cherrie
04.05.10, 13:33
przepraszam na wstepie za pisownie, ale chwilowo dysponuje jedna reka.
synek ma 4 tyg. 2 tyg. temu na twarzy pojawily sie czerwone krostki z bialymi wykwitami. to chyba tradzik, ale jest on na calej twarzy i glowie. doslownie wszedzie, krostka na krostce - przy czym teraz juz tylko czerwone. na dworze wyglada to troche lepiej, ale ogolnie synek wyglada tragicznie.
kilka dni temu na czole, brwiach i uszach pojawila sie - jak mi sie wydaje ciemieniucha tzn. zolte luski, ktore dosyc brzydko pachna, tj. przetluszczone wlosy.
w piatek bylam z malym u lekarza, ktory wykluczyl skaze bialkowa - bo karmie piersia, nie zdiagnozowal niczego konkretnego i przepisal
masc. no wlasnie -masc sterydowa do leczenia grzybicy narzadow rodnych - canesten hc. w ulotce jest napisane aby nie stosowac w przypadku tradziku i na twarzy - a co dopiero u 4 tyg. malucha!
nie zastosowalam tej masci, choc nie wiem czy dobrze zrobilam.
nie mam tu mozliwosci wizyty u innego lekarza, bo mieszkam za granica.
wiem, ze jezeli to tradzik czy ciemieniucha to samo przejdzie. od wczoraj jestem na diecie - aby wykluczyc na wszelki wypadek skaze bialkowa. ale co jesli to grzybica i powinnam smarowac tymmi sterydami.
czy ktoras z was spotkala sie z podobnymi objawami.
poza tym, synek ma straszna sapke.
pomozcie prosze bo nie wiem co robic. czuje sie taka bezsilna, a dzidzia wyglada tak brzydko.