marthana 21.03.10, 12:40 Witam, dziewczyny czy podajecie swoim dzieciom jogurty, te przeznaczone specjalnie dla niemowlat, po 6 m-cu? jakos nie mam odwagi podac malemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 13:28 Nie. W 6 miesiącu wprowadziłam normalny jogurt naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
noneczka1983 Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 13:37 A jogurtów nie podaje się dopiero po 10miesiacu życia? Ja przynajmniej tak wprowadzałam przy pierwszym dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 13:59 Nie wiem kiedy "się podaje". Ja wprowadziłam wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 14:11 ja gdzies czytalam ze te "normalne" jogurty i kefiry jesli dziecko nie ma alergii mozna dac po 1 roku tylko ze naturalne bez smakowe czyli owocow Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 22:22 moje dziecko ma 10 miesięcy i od dwóch wcina te "normalne" jogurty i kefiry. Ma się dobrze. Nie ma co na sztywno trzymać sie tego, co tam ktoś gdzieś napisał. Trochę intiucji Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 19:18 Ja tez wprowadzilam zwykly naturalny, jak corka miala 7 miesiecy (w malych ilosciach). Bardzo lubi kaszke zmieszana z jogurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 13:42 moja jada go codziennie i bardzo jej smakuja) Po 1 roku dopiero planuje podac zwykly jogurt i kefir) Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia1 Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 14:19 a po co dziecku jogurt? muj nie je ich wcale, takiemu dziecku mleko z piersi wystarczy a nie jakies tam jogurty moj do roku tylko mleko jadl Odpowiedz Link Zgłoś
annwy Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 14:44 A co ma powiedzieć matka, która nie moze karmić piersią? Gadanie... Ja podałam swojej małej jogurciki Nestle "misiowy brzuszek". Są chyba 3 lub 4 smaki. Wcinała aż jej się uszy trzęsły. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia1 Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 18:41 to w polsce nie ma mleka w kartonach albo specjalne do butelek? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima won trollu 21.03.10, 14:57 mamciunia_kamciunia1 napisała: > a po co dziecku jogurt? > muj nie je ich wcale, takiemu dziecku mleko z piersi wystarczy a nie > jakies tam jogurty > moj do roku tylko mleko jadl Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia1 Re: won trollu 21.03.10, 18:42 jasne tu jak ktos inne zdanie ma i robi po swojemu i o tym napisze zaraz treolem jest. sama won jak sie nie podoba to nie czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
msobierska Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 20:52 msobierska napisała: > boszzzzzz oczywiście dla wypowiedzi mamciuni.. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 14:56 Możesz spokojnie podać. To nie jest żaden jogurt tylko produkt jogurtopodobny Odpowiedz Link Zgłoś
marthana Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 15:38 pytam dlatego, ze moj synek nie lubi zadnych kaszek i chcialam podac mu cos w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi502 Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 15:50 ja zaczęłam podawać po 6 miesiącu i nic się nie dzieje. zaczęłam od jednego kubeczka na dwoje a następny podałam po dwóch dniach. potem już codziennie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 15:54 moja tez nie nawidzi kasz ani kleikow Odpowiedz Link Zgłoś
samanya123 Re: jogurty dla niemowlat 21.03.10, 21:38 Ja podawalam najpierw te jogurty Nestle jakos od 8 miesiaca chyba, a pozniej stwierdzilam ze szkoda na nie kasy i dostaje naturalny jogurt z owocem jakims albo z biszkoptem. Teraz ma 14 miesiecy i uwielbia naturalny ze zbozem. Odpowiedz Link Zgłoś
gardone u nas skończone 7 m-cy 22.03.10, 11:02 od dobrego miesiąca jemy na drugie śniadanie serki danone takie dla "dużych" dzieci nie wiem, czego się boisz. Jeżeli dziecko nie ma alergii nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gardone Re: u nas skończone 7 m-cy 22.03.10, 11:45 tak jak napisałam, mój ma 7 ale serki jemy już miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: u nas skończone 7 m-cy 22.03.10, 16:39 Kiepski wybór. Szczególnie, że sam producent zaleca podawanie tego dzieciom powyżej 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zato-iczi Re: jogurty dla niemowlat 22.03.10, 12:42 Podczepie sie pod watek: wedlug schematu zywienia ktory dostalam od pediatry w 11 miesiacu mozna podac juz 'normalny' jogurt, twarozek, kefir. Wiecie moze dziewczyny ile tego mozna podac? Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo a czym sie rozni jogurt dla niemowlat od zwyklego? 22.03.10, 14:01 poza tym, ze ten dla niemowlat ma ukatrupione Lactobacillusy czy Bifidobacterie, ktore ten jogurt wyprodukowaly, zeby mogl stac w temperaturze pokojowej - czyli pozytku mikrobiologicznego z niego zadnego? Syn ma 9 miesiecy, w zeszlym tygodniu kupilam jogurt naturalny, mieszam z owocami ze sloiczka. Je az sie uszy trzesa. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: a czym sie rozni jogurt dla niemowlat od zwyk 22.03.10, 16:41 No właśnie tym, że jogurt dla dzieci nie jest jogurtem w ścisłym tego słowa znaczeniu a produktem jogurtopodobnym. W dodatku z cukrem Odpowiedz Link Zgłoś