Dodaj do ulubionych

Butelki NUK,AVENT,inne?...

25.02.04, 11:40
Witam.Chcialabym kupic butelke na mleczko dla 7tygodniowego dzidziusia.Czy
125ml wystarczy?Jaka firma jest godna zaufania?Dobrze by bylo,gdyby butelke
mozna bylo pozniej "przerobic" na kubek-niekapek.Czy warto? Z gory dziekuje
za rady,pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mamakacpra1 Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 14:14
      Polecam Ci buteleczkę Awent, ma szeroki otwór dzięki któremu łatwo wsypać
      mleczko bez zasypywania wszystkiego dookoła. Wydaje mi się, że lepiej kupić od
      razu 265 ml,ponieważ dzidziuś niedługo będzie chciał więcej jeść ( ja miałam
      jedną 125 ml i kilka 265 ml). Nie wiem jak jest z innymi buteleczkam, ale do
      Awentu można dokupić dziubki ( kupek niekapek ), uchwyty do trzymania itp, a do
      tego są baaardzo wytrzymałe co wiem z własnego doświadczenia smile
    • luwoz Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 14:56
      My używamy buteleczek Canpolu z serii Balonik- są podobne do Aventu. Przeważył
      argument samosterylizacji- odwróconą do góry nogami buteleczkę wstawia się do
      mikrofalówki- nie trzeba gotować ani kupować dodatkowych sprzętów. Można
      przerobić na kubek niekapek kupując uchwyty i dzióbek. Dominika ma 4 i 1/2
      miesiąca i narazie korzystamy tylko z buteleczki 125ml., dostaje w niej
      herbatkę (karmię piersią). Mam jeszcze trzy 250 ml., w sumie myślę że
      niepotrzebnie je kupowałam bo czekają na lepsze czasy w szafce. Pozdrawiam Lu
      • gagarin3 Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 15:25
        Ja też polecam butelki samosteryzlizujące firmy Canpol. Mamy jedną 125 ml na herbatkę i soczki i trzy 250 ml na mleczko. Bardzo łatwo je utrzymać w czystości i wsypywać do nich mieszankę. Pozdrawiam.
        Agnieszka, mama Piotrusia
    • pysiorek Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 16:42
      Zdecydowanie polecam Ci firmę Avent.Maja duży asortyment i każda część pasuje
      do siebie. Można dokupić pojedyńcze elementy i samemu "zrobić" z butelki kubek
      niekapek.Duża szyjka w butelce umożliwia łatwe wsypywanie mleka bądź wlewanie.
      A jeżeli chodzi o firmę Canpol,to mój brat w ramach oszczędności kupił butelki
      tej firmy, ale po 2 miesiącach zdecydowanie zmienił na Avent. Życzę pomyślnego
      wyboru. Pozdrawiam
    • hana1707 Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 19:45
      Ja też polecam Aventsmile Jestem bardzo zadowolona. Butelka Canpolu ciekła...
      Pozdrawiam
    • asior7 Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 20:37
      Avent, tylko Avent, wygodny, praktyczny. Jesli chodzi o produkty canpolu to:
      pozytywka- zgrzytala
      karuzelka grajaca- zlowieszczo zgrzytala
      kostka do zabawy-farba zeszla po 1 mies.
      itede
      wiec nie ufam, proste rzeczy kupuje od nich, ale butelki bym nigdy nie kupila.
      mam gdzies tam jedna-oczywiscie co?-przecieka
      wiec albo ja jestem taka pechowa do nich, albo oni do mnie wink
      Asia
      • zuzia_i_werka Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 20:59
        Hej! Ja używam avent i jestem zadowolona ale ostatnio pomału przerzucam się na
        Nuby-butelki mają śliczne,kolorowe i ze znacznikami temperaturysmile Po prostu
        podobają się i mnie i mojej małej.Pozdr!
    • lechasia Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 25.02.04, 23:00
      A ja polecam butelki NUBY są genialne i mają smoczki z bardzo mięciutkiego
      sylikonu z wypustkami przypominającymi brodawkę, dodatkowo są antykolkowe i
      mają wskaźnik ciepła tzn sygnalizują gdy mleczko jest za gorące ( pojawia się
      wtedy H ). Butelki tej firmy są znacznie droższe od Aventu ale dla mnie są
      genialne. POLECAM !!!

mama Matiego i Toniego
      • driadea Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 26.02.04, 01:24
        Ja karmię piersią, ale podaję córci herbatki. Używamy do tego celu buteleczek
        aventu i/lub chicco (z serii fizjologicznej- to ważne, bo chicco ma różne
        butelki) Fajne jest to, że obydwie butelki mają te same wymiary, mogę więc do
        aventu włożyć smoczek fizjologiczny chicco. Nie lubię smoczków aventu, są
        twarde i niby to naśladuje sutek, ale nie tak świetnie, jak chicco, który ma
        dwa pierścienie, które "wyciągają" smoczek podczas ssania (efekt jak podczas
        ssania piersi- brodawka też się tak "wyciąga"), ponadto jest mięciutki (to też
        kojarzy się dziecku z piersią). Dla mnie to ważne, bo łączę butelkę z piersią.
        Canpol samosterylizująca jest może i fajna, ale jak ktoś nie ma mikrofalówki..?
        NUBY nie znam, więc się nie wypowiadam smile
        125 ml to za mało, kup większe butelki.
        Avent ma wszystkie akcesoria w ofercie, ażeby z butelki wyczarować kubek
        niekapek. No i to wszystko idealnie pasuje do laktatora...
        Pozdrawiam smile
        Agnieszka
    • maadzik3 Re: Butelki NUK,AVENT,inne?... 26.02.04, 09:37
      Stosuje avent i jestem bardzo zadowolona. Na razie 125 ml. Ci wystarczy, ale
      nie na dlugo. Dlatego polecam 260 - po prostu starczy na dluzej.
      magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka