30hello-kitty 10.06.10, 20:32 Mam pytanie. Czy za każdym razem trzeba prać nowe ciuszki przed ubraniem ich dziecku? Jakby co moja córeczka ma dopiero trzy tygodnie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owianka Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 09:49 inez82 napisała: > Żartujesz? Ale ona żartuje, bo trzeba, czy żartuje, bo nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
inez82 Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 10:09 Ależ oczywiście że trzeba!!!a majtki jak kupujesz to od razu wkładasz czy jednak pierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Pranie ciuszków 10.06.10, 20:39 Tak do miesiąca prałam, potem już nie Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: Pranie ciuszków 10.06.10, 21:25 Trzeba nie trzeba, pojęcie względne...ja ci powiem tak pracowałam w sklepie odzieżowym, również z towarem dziecięcym i piorę!! I to nie z obawy na delikatną skórę dziecka, ale dlatego że te rzeczy są zwyczajnie brudne, zakurzone i wymacane przez setki osób.... Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: Pranie ciuszków 10.06.10, 21:35 Ja piorę tylko te blisko ciała, jak body, pajace, koszulki itp. Swetrów, kurtek, spodni nie piorę, zakładam prosto ze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Pranie ciuszków 10.06.10, 21:40 Ja przez pierwsze dwa miesiące prałam wszystko przed pierwszym użyciem. A nadal piorę do dziś to co blisko ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
ivy_poison Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 07:23 piorę. nie wyobrażam sobie nawet swoich nie przeprać Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 09:10 Przymusu nie ma, ale ja piorę, bo nigdy nie wiem, kto ich dotykał i jakimi chemikaliami zostały potraktowane w czasie produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
malaterrorystkaa Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 09:28 Ja piorę wszystko co kupię nawet i nasze ubrania ze względu na to że w sklepie wszyscy tego dotykają przekładają. Poza tym przy produkcji nie wiadomo co z tym robiono i gdzie to leżało. Jakoś mam takiego bzika Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 10:11 byl juz taki watek, biorac pod uwage jakimi konserwantami sie materialy zabezpiecza to ani sobie ani tym bardziej dziecku nie zalozylabym czegos bez uprzedniego uprania Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Pranie ciuszków 11.06.10, 11:20 ja prałam prawie do czasu keidy skończyły pół roku. teraz czasami odpuszczam, jeśłi ubranko nie jest wymiętolone, ani brudne, ani takie nieświeże. natomiast przez pierwsze pół roku prałam, bo w drugiej ciązy dostałąm lekkiego kręcka na punkcie bakterii znajdujących się na ciuchach zwłaszcza w czasach kiedy bez problemu można kupić i zwrócić rzecz tak sobie do dni. nigdy nie wiem w jakich warunkach, w jakich rękach, w jakim miejscu dane ubranko się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś