agga80 20.11.09, 10:56 czy mie bużke i raczki swoim dzieciom chusteczkami nawilżonymi? a jak tak to od jakiego wieku i jakimi? my do pupki uzywamy nivea sensitive i zastanawiam sie czy na spacerze mozna nimi przetrzec raczki? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaa Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 11:24 rączki można, do buzi lepiej zwykła woda przegotowana, ale w sytuacjach kryzysowych i buzię tez mozna Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 12:43 My użuwamy dzidziusia, bo dużo tanisze a tez dobre, wycieram buzie i rączki, jak bym chciała wodą to co chwile musiałabym biegać do łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 13:14 A ja ostatnio odkryłam chusteczki DADA w Biedronce, są tanie i bardzo przyzwoite. Raczki młodemu wycieram jak najbardzie3j, buzię raz też mi się zdarzyło, ale wolę jednak wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
yoshi25 Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 13:49 Do tej pory używaliśmy chusteczek bambino,ale te nowe okazaly sie wielkim niewypałem...zapach mają okropny. I teraz używamy albo Baby Dream (białe), Dada, lub Pampersa. Wycieramy jak trzeba także rączki i buźke. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadmowska Re: chusteczki dla niemowląt 13.01.10, 11:46 Ja uzywam bambino,dzidziusia,dada,gaga...i niemam zadnych problemów.raczki wycieramy kilka razy na dzienbuzke tez czasem jak sie upacka Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 18:09 chusteczek nawilżonych używam tylko do pupy, twarz i resztę myję wodą Iza Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 20:24 Pewnie że można.Zaczniesz doceniać jak dziecko podrośnie i zacznie się brudzić.Nie zawsze jest gdzie umyć rączki i buźkę a chusteczki zazwyczaj się ma ze sobą.Ja mam bliźniaki i powiem szczerze ze nie zawsze chce mi się latać z każdym do łazienki myć ręce,które za 2 sekundy znów są brudne.Wtedy właśnie sięgam po chusteczki Używamy albo Nivea albo Pampers.Fajne są też Pampers sleep&Play takie pomarańczowe.Są tańsze od zwykłych chusteczek Pampersa a ilość ta sama. Raz miałam Dzidziusia co śmierdziały niemiłosiernie a raz Dada z Biedronki.Dzieci dostały czerwone plamy na buzi i na tyłku po tych chusteczkach. A więc Dzidziusie poszły do samochodu(fajnie wycierają plastikowe dodatki)a Biedronkowymi wycieram meble i tv Odpowiedz Link Zgłoś
makbecik Re: chusteczki dla niemowląt 24.11.09, 00:52 Każda firma produkująca chusteczki nawilżające ma gamę zapachów. Najwyraźniej trafiliście na taką w gamie Dzidziusia Co do plam, mogło zdarzyć się tak, że dzieci dostały uczulenia. Produkty Johnsons i Pampers mają to do siebie, że mogą (ale nie muszą!) uczulać skórę dziecka. U niektórych może objawić się to nieprzyswajaniem środków innej firmy niż Pampers, u innych nieprzyswajaniem właśnie Pampersów (tak jak np moja córa. Po pieluszkach dostała takiej opryszczki, że leczyliśmy ją 2 tygodnie). Osobiście używamy Dzidziusia sensitive (zielone są... dziwne, niebieskie śmierdzą ), są mięciutkie, delikatne i wilgotne w sam raz (nie za suche i nie za mokre). Dada też jest w miarę (ale tylko jeden rodzaj - nie pamiętam który - pozostałe są suche i brzydko pachną). W ostateczności (ale rzadko) używamy rossmanowych. Jeśli chodzi o dzidziusie to często w hipermarketach mają świetne promocje. Można kupić opakowania 2+1 gratis lub 4+2 gratis. Cenowo wychodzi wtedy ok 4 zł za paczkę. Czyszczę nimi malutkiej pupkę, rączki i buźkę (z wyjątkiem lizakowej po-konsumpcji bo wtedy przypomina to walkę z wiatrakami). Często mała kradnie mi jedną chusteczkę więcej by ją sobie po podjadać. Tak więc nie mam nic do zarzucenia Dzidziusiom poza tym, że do sklepu daleko Biedronkowymi nie wycierałabym mebli... no chyba że mają środek zapobiegający szybkiemu kurzeniu się ;P Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: chusteczki dla niemowląt 20.11.09, 23:37 jasne ze wycieram buzke i raczki. Szczegolnie w trakcie jedzenia, bo wierci sie i rozmazuje wszystko. wiec musze wycierac zeby nie wymazal ubrania. nic sie nie dzieje zlego ze skora. ale moj maluch z tych co zadnego wyprysku nie maja......... Odpowiedz Link Zgłoś
anianiunia2507 Re: chusteczki dla niemowląt 21.11.09, 21:45 ja juz mialam prawie wszystkie i jednak najlepsze sa dla mnie chusteczki Hippa uwielbiam je-wycieramy nimi wszystko i wszedzie fajnie pachna sa zawsze rowno nawilzone i mala pozniej tak fajnie i dlugo pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
tixi85 Re: chusteczki dla niemowląt 21.11.09, 23:20 A ja polecam chusteczki z Huggisa. Takie czerwono- żółte. Są jakby grubsze, fajnie nawilżone i ładnie pachną. Często są w promocjach w carrefourze. Wtedy płacę ok. 4,5 za paczkę. Najtaniej wychodzi w większych pakach (np. 3,4 lub6 paczek). Te z rossmanna jak dla mnie są słabo nawilżone, mam wrażenie jakby wyschły. Pampers, dzidziuś i wiele innych są też ok, ale huggis najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
lacosta61 Re: chusteczki dla niemowląt 22.11.09, 20:01 dla mnie najlepsze chusteczki to BOBINI niebieskie rewelacja nie ma innych tak dobrze nstaczonych chusteczke.na wytarcie pupy dziecka po kupce potrzebuje okolo 3-4 chusteczek bobini innych firm dwa razy tyle rewelacja sa super nasaczone! Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: chusteczki dla niemowląt 23.11.09, 13:01 Ile ??? Według twojej teorii zużywasz ok 8 chusteczek("innych firm") na taką małą dupkę? Ło matko! Chyba bym zbankrutowała! Ja zużywam góra 4 szt na jedną kupę(taką "normalną",bo jak jest kupa po pachy to idę prosto pod kran).Dwie pierwsze dla zebrania największego brudu i dwie następne dla wytarcia do czysta. Jakim sposobem ty zużywasz 8 szt? Odpowiedz Link Zgłoś
makbecik Re: chusteczki dla niemowląt 24.11.09, 00:56 Ja wiem! ^^ Raz wysłałam męża do sklepu po chusteczki dla małej to mi z Bobini przyjechał. No i zanim doszorowałam się nimi do czysta to poleciało chyba z 6 chusteczek gdzie normalnie starczają 2-4. Bobini zdecydowanie za suche i za sztywne... ale co kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
bebik.pl Re: chusteczki dla niemowląt 23.11.09, 19:06 Ręce i buzię wolę umyć wodą, ale na spacerach używamy chusteczek. Kiedyś kupowaliśmy Dzidziusie, teraz Nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: chusteczki dla niemowląt 23.11.09, 19:25 rączki zawsze, buzie nigdy; jeszcze na spacerze??? do spaceru to buźka powinna byc przygotowana 20min przed wyjściem, umyta i nakremowana. Odpowiedz Link Zgłoś