malpa513 22.12.09, 11:28 mam na myśli aerobiczną 6 Weidera, jestem 3 tyg. po porodzie, czuje się dobrze, ale nie wiem czy nie lepiej poczekać do końca połogu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
red-truskawa Re: kiedy po porodzie mozna zacząć ćwiczenia na b 22.12.09, 11:52 raczej lepiej poczekac, macica musi sie całkowicie obkurczyc. Ja zaczełam w 3 tyg i potem miałam tylko pietra ze narobiłam sobie "bałaganu". Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak forum Mama cud 22.12.09, 12:30 w tych sprawach zapraszam tu: forum.gazeta.pl/forum/f,580,Mama_cud.html Odpowiedz Link Zgłoś
marzenakotas Re: kiedy po porodzie mozna zacząć ćwiczenia na b 22.12.09, 13:07 6 weidera jest zbyt intensywna i wymagająca. Poczekaj jeszcze min 4 tyg. Teraz ćwicz mięśnie kegla przede wszystkim. W 3 tyg po porodzie robiłam tylko delikatne ćwiczenia rozciągające (strasznie mnie plecki bolały). Pierszy raz poszłam biegać chyba ok 8 tyg (ale tez bez dużego wysiłku). Dopiero ok 3 miesiące po porodzie czułam, że mogę zacząć intensywniejsze ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś