Dodaj do ulubionych

Ciągle płacze!!:(

29.02.04, 22:18
Moze ktoras z mam tez to przechodzila?? Mały płacze prawie przez cały dzień,
bylismy dzisiaj rano u lekarza uszy w porządku, reszta też zdrowy jak ryba.
Miał przez dwa dni wysoką temperaturę 39- 38,5. Myslelismy ze to trzydniówka
lub zęby temperatura znikla wysypki nie ma zębów tez. Lekarz przepisal nam
bebilon pepti mct bo mowi ze moze maly nie toleruje laktozy ale on nie chce
pic tego mlekasad. Karmimy go bebilonem 2 ma 4miesiace i tydzien.
Kupilam mu dzisiaj kaszkę ryżową z jabłakami i podalam na 150ml mleka 4
łyzeczki od herbaty kaszki.
Czy ten placz moze byc powodem tego ze nie starcza mu samo mleczko?? Jesli
nie to to co?? Powiedzcie ile razy dziennie dajecie kaszke i w jakich
proporcjach?? Pmozcie lekarz juz nie ma pomyslu. Wiem ze to jest dziecko i
musi poplakac ale nie tak. Caly czas nosze go na rekach.
Bede wdzieczna za kazda porade
Dziekuje i pozdrawiam
Anie i Dawidek 20.10.2003
Obserwuj wątek
    • mk110 Re: Ciągle płacze!!:( 29.02.04, 22:46
      Witaj!
      Moja Ola urodziła się dokładnie tego samego dnia co Twój synek i tez miała taki
      okres do niedawna że płakała cały czas u nas przyczyną było zapalenie dróg
      moczowych które daje objawy takie jak przy kolce lekarz kazał pobrać nam mocz i
      zrobić posiew moczu jeżeli jesteś z Krakowa to robia go np. na Sławkowskiej w
      Panie okazało się że to bakteria Coli. Oprócz tego jestem cały czas na diecie
      bezmlecznej, z mięsa tylko cielęcina z owoców jabłka i banany(jajek, kurczaka
      słodyczy też nie jem) i jest lepiej. Niewiem czy to pomoże u was ale u nas
      pomogło a Ola potrafiła być cały czas na rękach i wtedy tez płakała pozdrawiamy
      i trzymamy kcuki za poprawę
      Magda i Oleńka
      • kowalski.s Re: Ciągle płacze!!:( 29.02.04, 22:50
        Dziekuje za odpowiedz badania moczu robilismy ale byly w porzadku. jeszcze
        pojdziemy do innego lekarza zobaczymy co on wymysli??
    • mk110 Re: Ciągle płacze!!:( 29.02.04, 23:18
      Zapomniałam Ci napisać że nam lekarka zapisała też bebilon pepti( nie podaliśmy
      i nadal karmie persią) i ja też myślałam że Oli nie starcza samo mleko,
      podejrzewali że to skaza białkowa mimo że nie miała wysypki. Ola po prostu
      jest chyba takim niespokojnym dzieckiem jest spokojniejsza niż na początku ale
      w ogóle dużo płacze i jest bardzo wymagająca. Może dzieci urodzone 20 tak mają?
      pozdrawiamy Trzeba sobie to jakoś tłumaczyć...
    • kowalski.s Re: Ciągle płacze!!:( 02.03.04, 19:43
      Witam u nas oczywiscie bez zmian maly placze tak jak plakal dajemy mu kropelki
      esputicon od dzisiaj bo moze to brzuszek juz nie wiemy co mamy robic. chyba
      wybierzemy sie prywatnie do iinego lekarza.
      Mam jeszcze pytanie co robicie aby zachecic waszego maluszka do jedzenia zupek
      i deserkow??
      dziekuje za pomoc
      pozdrawiam ania i dawidek
    • madziurex Re: Ciągle płacze!!:( 02.03.04, 21:47
      Zuzia zaczęła płakać już w szpitalu, a skończyła gdy miała ok.6mies.Prawie całe
      te pół roku spędziła na rękach, o spacerze dłuższym niż 0,5 h nie było mowy. To
      był koszmar. Czasami płakali z nią wszyscy w domu. Tylko noce były w miarę
      spokojne.Była karmiona piersią 6mies+dostawała bebilon pepti- podejrzenie skazy
      białkowej.Wszystko skończyło się, gdy zaczęła ząbkować i dostawać stałe
      pokarmy. Z dnia na dzień było coraz lepiej, zaczynała sama się bawić i coraz
      mniej chciała być na rękach,zaczęła uwielbiać spacery. Dziś ma roczek i trudno
      o bardziej pogodnego i wesołego łobuziaka.Praktycznie wcale nie płacze. Do dziś
      nie wiadomo do końca,co jej było,prawdopodobnie to były kolki.
      • kowalski.s Re: Ciągle płacze!!:( 02.03.04, 23:56
        Dzieki troche mnie pocieszylas mam nadzieje ze ja tez niedlugo bede tak
        wspominac. u nas maly zaczal plakac (kolka) jak mial 2 miesiace i tydzien
        dostawal leki i przeszlo ale po paru dniach zaczelo sie znowu tylko ze placze
        wiecej znowu zaczelam dawac mu kropelki zobaczymy czy pomoze a jak nie to
        bedziemy musieli isc znowu do lekarza buuuuuuuuuu.jeszcze raz dziekuje i czekam
        na dalsze rady.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka