agusiagim 16.11.09, 20:01 Witam. Chcę kupić aspirator do nosa, bo mam już dość płaczu przy wyjmowaniu wydzieliny gruszką, ale nie wiem który lepszy, Otrivin czy Frida?? Który wygodniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galikowa Re: który aspirator lepszy? 16.11.09, 20:46 Ja mam Fridę i jest okej. Ale wcześniej spryskuje solą fizjologiczną w spreju. Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: który aspirator lepszy? 16.11.09, 21:11 My mamy Otrivin i jest super, też używamy sparyu Marimer lub Sterimar Baby Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: który aspirator lepszy? 16.11.09, 21:20 Odnośnie wody morskiej w spreju, dopiero po pol roku pediatra uświadomił mi jak tego sie prawidłowo używa. Wpryskuje się do noska i zostawia na 15-20 minut, dopiero potem odciaga. Wiedzialyście? ja byłam zaskoczona Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: który aspirator lepszy? 16.11.09, 21:27 Plus położenie maluszka na brzuszku - wtedy wszystko lepiej spływa Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: który aspirator lepszy? 16.11.09, 22:39 ja mam aspirator Marimer, sprawdza się super... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: który aspirator lepszy? 17.11.09, 08:33 Tez mam Marimera i jest super. Do Fridy chyba trzeba kupowac jakies filtry wymienne? W Marimerze wkłada sie kawalek watki. Odpowiedz Link Zgłoś
darolisek Re: który aspirator lepszy? 17.11.09, 09:44 Ja do tego czasu używałam Otrivin ale końcówki do niego kosztuje ok 2,50 szt czyli sa bardzo drogie Teraz moja mała ma katarek i pojechałąm po końcówki do apteki a wróciłąm z fridą bo okazało sie ze frida kosztuje tyle co 10 końcówek do otrivinu Jest super Lepiej się ściąga A wkłady do fridy kosztuje 3 zł za 10 szt aaspirator kosztuje 22 zł Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aniadmowska Re: który aspirator lepszy? 13.01.10, 22:07 A ja mam sopelka jest taki sam jak te drozsze a kosztuje tylko 10zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
emil-111 Re: który aspirator lepszy? 17.11.09, 14:19 U nas osobiście bardzo dobrze sprawuje się ten wynalazek : www.tututu.pl/aspirator-nosefrida-p-17091.html Swoją drogą to nie mogliśmy go nigdzie dostać w sklepie stacjonarnym, faktem jest, że mieszkamy w małej miejscowości, ale również w okolicznym mieście sprzedawczynie nie miały pojęcia o czym mówię...dobrze, że jest Internet. Odpowiedz Link Zgłoś
sylviap1 Re: który aspirator lepszy? 17.11.09, 14:32 A ja uzywam Katarek ktory podlacza sie do odkurzacza. Brzmi groznie ale jest calkowicie bezpieczny dla dziecka i rewelacyjny. w 5 sekund wyciaga z noska to co nigdy by nie wyszlo przy tradycyjnym aspiratorze. moj maly bal sie na poczatku ale teraz grzecznie siedzi i czeka Odpowiedz Link Zgłoś