Dodaj do ulubionych

4 rano a On sie chce bawic!!!!!

20.10.09, 04:30
moj synus skonczyl 4 miesiace i od niedawna zaczyna mi sie w nocy budzic
doslownie co dwie godziny..tak jak ladnie zasnie okolo 20 to spi do 24 a
pozniej o drugiej czwartej i szostej rano pobudka i juz koniec!!! wypije
troszke mleczka i zaczyna po swojemu gadac, smiac sie i rozrabiac..czy u Was
tez tak bylo?? wczesniej slicznie mi noc przesypial a teraz co noc to samo...
maly karmiony jest bebilon AR i narazie tylko mlekiem z powodu ulewania
..dostaje tez herbatki ..poradzcie cos...pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • may-xi Re: 4 rano a On sie chce bawic!!!!! 20.10.09, 07:21
      Moje dziecko budzi się codziennie o 5 rano bez względu na to, o której uśnie...
      Zwykle jest to o 20 ale próbowaliśmy ten czas wydłużyć - z marnym skutkiem.
      Znajomi radzili nam nie bawić się z dzieckiem, nie odsłaniać rolet, próbować
      uśpić, włożyć do łóżeczka zabawkę (pobawi się i zaśnie) niestety nic nie działa
      • pagaa Re: 4 rano a On sie chce bawic!!!!! 20.10.09, 09:13
        mój skończy 15tydzień i tak samo, po kolkach wszystko ładnie się unormowało, a
        od kilku dni koszmar, wczoraj zasnął o 23 (zawsze przed 21..), bo mu się spać
        nie chciało, śpiewałam, czytałam bajki, lulałam nic. a juz było tak, że jak
        robił się senny to kładłam go do łóżeczka i zasypiał sam! a w nocy obudził się o
        3 i roześmiany, rozgadany spać zamiaru nie miał, nie rozbawiałam go też nic nie
        działało, zasnął o 5.45...wymiękam powoli, a już tak ładnie przesypiał noce od
        21 do 5, 6 rano! może to ten skok rozwojowy? a do tego zaczął ząbkować...
    • dzensa5 Re: 4 rano a On sie chce bawic!!!!! 20.10.09, 10:39
      ...mi sie tez wydaje ze to przez zabkowanie..wczoraj o 4 nad ranem to nie
      wyjmowalam synka z lozeczka tylko siedzialam kolo niego i patrzylam na niego nie
      odzywajac sie do niego a on zaczal gadac,smiac sie i bawic sie raczkami..po
      chwili jednak znudzony juz zabawa po prostu zasnal patrzac na karuzele!! mam
      nadzieje ze to minie..pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka