Dodaj do ulubionych

warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusia?

08.03.04, 20:09
Czesc Mamy!

Wlasnie sie zastanawiam ile kosztuja ponad obowiazkowe szczepionki dla dziecka
powiedzmy w pierwszym roku zycia? Czy warto dla nich + wizyty u specjalistow
(np ortopeda + inni wazni)wykupywac pakiet npw LIM czy Medicover?

Renia (15.03.2004).
Obserwuj wątek
    • dominikams Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 08.03.04, 21:22
      Te pakiety nie zawierają kosztu szczepionek - płaci się za nie dodatkowo, jest
      natomiast świetna opieka lekarska, bez oczekiwania na ewentualne dodatkowe
      badania, są całodobowe wizyty domowe. I pewność, że w razie czego szybko będą
      reagować (porównuję z państwową opieką? medyczną) Polecam, jeśli kogoś stać...
      • ainer1 Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 09.03.04, 08:47
        A ktory pakiet polecasz, jakiej firym i jaki to +/- koszt na miesiac.rok?

Renia
        • dominikams Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 09.03.04, 16:23
          Ja mam pakiet niebieski rodzinny w Medicover - płacę 400 złotych miesięcznie,
          dla jednej osoby ten sam pakiet kosztuje ok. 200 zł., ale są też inne rodzaje
          pakietów - musisz zapoznać się z ich ofertą.
          D.
    • kasiula75 Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 09.03.04, 09:51
      Witaj, mój mąż z racji tego, gdzie pracuje, ma wykupiony pakiet w Medicover.
      Płaci ok. 100zł miesięcznie. Koszt usług dla całej rodziny to ok. 240zł
      miesięcznie. Nie wiem, ile dla samego Bobaska. Pozdrawiam
      • burza4 Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 09.03.04, 11:12
        nam za medicover płaci pracodawca, dokupienie pakietu rodzinnego kosztuje 100
        zł (+3 osoby). Z tym, że zdaje się inne warunki są dla osób "z ulicy" a inne
        kiedy pakiety sa wykupywane za pośrednictwem firm (te sa zdecydowanei tańsze).

a znajomy wykupił sobie rodzinny pakiet w Damianie i podobno płaci 150 zł (4
        osobowa rodzina) - z tym, że umowę trzeba podpisać minimum na rok.
        • mharrison Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 09.03.04, 13:37
          nam tez placi pracodawca w medicoverze; doplata za rodzine wynosi 100 pln
          miesiecznie.

W LIMie pakiet rodzinny kosztuje 700 pln /miesiac i trzeba go wykupic na caly
          rok.
    • lidek0 Re: warto dokupowac pakiet medyczny dla dzidziusi 09.03.04, 15:37
      My mamy państwową opieke medyczną i jest bez zarzutu. Dodatkowe opcje w
      prywatnych klinikach to dal nas zbędny wydatek.
      • ainer1 do LIDEK0 10.03.04, 09:31
        Hej!!!
        Ja chyba tez jednak nie wezme pakiet - a gdzie jest tka bez zarzutu - pytam z
        ciekawosci smile

Renia
        • lidek0 Re: do LIDEK0 11.03.04, 10:03
          Moje dziecko jest pod opieką lekarza pediatry w Ursusie - dr Joanna Jerzyńska.
          Jak do tej pory nie miałam żadnych problemów. Juz na pierwszej wizycie podała
          mi telefony do przychodni rejonowych pracujących w godzinach nocnych, przy
          skierowaniach do specjalistów /wielu ich nie było/ zawsze dostawałam informacje
          gdzie są krótkie terminy, dobrzy lekarze. Nie mogę złego słowa powiedzieć na tą
          lekarke i cała przychodznię, pielęgniarki przemiłe. Mnie po prostu szkoda
          byłoby wyrzucac pieniądze, to tak by to było. A jak musze już iśc prywatnie np.
          na echo serca to płacę, ale per saldo wychodzi taniej niż pakiet prywatny.
          • mharrison Re: do LIDEK0 11.03.04, 15:15
            Jesli pracodawca oplaca lwia czesc abonamentu, a my placimy 98 pln na miesiac
            to jednak to sie oplaca i nie sa to pieniadze wyrzucone w bloto. Zwlaszcza
            jesli za te 98 pln z opieki medycznej korzysta 5 osob.
            Jedna wizyta u lekarza to 80-100 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka