ann-6 05.05.10, 17:55 jak oceniacie je? Kupujecie je dla swych pociech? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 18:16 Oceniamy wysoko, kupujemy regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aisinom1 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 18:32 niby nie mam nic do nich- uzywam od paru dni -ale ciezko mi wyczuc przez ubranie jka bardzo zasikany jest Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone :D 18.05.10, 09:25 aisinom1 napisała: > niby nie mam nic do nich- uzywam od paru dni -ale ciezko mi wyczuc >przez ubranie jka bardzo zasikany jest To Ty stopien zmocznia pieluszki sprawdzasz przez ubranie? Odpowiedz Link Zgłoś
noin20 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 18:35 Ja kupiłam dla mojej nienarodzonej jeszcze corki. Poza brakiem tego kolorowego wkladu (aloes?) jaki jest w oryginalnych Pampersach niczym się nie różni - takie jest moje zdanie. Kolezanka od urodzenia swojej corki uzywala Dady i sobie chwali. Ja przewijając jej małą nie widziałam różnicy na skorze po Dadach i Pampkach. Wiesz - koszt jednej paczki Dadów nie jest duży - możesz kupić i wypróbowac na dziecku. Zobaczysz sama i ocenisz. Jak coś będzie nie tak, to paczkę wywalisz albo oddasz innej znajomej mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 18:47 Wypróbowałam, ale nei przypadły mi do gustu. Wolę Toujours z Lidla - używamy ich "po domu", a na noc i na spacery - Pampersy. Odpowiedz Link Zgłoś
emila.dudek Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 19:53 Kupujemy i oceniamy nawet,nawet wysoko. Oczywiście na noc zakładam pampersa. Rewelacyjne są też chusteczki DADa, co prawda wyjmują się po dwie ale przy tej cenie to mi to nawet nie przeszkadza. A tak przy okazji, znajomy pracuje w fabryce BELLI, tej od pieluszek HAPPY i powiedział mi, że pieluszki z LIDLA, BIEDRONKI i ROSSMANA to te same pieluszki tylko w innych opakowaniach. Sprawdzali to w ramach podglądania konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 19:54 od kilku tygodni juz nie kupuje pieluch (!) ale jak kupowalam to wlasnie dade, aczkolwiek przez pierwsze 3 miesiace byly to pampersy te biedronkowe wydawaly mi sie jakies takie twarde. Ogolnie bylam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
edi-85 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 20:09 używam ich w ciągu dnia, na noc Pampersy, jak dla mnie ok, zwłaszcza przy tej cenie te z lidla są moim zadanie takir same jak dady, czasami kupuję dla urozmaicenia Odpowiedz Link Zgłoś
emigos Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 21:29 ja również jestem zadowolona z pieluszek Dada. Przez pierwszy miesiąc stosowałam tylko Pampersy, później jedne i drugie - mała nigdy nie miała żadnych odparzeń czy nawet krostek. Porównując Pampersy do Dady - te pierwsze bardziej miekkie co jest ich plusem, ale Dady w dużo lepszej cenie (do Haggiesów jakoś się nie przekonałam - porównywalne do Dady - również bardziej sztywne niż Pampersy, a więc cena Dady - przekonała... Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 21:46 No to ja w odróżnieniu od poprzedniczek nie cierpię dady!!! Raz kupiłam i nigdy więcej Mała miała po nich odparzoną dupkę a mi się niedobrze robiło od ich zapachu. Ale jak to już było omawiane w niejednym wątku - to kwestia gustu - większość mam uważa raczej że aloesowe pampersy śmierdzą. A ja do pampersów nic nie mam a od dady mnie odrzuca. Nie wierzę też jak napisał ktoś powyżej że biedronkowe i rossmanowe pieluchy to to samo - dla mnie dada śmierdzi i uczula dziecko, a rossmanowe są super Więc nie mogą być identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
annik-2 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 21:54 Ja też używałam Dadę,ale moja córka często się przesikiwała po bokach.Zmieniłam na te Rossmanowskie i jest o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marlusia82 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 21:59 Mam Dadę,niby ok, ale nie mogę się przekonać do regularnego stosowania. Trochę sztywne i śmierdzą klejem. Stosowałam Huggiesy, ale od rozm. 3 też są sztywne. Przeszłam na mięciutkie Pampersiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 22:43 Mamy, używamy. Nie wiem, czy to zalezy od partii, ale czasem sa super, a czasem -n dwa razy tak mialam -m pieluchy z danego opakowania ciekna jak oszalałe;-( Nie jest to fajne, zwłaszcza nocą;- ( Widze, że niektóre mamy uzywaja na noc Pampersów-dla mnie to porazka, uzywalismyw pierwszych miesiącach życia synka, ale przepuszczaly wszytsko. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_szymon Re: Pielusz DADA biedronkowe 05.05.10, 22:45 dady to jeedne z lepszych pieluch sa bardzo dobre .dady mini sa troche sztywne, 2 sa super, 3 mogły by miec z tyłu gumeczke bo jak dziecko zaczyna sie ruszac to moze cos wypasc, ale wypróbowałam hagisy -uczulaja, pampersy nic szczególnego cienizna i drożyzna.w polo markecie sa jeszcze Kido fajne i tanie pieluszki 29 zł wszystkie rozmiary.dada jakosciowo i cenowo przebija wszystkie- 27 zł Odpowiedz Link Zgłoś
wreszcie_mamma Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 00:14 Używamy i sobie chwalimy, zresztą wilgotne chusteczki też sa bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
tracey1 Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 11:03 Ja jakos ich niegdy nie sprawdzalam, ale to dlatego, ze do Biedronki mam daleko.. natomiast czesto te z rossmanna kupuje - i sa calkiem ok, a cena jednak korzystniesza niz markowych Odpowiedz Link Zgłoś
verticale Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 07:18 oceniam bardzo wysoko (obecnie uzywamy nr4). od poczatku uzywalismy wylacznie Pampersa, z ktorego bylismy zadowoleni, ale kiedy kupilam Dade i 'Tuzury' z Lidla, jedziemy tylko na tych pieluszkach, bo sa rewelacyjne za ta cene (wg mnie spokojnie dorownuja drogim pieluszkom, a nawet osmiele sie powiedziec, ze sa... lepsze? ). czesciej jednak kupujemy te z Lidla, mniej wylazi ten zel absorbujacy. nigdy zadnego uczulenia. nigdy jakis niespodzianek typu przeciekanie kupy, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 07:47 Ja ich bardzo nie lubię, o ile 3ki były jeszcze znośne to 4ki, które ostatnio kupiłam, są sztywne jak tektura. Być może dla niektórych są równie dobre jak Pmpersy ale na pewno nie dorównują im miękkością. Zapach też jest dość specyficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
ulik80 Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 09:17 Ja ich nie lubie bo po dluzszym noszeniu w nocy robia sie bardzo twarde ,dziecko ma kamien miedzy nogami. Uzywam higieco. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia18kasia18 Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 07:59 za te cene sa dobre,chociaz troche sztywne Odpowiedz Link Zgłoś
happy_mama Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 08:02 czasem kupuję (np teraz córka nosi), ale lepsze są te z Lidla, bardziej miękkie. Ostatnio awaryjnie kupiłam w Tesco pieluszki GAGA rozm 3 i byłam mile zaskoczona, chyba też lepsze ciut od DADY (bardziej miękkie), cena ta sama (ale nie przypatrzyłam się czy jest różnica w ilości sztuk). Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta25.2 Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 08:19 kupiliśmy raz i więcej nie kupimy, są sztywne, takie twarde, nie przepuszczają powietrza i moja mała miała od nich uczylenie i całą odparzoną pipcię. Też nie wyczuwałam przez ubranie jak bardzo jest zsikana. I naprawdę nie rozumiem stwierdzenia, że nie różnią się od oryginalnych, przeciez oryginalne są bardziej miękkie i całkiem inne w dotyku, czasami mam wrażenie, że wypowiadają się w ten sposób mam, któe nie miały z nimi styczności. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny81maciejka Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 09:21 ja używam ich dla mojego synka i nie narzekam używam też ,,biedronkowych,, chusteczek tylko tych z zielonym nadrukiem bo najładniej pachną i mają nawet misiowe nadruki Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 09:34 Są super. Używamy ich do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
marieclaire12 Re: Pielusz DADA biedronkowe 06.05.10, 20:38 BEZNADZIEJNE! wszystko przecieka, twarda, duze. tylko Pampersy oryginalne. reszta to "pomylka". Odpowiedz Link Zgłoś
sara123 Re: Pielusz DADA biedronkowe 17.05.10, 21:19 Jasne ... kupujemy dadę.... są OK... polecamy też chusteczki nawilżane z "biedronki" sensitive Odpowiedz Link Zgłoś
moka2 jestem pod wrazeniem - sa super 17.05.10, 21:40 i tanie do tego. tylko do spania uzywamy pampresow bo te uwazam za najnajlepsze. ' fajnie ze znalazam ten watek to troche zaoszczedze na pieluchach. juz dawno szukalam jakiegos zamiennika dla pampersow i jak widac po 20 miesiacach znalazlam. hurra. naprawde polecam ale to trzeba wyprobowac niestety bo jak kolezanka uzywala pieluch z lidla to mojemu synkowi wychodzily rany na tylku. tak ze co dizecko to inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: Pielusz DADA biedronkowe 17.05.10, 22:43 A u nas Dada to totalna porażka, sztywne to, a młode po założeniu zaczęło mi płakać, ciężko mu było ruszać nóżkami, widać było że mu nie wygodnie. Za to happy super się sprawdzają i na promocji wychodzą taniej niż Dada. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia13 Re: Pielusz DADA biedronkowe 17.05.10, 23:29 dada rozmiar 1 są strasznie sztywne, nie polecam ale zachęcona pozytywnymi opiniami na forum znowu się skusiłam... tym razem rozmiar 3. Nie są już takie sztywne ale strasznie mi śmierdzą farbą na szczęście córka nie ma uczulenia więc wykorzystam paczkę do końca ale więcej nie kupię a 5 lat temu kupowałam je dla starszej córki i były naprawdę OK dla mnie pampersy są jednak najlepsze ale i najdroższe więc kupujemy to co akurat jest w promocji: czasem pampersy czasem happy a czasem huggiesy Odpowiedz Link Zgłoś
martaborys Re: Pielusz DADA biedronkowe 18.05.10, 09:21 A które z pieluch mają gumki z tyłu?? zawsze używałam pampersów, ale jednek troche drogie i może jeszcze jakies pieluszki maja gumki?? Uważam że gumki podwyższają standard pieluch ale oprócz pampersów i chuggisów to nie wiem czy jeszcze jakieś je mają ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: Pielusz DADA biedronkowe 18.05.10, 10:30 martaborys napisała: > Uważam że gumki podwyższają standard pieluch ale oprócz pampersów i > chuggisów to nie wiem czy jeszcze jakieś je mają ? Nie słyszałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 tjaa 18.05.10, 10:45 ann-6 napisała: > jak oceniacie je? Kupujecie je dla swych pociech? Kupuję różne tansze pieluchy ( Dada, Tesco, Lidl, Rossman) i zakładam po domu. Przy okazji testuję. Na noc i wyjscia uzywam Pampersów zielonych, a teraz zamierzam spróbować Premium Care. No cóż, tutaj nie ma zmiłuj i CENA MA ZNACZENIE. Pampersy są najlepsze, wszystkie tanie też ok ale nie się nie równają. Są twardsze, często gorzej chłoną, odparzają tyłki, gorzej się zakladają, no ale są ok, tragedii nie ma - też ich używam. Jak ktoś pisze, że dada albo lidlowe takie super to najczęsciej go po prostu na pampersy nie stać i będzie tanie wychwalał pod niebiosa, bo CO MA ZROBIĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
atrapcia Re: tjaa 18.05.10, 11:11 Ja się z tobą nie zgodzę, na Pampersy stać mnie bez problemu (i używaliśmy ich do rozmiaru 2), ale jak dzieciak ma mi się drzeć jak raz delikatnie siknie, to wolę kupić coś lepszego - Higieco czy właśnie Dada. Dodatkowo w Pampersach obsrywała się po szyję, w innych już nie. Używaliśmy już długo innych pieluch, aż nagle pod choinkę dostaliśmy m.in. pampers active - nie mogłam się doczekać aż się skończą... Dada są ok, są według mnie gorsze od Higieco tylko dlatego, że gorzej przylegają w pasie (z tyłu robi się szpara), no ale moja córa ma wszystkie pieluchy zapięte na maks i jeszcze ma luzy... W Higieco ten problem jest rozwiązany poprzez lekkie ściągacze. I na tym różnice się kończą, bo nawet cenowo wypadają podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: Pielusz DADA biedronkowe 18.05.10, 11:33 mój ma na nie uczulenie, milion czerwonych krostek tylko tam gdzie pielucha Odpowiedz Link Zgłoś
rad-aga Re: Pielusz DADA biedronkowe 19.05.10, 09:09 Dadę używamy na zmianę z pampersami. Polecam, ale zdecydowanie odradzam Dada 1 - strasznie sztywne, wyrzuciliśmy całe opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 pappers premiumcare- rewelacja dla noworodka 19.05.10, 09:31 chłonność chłonnością... mogłabym czesciej zmieniać to mi tak nie przeszkadza..ale fakt ze są sztywne.. nie chce aby dziecko czuło dyskomfort... jak mały miał biegunkę kupiłam happy.. bo i tak zmienialismy czesto.. happy tez twarde.. mały nie wiedział jak ma w nich chodzić.. łapał sie za pieluchę..ugniatał.. widac ze mu przeszkadzały..ale wtedy zmienialiśmy ok 15 na dzien.. takze cena zagrała tu rolę... normalnie nie chce aby było dzieciaczkom niewygodnie dlatego wolę pampersy. tak drogie.. ale skoro moge sobie pozwolić na to.. to nie bede na wygodzie dziecka oszczedzała.Polecam papmers premium care dla noworodka - rewelacja! mają taką siateczkę- ktora oddziela bardzo dobrze płynna kupe od skóry malucha.. dla mnie była to rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś