to zatwardzenie, skoro nic nowego nei zjadlam. Myslalam ze moze po Rotarixie. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Rotarix skutki uboczne 09.10.09, 09:34 Nie, u nas tak nie było. Moje dziecko po każdej dawce przez tydzień dwa razy więcej jadło. Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: Rotarix skutki uboczne 09.10.09, 09:42 U naas nie było żadnych objawów ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Rotarix skutki uboczne 09.10.09, 12:26 Szczepilam Rotateqiem, pediatra uprzedzila, ze kilka dni po szczepieniu dziecko moze byc marudne, rozdraznione i mogą byc bóle brzucha, bo bakterie sie namnażają. Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Rotarix skutki uboczne 09.10.09, 16:06 mi powiedzieli, że pewnie pośpi więcej kilka dni...obiecanki cacanki;P nieco marudnijeszy był ze dw dni i tyle, ale dzieci różnie reagują, może Twoj właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
glizda79 Re: Rotarix skutki uboczne 10.10.09, 12:00 Mój syn niestety też miał zatwardzenie i gazy. Trzymało go jakieś 3 dni. Pod koniec października będzie miał 2 dawkę,ciekawe czy też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikaa818 Re: Rotarix skutki uboczne 12.10.09, 11:17 a u nas marudzenie, brak apetytu .dzien po szczepieniu mała przespała calutki dzień! musialam ja budzić do karmienia a i tak nie chciala jesc!potem minęło. podobno do 72h po szczepieniu mogą sie utrzymywac tego typu objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_wiktor Re: Rotarix skutki uboczne 12.10.09, 15:20 Brak jakichkolwiek objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: Rotarix skutki uboczne 12.10.09, 20:25 troszkę marudny był ale to mógł byc wynik też hexy... ogólnie po szczepionkach nic mu nie było Odpowiedz Link Zgłoś
xszysia Re: Rotarix skutki uboczne 12.10.09, 20:30 U nas po drugiej dawce była biegunka trwająca dwa tydodnie! Lekarz zdiagnozował odczyn poszczepienny. Odpowiedz Link Zgłoś
korame Re: Rotarix skutki uboczne 13.10.09, 15:01 u nas po pierwszej dawce lekki spadek apetytu przez tydzień (teraz wracamy do normy ) + luźniejsze kupki - to podobno mogą być skutki uboczne Odpowiedz Link Zgłoś
monazupa Re: Rotarix skutki uboczne 14.10.09, 20:21 moj synek przez caly tydzien po nie chcial jesc...tzn jadl cos ale w bardzo malych ilosciach. Pozniej przeczytalam gdzies ze tak moze byc przez tydzien, bo w 7 dniu z kupa wychodza te "bakterie" (czy jakos tak to bylo nazwane...). I rzeczywiscie 7 dni i synek wrocil do normalnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
1pascal_1 Re: Rotarix skutki uboczne 21.10.09, 23:22 U nas było zero skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: Rotarix skutki uboczne 22.10.09, 00:36 bardzo długo spała w dniu szczepenia i w nocy. jadła jeszcze mniej, niż normalnie je. Odpowiedz Link Zgłoś
4joanna Re: Rotarix skutki uboczne 22.10.09, 01:39 U Nas było sennie i trochę marudnie ale z przewagą tego pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś