Dodaj do ulubionych

Polećcie śpiworek

03.02.10, 19:35
Synek ma 6 mies i 7,5kg. Właśnie wyrasta z 68, wchodzimy w 74. Zaczyna się wiercić w nocy i rozkopywać ( nawet pełzać we wszystkie strony w łóżeczku)i chciałabym kupić śpiworek. Na jaki rozmiar mam kupować i na ile te śpiworki starczają? Nie chciałabym, żeby za 2 mies był bezużyteczny. Słyszałam, że są takie podpinane co rosną z dzieckiem. Możecie coś polecić? Aha, najchętniej kupiłabym w sieci, bo z małym nie lubię łazić po sklepach.
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Polećcie śpiworek 03.02.10, 19:53
      www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=WHv-QZh5BLf-QdMQnnD0JZvnk6N2-rQ9JTU=?ProductSKU=0018285&BackTo=Search&source=CROSS
      • maks_olo Re: Polećcie śpiworek 03.02.10, 20:29
        kupiłam synkowi DREWEX kolorino na rozmiar 114cm!!! zaczął go używać jak miał 9
        mscy i będzie go używał jeszcze długo... absolutnie nie przeszkadza, że jest
        długi... nie sugerowałam się rozmiarem ubranek noszonych przez synka
        nie wiem jak jest z innymi śpiworkami, ale z tego jestem zadowolona i szykuję
        się do zakupu drugiego dla młodszegowink
    • nineave Re: Polećcie śpiworek 04.02.10, 18:36
      Dzięki za odpowiedzi. To może jeszcze trochę poczekam i faktycznie kupię taki większy już.
      • mgd3 Re: Polećcie śpiworek 05.02.10, 09:35
        może lepiej nie czekaj i kup większy już teraz smile
        on nie bywa za duży. ja mam 3 w odpowiednim rozmiarze, ale jak się zdarzyło, że
        wszystkie były w praniu to wsadziłam małą (7 m-cy) w taki na rozmiar 18-24 m-ce
        i też było ok.

a teraz, a nie później dlatego, że jak ci się dziecko przyzwyczai, że nie jest
        ograniczone ruchowo to może urządzać histerie, że nie chce w śpiworku leżeć.
        Moja mała od kiedy się zaczęła ruszać w nocy (czyli ~3m-ce) śpi w śpiworku i nie
        ma nic przeciwko temu, ale mam 2 koleżanki które próbowały półroczne dzieci
        przyzwyczaić do spania w śpiworku i po walkach i protestach się poddały smile
    • walasia1 Re: Polećcie śpiworek 05.02.10, 00:01
      W Anglii mamy rozmiarówkę co pół roku. Czyli 0-6; 6-12. Są oczywiście śpiworki
      co 6 cm, ale chyba to bez sensu (chyba, że masz od kogo pożyczyć). Moja ma
      śpiworek od 4 miesięcy i ciągle jeszcze dobry. Przy kupnie warto zwrócić uwagę
      na regulację zapięć na szelkach i bokach.

Ja bym na Twoim miejscu pożyczyła śpiwór, by sprawdzić jak dziecko będzie
      reagować. Nie każde lubi spać w śpiworze. Mi w tej chwili śpiwór ratuje życie.
      Dziecko zaczyna się wiercić i przekręcać na brzuch ... w śpiworze to trochę
      utrudnione. Gdyby nie to, to pobudkę bym miała co 20 minut, bo Olka się jeszcze
      nie przekręca z brzucha na plecy.
    • aniasa1 Re: Polećcie śpiworek 05.02.10, 00:28
      mam bon dodo. Wklejam ponizej link. Dlaczego ten: jest w kształcie gruszki tzn
      gorna czesc węższa a dół jest mega szeroki, nie krępuje wygibasów mojego
      maluszka. Oglądałam i przymierzałam inne kroje i wlasnie ten byl najszerszy.
      Druga wazna rzecz to szeli ma na rzepy, wiec jak chce go wyjąc lub włozyc to nie
      wyginam rączek tylko rozpinam rzepy. W nocy pomimo rzucania się brzdąca nie
      rozpinają się. Jest zapinany z boku wiec maluch nie lezy na suwaczku - uwielbia
      spac na brzuszku. Jedyne co w nim zle to ze na koncu suwaka nie ma zadnego
      guziczka wiec maluch jak sie zamota to suwak sie rozsuwał, ale przyszyłam mnini
      zatrzask i po problemie. Material rewelacyjny, przyjemny, grubosc jak w sam raz
      (sredni). W pokoju teraz mamy ok 20 stopni i maluch spi tylko w bodziaku z
      dlugim rekawem i tym spiworku, nózki ma cieplutkie ale nie jest spocony. Dlugosc
      spiworka to 85 cm - moj synek ma ok 80 cm i kilometr miejsca, ale kupilismy go
      jak mial jakies 70-72 cm i tez nie byl za duzy. Ja jestem zadowolona wiec polecam.

www.wyprawki.pl/%C3%82%C5%9Apiworek-spania-dodo-forest-friends-p-3633.html
      • zmorapotwora Re: Polećcie śpiworek 05.02.10, 10:48
        my mamy spiworek z IKEA i jest super. Teraz planujemy kupic ten wiekszy o
        10cm(teraz mamy ten na 74cm)
        • nineave Re: Polećcie śpiworek 08.02.10, 07:09
          A czy ten z Ikei jest ciepły?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka