tsol 23.10.09, 19:42 Mam 3 tygodniowe dziecko. Łóżeczko znajduje się w pokoju w którym jest kominek. W tej chwili ogrzewamy dom tym kominkiem. W związku z tym mam pytanie, czy to nie jest szkodliwe dla dziecka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linaki Re: Kominek 23.10.09, 20:31 tsol, szkodliwe czy nie nie wiem..moge ci tylko 1powiedziec moj synek urodzil sie w grudniu..zimno..tez palimy w kominku i to DUZO..praktycznie kaloryfery wlaczamy sporadycznie..maly caly dzien przebywal w salonie gdzie tylko kominek..staralam sie aby nie dymil i nie bylo czuc bardzo.maly cala zime tak byl chowany i ..nic jak go kapalam to wlaczalam kaloryfery tak aby do 24stopni bylo w pokojach..spal jak bylo 18-19stopni.teraz maly ma 10miesiecy i czasem zasypia w kojcu w salonie ale ubostwia wpatrywac sie w kominek i ogien i zar..to go tak usypia..telewizor?nawet nie zerka Odpowiedz Link Zgłoś
goha_b Re: Kominek 23.10.09, 20:35 Raczej nie tylko w polskim klimacie kominek bardzo wysusza powietrze więc może je jakoś nawilżać. No i pilnować czy się nie dymi, tyle Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Kominek 23.10.09, 23:09 Kaloryfery bardziej wysuszaja powietrze... Ale nawilżać możesz faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: Kominek 24.10.09, 06:51 moje dziecie styczniowe, sypialnia ma doprowadzona rure z powietrzem z kominka i tylko tak jest ona ogrzewana, jak do tej pory nic sie nie dzialo ale jak pisza poprzedniczki - ja zaraz po napaleniu w kominku wlaczam od razu nawilzac i pracuje on ok. 3-4 godzin. Jesli kominek ma prawidlowa wentylacje i sprawny komin to raczej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś