ewa0905 26.04.10, 12:00 hej mam nadzieje ze ktos mi doradzi co robic mam 2,5 miesieczna coreczke ktora ma kaszel i katar dwa dni nie ma goraczki jest spokojna tylko apetyt jej sie zmniejszyl nie wiem czy isc do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: kaszel i katar 26.04.10, 12:29 ewa0905 napisała: >nie wiem czy isc do lekarza? tak! takiego malucha lepiej pokazac pediatrze (jak masz mozliwosc, to lepiej poprosic o wizyte domowa) Odpowiedz Link Zgłoś
werte23 Re: kaszel i katar 26.04.10, 13:50 iść. U nas lekki karar i kaszel skonczył się niestety zapaleniem oskrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
iwiana Re: kaszel i katar 26.04.10, 20:20 U nas też skończyło się zapaleniem oskrzeli. Ja bym natychmiast szła do lekarza. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze bo u takiego maluszka zapalenie oskrzeli to naprawdę koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: kaszel i katar 26.04.10, 14:02 jak jest kaszel to idź, u takiego malucha zapalenie oskrzeli rozwija się w pare godzin Odpowiedz Link Zgłoś
anetaldz Re: kaszel i katar 26.04.10, 17:24 u takiego maluszka nawet kataru nie można lekceważyć, nie wspominając juz o kaszlu. Drogi oddechowe są bardzo krótkie, więc do zapalenia płuc może nawet dojść i to w bardzo szybkim tempie. Więc jak nie chcecie leżeć w szpitalu nie lekceważ tych objawów. najlepiej gdybyś miała wizytę z dzieckiem jako pierwsza z kolejki (by mała nie podłapała czegoś groźniejszego w przychodni) albo prywatna wizyta Odpowiedz Link Zgłoś
bobozena Re: kaszel i katar 30.08.10, 06:37 Mój synek ma 7 tygodni i też ma katarek (nie widać, ale słychać) i zakaszlał kilka razy. Idę z nim zaraz do lekarza, mam nadzieję że nie okaże się nic złego. Wszyscy domownicy chorzy, nawet goście z Hiszpanii (rodzeństwo męża) i mam nadzieję, że się nie zaraził Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_44 Re: kaszel i katar 30.08.10, 08:30 Ja z małym dzieckiem (poniżej roczku) to chodziłam do lekarza nawet z katarkiem, od czegoś przecież ta nasza służba zdrowia jest Lekarz mnie przynajmniej utwierdził jak postępować, inne mamy coś tam poradziły w poczekalni a ja miałam pewność że płuca i gardło ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikanu Re: kaszel i katar 31.08.10, 17:03 MOja mała miała 3 mc jak zachorowala na oskrzela i o mało nie zakończyło się to szpitalem ,najpierw kaszel i katar, a potam gorączka i od kaszlu wymioty się pojawiły. lepiej dmuchaj na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
renjja Re: kaszel i katar 20.09.10, 23:57 najważniejsze,żeby lekarz osłuchał dziecko.Ja kładę na pierś cieniutki plasterek smalcu na płatku kosmetycznym, dzieciaki zawsze dzięki temu są osłuchowo czyste.Proste babcine sposoby-żeby było smieszniej zaleciła mi to kiedys lekarka Odpowiedz Link Zgłoś